Tiesitkö, että...

Kielet

A+ Ø a- | Tausta

Uutisarkisto

31.10.2012

Hae Farmasian rahaston hoitokuntaan

Helsingin yliopiston rahastoihin kuuluu noin 180 lahjoitusvaroihin perustuvaa nimikkorahastoa. Osa näistä nimikkorahastoista on järjestetty kahdeksan tieteenalakohtaisen rahaston alle. Farmasian tiedekunnan varainhankinnan aktivoitumisen myötä on tullut ajankohtaiseksi perustaa lääketieteen rahastosta erillinen farmasian rahasto. Farmasian rahastoon siirretään kaksi aiemmin lääketieteen rahastoon kuulunutta farmasiaa tukevaa nimikkorahastoa. Lisäksi erillisillä päätöksillä rahaston yhteyteen perustetaan kaksi uutta nimikkorahastoa.

Farmasian tiedekunta on esittänyt jäseniä farmasian rahaston hoitokuntaan. Hoitokuntaa täydennetään yhdellä opiskelijaedustajalla Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan esityksestä. Hoitokuntaan etsitään nyt yhtä opiskelijajäsentä toimikaudeksi 11/2012-8/2014. HYYn hallitus tekee opiskelijajäsenestä esityksen rehtorille.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallitukselle osoitetut, perustellut hakemukset tulee toimittaa keskiviikkoon 7.11.2012 klo 12.00 mennessä HYYn keskustoimistoon (Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 Hki) tai sähköpostitse osoitteeseen halloped-haku(ät)hyy.fi. Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia. Lisätietoja rahastoista: www.helsinki.fi/rahastot. Lisätietoja paikoista antaa asiantuntija (korkeakoulupolitiikka ja yliopistohallinto) Janne Lardot, p. 050 543 8460, janne.lardot(ät)hyy.fi.

31.10.2012

HYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona kello 11 rauhallisissa tunnelmissa. Ennakkoon voi äänestää viidessä äänestyspisteessä. Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomenna torstaina kello 11-17. Varsinaisina vaalipäivinä 6.-7.11. voi äänestää 14 äänestyspisteessä Helsingissä, lahdessa ja Vaasassa. HYY ravintolat tarjoavat kaikille äänestäneille pullakahvit UniCafe-ravintoloissa.
HYYn edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, edustajisto, jossa on 60 jäsentä. Vaaleissa on ehdolla 622 opiskelijaa. Ehdokkaita on asettanut kymmenen ryhmittymää ja lisäksi yksi ehdokas on ehdolla ilman taustaryhmää.

Ennakkoäänestys 31.10.-1.11. klo 11-17, äänestyspisteet

Keskustakampus, Porthania (Yliopistonkatu 3)
Viikin kampus, Infokeskus (Viikinkaari 11)
Kumpulan kampus, Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a)
Meilahden kampus, Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4).
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Lisää tietoa vaaleista, muun muassa listaus kaikista ehdokkaista ja äänestyspaikoista osoitteessa www.hyy.fi/vaalit
Omaa ehdokasta voi etsiä HYYn vaalikoneesta: www.hyy.fi/vaalikone
Tuoreita uutisia vaaleista voi seurata myös HYYn Facebook-sivulla sekä Facebookin HYYn edarivaalit -sivulla.

Kuvassa: Ennakkoäänestystä Kaisa-talossa.

30.10.2012

J Ä S E N T I E D O T E  19/2012

1 Edustajistovaalit 2012: ennakkoäänestys 31.10.-1.11., vaalipäivät 6.-7.11.
2 HYYn edustajistovaalivalvojaiset 7.11. Vanhalla ylioppilastalolla
3 Monipuolista ohjelmaa HYYn vuosijuhlaviikoilla 19.-28.11.
4 Ateneumin Taidetta meille! -tapahtumapäivä tulee taas 28.11.
5 Tervetuloa viettämään HYYn 144. vuosijuhlaa!
6 Apurahoja ja avustuksia haettavana pian - hakuaika 24.10.-14.11.2012
7 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!
8 Tule kehittämään yhdessä ratkaisuja ympäristöhaasteisiin 13.11.
9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e
10 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012

Tietoa HYYn tapahtumista myös Tapahtumakalenterissa.


 

1 Edustajistovaalit 2012: ennakkoäänestys 31.10.-1.11., vaalipäivät 6.-7.11.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaalien ennakkoäänestys on käynnissä 31.10.-1.11. Varsinaiset vaalipäivät ovat 6.-7.11. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli yliopiston tutkinto-opiskelijat ovat äänioikeutettuja vaalissa. Nyt on siis aika äänestää! Jos et vielä tiedä, ketä äänestäisit, HYYn vaalikone auttaa: www.hyy.fi/vaalikone

HYYn edustajisto määrää ylioppilaskunnan raha-asioista, eli mm. noin neljän miljoonan euron vuosittaisesta talousarviosta, päättää kiinteistöjen ostamisesta ja myynnistä, asettaa ylioppilaskunnan yritystoiminnan päämäärät ja keskeiset tavoitteet ja valitsee muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajan, ylioppilaskunnan puheenjohtajiston, hallituksen ja pääsihteerin. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2012 ja kestää kaksi vuotta. Lisätietoja vaaleista osoitteessa www.hyy.fi/vaalit

Ennakkoäänestys 31.10.-1.11. klo 11-17:
Keskustakampus, Porthania (Yliopistonkatu 3) Viikin kampus, Infokeskus (Viikinkaari 11) Kumpulan kampus, Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a) Meilahden kampus, Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4).
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Varsinainen äänestys 6.-7.11. klo 10-18:
Unicafe Ylioppilasaukio (Mannerheimintie 3 C) Yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33) Porthania (Yliopistonkatu 3) Metsätalo (Unioninkatu 40) Kaisa-talo (Fabianinkatu 30) Oppimiskeskus Minerva (Siltavuorenpenger 5 A) Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4) Hammaslääketieteen laitos (Mannerheimintie 172/Kytösuontie 9) Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a) Exactum (Gustaf Hällströmin katu 2b) Infokeskus (Viikinkaari 11) EE-talo (Agnes Sjöbergin katu 2) Ympäristöekologian laitos (Niemenkatu 73, Lahti) Vaasan yliopisto (Yliopistonranta 7, Vaasa)

Äänestyspaikat Helsingin ulkopuolella Lahdessa ja Vaasassa ovat auki molempina varsinaisina vaalipäivinä klo 10.00−16.00.

=============================================

2 HYYn edustajistovaalivalvojaiset 7.11. Vanhalla ylioppilastalolla

Viimeisen vaalipäivän iltana, 7.11. klo 18 alkaen jännitetään HYYn edustajistovaalien tulosta vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3). Luvassa on jännittävien ehdokkaiden lisäksi ainakin tulosten analysointia ja vaalipäälliköiden tunnelmaa. Valvojaisten kunniaksi Vanhalla on vaalipäivän iltana erityisiä juomatarjouksia opiskelijoille.

Tule mukaan jännittämään, kuka seuraavan kahden vuoden ajan päättää HYYssä, kuinka kakku jaetaan!
Tuloksia on luvassa noin kello 19 alkaen ja alustavan äänestystuloksen pitäisi olla valmiina noin klo 22.
Lisätietoja vaaleista sivulla www. Hyy.fi/vaalit

Vaalivalvojaisten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/431899990206998/

=============================================

3 Monipuolista ohjelmaa HYYn vuosijuhlaviikoilla 19.-28.11.

HYY täyttää 144 vuotta maanantaina 26.11., ja syntymäpäivää juhlistetaan jälleen vuosijuhlaviikkojen muodossa. Kymmenen päivän ajan on luvassa runsaasti monipuolista kulttuuri- ja muuta ohjelmaa, ja tapahtumiin on HYYn jäsenille aina joko ilmainen tai hyvin edullinen sisäänpääsy. Alla muutamia poimintoja tarjonnasta; juhlaviikkojen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikolla osoitteessa www.hyy.fi/vuosijuhla.

Vuosijuhlaviikot avaa Ylioppilasteatterin flash mob keskustakampuksella 19.11., ja YT myös tarjoaa HYYn jäsenille ryhmäalennuksen Give me back my son! -esityksensä näytöksistä vuosijuhlaviikoilla. Juhlaviikkojen klubia vietetään keskiviikkona 21.11., jolloin Cafe Vanhalla esiintyy yksi vuoden ylistetyimmistä tulokkaista, ranskalais-suomalainen Eva & Manu. Tuoretta ranskalaiselokuvaa on tarjolla sekä perjantaina 23.11. että tiistaina 27.11., jolloin HYY tarjoaa jäsenilleen Kino Engelissä ilmaisnäytökset elokuvista 2 päivää New Yorkissa ja Luihin ja ytimiin. Vuosijuhlaviikon päättää keskiviikkona 28.11. viidettä kertaa vietettävä Taidetta meille! -tapahtumapäivä Ateneumissa, jossa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa ja vapaa pääsy maailmantaiteen mestareita vilisevään 52 sielua -näyttelyyn. Näiden lisäksi luvassa on mm. World Student Capital -vuoden päättäjäiset, Cafe Vanhan baarivisa, taidehistoriallinen Open HYY -kierros sekä runsaas!
 ti eri järjestöjen tuottamaa ohjelmaa saippuakurssista ja kielikahvilasta väittelyiltaan ja pöytälätkäturnaukseen. Katso tarkempi ohjelma ensi viikolla HYYn nettisivuilta ja tule mukaan juhlimaan!

=============================================

4 Ateneumin Taidetta meille! -tapahtumapäivä tulee taas 28.11.

Opiskelijoille suunnattu Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään Ateneumissa keskiviikkona 28.11. jo viidennen kerran. Ateneumiin pääsee opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään. Päivän mielenkiintoinen ohjelma liittyy museossa tuolloin juuri avattuun kansainväliseen 52 sielua -näyttelyyn, jossa on esillä runollisia, mystisiä ja aistivoimaisia tulkintoja luonnosta. Esiteltävien taiteilijoiden joukossa on maailmantaiteen suuria mestareita kuten Vincent van Gogh, Claude Monet, Paul Gauguin ja Wassily Kandinsky.

Taidetta meille! -päivän ohjelmassa on mm. näyttelyn esittelyjä, nonstop-työpaja sekä kirjoittajaryhmä Tapiirin vastaanottajalle henkilökohtaisesti maalaamia kirjallisia runomuotokuvia. Akademiska Sångföreningenin pop up -kvartetti viihdyttää näyttelysaleissa ja ilta huipentuu katutanssijameihin ravintola Tablossa, missä tunnelmasta vastaa UrbanApa feat. SADE. Päivän aikana lisäksi opiskelijaystävällisiä tarjouksia Ateneumin ravintola Tablossa ja Ateneum Shopissa, ja 500 ensimmäistä saa lähtiessään yllätyksen kotiinviemiseksi.

Suuren suosion saavuttaneen Taidetta meille! -tapahtumapäivän toteuttavat yhteistyössä Ateneum, HYY, Lyyra, HOK-Elanto ja Helsingin Sanomat. Päivän tarkempi ohjelma julkaistaan HYYn nettisivuilla ensi viikolla.

=============================================

5 Tervetuloa viettämään HYYn 144. vuosijuhlaa!

HYY täyttää tänä vuonna 144 vuotta, ja vuosijuhlaviikot huipentuvat maanantaina 26.11. Vanhalla ylioppilastalolla vietettävään arvokkaaseen mutta railakkaaseen vuosijuhlaan. Juhlaa vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa, ja kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Juhla alkaa cocktail-tilaisuudella ja tervehdysten vastaanotolla klo 16.30 Vanhan musiikkisalissa. Illallinen tarjoillaan Vanhan juhlasalissa klo 18.30, ja juhlapuheen pitää pian 100 vuotta täyttävän Ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, kustannuspäällikkö Jan Erola.

Juhlaan voi ilmoittautua 15.11. saakka osoitteessa www.hyy.fi/vuosijuhla. Juhlan hinta on 75 euroa HYYn jäsenille ja 85 euroa muille (alkoholiton illalliskortti 65/75 euroa). Illan pukukoodina on juhlapuku tai tumma puku akateemisin kunnia- ja ansiomerkein. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Lisätietoja: vuosijuhlamestari Janne Lardot (vuosijuhla@hyy.fi, puh. 040 7070 249).

=============================================

6 Apurahoja ja avustuksia haettavana pian - hakuaika 24.10.-14.11.2012 Kiirehdi!

Gradut valmiiksi -stipendit, opiskelijajärjestöjen avustukset ja opintopiirirahat ovat pian haettavana. Hakuaika on 24.10.-14.11.2012 kello 23.59..
Gradut valmiiksi -stipendi tarjoaa gradun viimeistelyä varten työskentelyjakson yliopiston tutkimusasemalla. Stipendi on tarkoitettu perustutkinto-opiskelijoille. Stipendi kattaa yhden tai kahden viikon majoituksen ja täysihoidon Hyytiälän, Kilpisjärven, Lammin, Tvärminnen tai Värriön tutkimusasemalla.

Opintopiirirahaa voivat opiskelijaryhmät hakea opintopiirinsä opettajan palkkiota varten.

Opiskelijajärjestöavustukset on tarkoitettu Helsingin ylipiston piirissä toimivien järjestöjen opintomatkoihin, seminaarijärjestelyihin tai ulkomaisten opiskelijajärjestöjen vierailuihin.

Tarkempaa tietoa apurahoista ja hakemisesta löydät yliopiston uudesta intranetistä Flammasta.
Https://flamma.helsinki.fi

=============================================

7 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) perustajayhteisöjä ja merkittävä taustavaikuttaja. HYY hakee nyt neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä Hoasin valtuuskuntaan toimikaudeksi 2013-2014.  

Hoasin valtuuskunnan tärkeimpinä tehtävinä on valita ja valvoa Hoasin hallitusta, vahvistaa talousarviota, toimintaohjelmaa ja tilinpäätöstä sekä päättää toimenpiteistä, joihin toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus antavat aihetta. Valtuuskunta päättää myös pidemmän aikavälin toimintasuunnitelman vahvistamisesta. Hoasin valtuuskuntaan kuuluu 37-40  jäsentä ja se kokoontuu vuosittain pääsääntöisesti kevät- ja syyskokoukseen. Hoasin valtuuskunnan jäsenyys on luottamustoimi, josta ei makseta palkkiota.

Hakuaika päättyy 11.11. Lisätietoja luottamustoimista ja hakuohjeet:
http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/hae-hyyn-edustajaksi-hoa...

=============================================

8 Tule kehittämään yhdessä ratkaisuja ympäristöhaasteisiin 13.11.

Kupliiko mielessäsi idea uudesta tavasta saada ihmiset kierrättämään? Haluatko vaikuttaa päästöjen vähentämiseen kotikaupungissasi? Mitä syntyy, kun tietojenkäsittelytieteen opiskelija kohtaa psykologin? Folkloristi lääketieteilijän ja järjestöjyrän? Ainakin uusia oivalluksia.

World Student Capitalin sekä Helsingin yliopiston ja Demos Helsingin luotsaama Tieteestä toimintaa -verkoston ratkaisupaja on mahdollisuus kokeilla omia taitoja ratkaisujen kehittäjänä yhdessä toisten alojen osaajien kanssa 13. marraskuuta klo 10-14.

Ympäristökysymysten parissa työskentelevät heittävät pajalaisille haasteita, joihin tartutaan monialaisen tiimin voimin. Olet tervetullut olitpa minkä alan opiskelija tai tutkija tahansa, järjestöaktiivi, yrittäjä tai oman arkesi asiantuntija. Pajassa opit uutta omasta osaamisestasi ja ratkaisujen kehittämisestä yhdessä.

Luvassa on neljä tuntia oivalluksia, intensiivistä työskentelyä ja inspiroivaa fiilistä.

Hae mukaan ratkaisupajaan viimeistään perjantaina 10.11. osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/38428/lomake.html. Ilmoitamme mukaan päässeille viimeistään 12.11. Ympäristö uusin silmin -työpaja ti 13.11. klo 10-14 oppimiskeskus Minervan uudessa ELE-oppimisympäristössä (Siltavuorenpenger 5A, K2. kerros).

Lisätietoja:
Aura Kostiainen, aura.kostiainen@hyy.fi, 050 595 0329 / Matti Lehto, matti.lehto@hyy.fi, 050 325 8041

=============================================

9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e

HYY Yhtymän yritykset hakevat lisää tapoja olla entistä vastuullisempi. Kaikki ideat, joilla yrityksemme voivat entisestään parantaa taloudellista, ympäristö-, sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuuttaan, otetaan mielihyvin vastaan.

Olemme kiitollisia kaikista ehdotuksista, mutta palkittava ehdotus valitaan HYYn jäsenten, HYYn tai HYY Yhtymän henkilökunnan antamista ehdotuksista. Paras voi voittaa jopa 1 000 euroa. Palkinto voidaan jakaa enintään kolmeen osaan, jos yhtä selkeästi parasta ehdotusta ei löydy.

Voit osallistua kilpailuun 1.10. - 30.11.2012.  Palkittavat ehdotukset päätetään 28.2.2013 mennessä ja palkitsemisesta ilmoitetaan HYY Yhtymän nettisivuilla maaliskuussa 2013. Voittajille ilmoitetaan voitosta myös henkilökohtaisesti.
Lisää tietoa: http://www.hyy.fi/vastuullisuuskilpailu/

=============================================

10 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Jos olet, ehdota häntä ylioppilaskunnalle.

Ehdotukset tulee tehdä 5. marraskuuta mennessä osoitteeseen HYY/Hallitus, Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 HELSINKI tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi.

Lisätiedot: HYYn verkkosivut tai hallituksen jäsen Aino Jones, p. 050 595 0327, aino.jones@hyy.fi

29.10.2012

HYYn edustajistovaalit järjestetään 6.-7.11. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli lähes 30 000 opiskelijaa. Vaalitunnelmaa on luvassa jo ennakkoäänestyspäivinä 31.10.-1.11.

Vaalipäivinä kampusalueet valtaa ehdokasryhmittymien kampanjointi, vaaliteltat, karkkien jakajat ja vaalimainokset. Vaalit näkyvät erityisesti äänestyspisteiden läheisyydessä, kuten Porthanian edustalla Yliopistonkadulla. Edustajistovaaleissa voi äänestää Helsingin yliopiston neljällä kampuksella yhteensä 12 äänestyspaikassa ja lisäksi Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Vaalien tulos selviää vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) keskiviikkoiltana 7. lokakuuta. Vaalivalvojaiset alkavat klo 18 ja tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita. Ehdokkaiden mielipiteisiin voi tutustua HYYn vaalikoneessa osoitteessa www.hyy.fi/vaalikone.

Opiskelijoiden vaalin tulos voi vaikuttaa myös muiden kaupunkilaisten elämään, sillä ylioppilaskunnalla on mittava kiinteistöomaisuus ja lisäksi HYY tekee aktiivisesti yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa muun muassa opiskelija-asumiseen ja joukkoliikenteeseen liittyen. Edustajisto päättää muun muassa Kaivopihan kiinteistöt omistavan HYY Yhtymän omistajaohjauksesta, eli vaikuttaa siihen, mitä aivan Helsingin ytimessä tapahtuu.

Edustajistovaali järjestetään lähes kaikissa Suomen ylioppilaskunnissa joka toinen syksy. HYYssä vaalit järjestetään nyt poikkeuksellisesti toisena vuonna peräkkäin. HYY siirtyykin näiden vaalien myötä uuteen vaalirytmiin, ja jatkossa edustajistovaalit järjestetään aina parillisina vuosina. Muutokseen päädyttiin, koska parittomina vuosina käydään yliopistolla hallintovaalit.

Lisätietoja HYYn vaaleista antaa pääsihteeri Katri Korolainen-Virkajärvi, paasihteeri(at)hyy.fi, p. 0400 816 426
Haastattelupyynnöistä ym. voi olla yhteydessä myös HYYn tiedottaja Jenni Heikkiseen, tiedottaja(at)hyy.fi, p. 050 543 9609
www.hyy.fi/vaalit

HYY on opiskelijoista koostuva julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsentensä etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestönä sekä piirissään toimivien noin 250 järjestön keskus- ja palveluorganisaationa. HYYn edustajisto määrää ylioppilaskunnan raha-asioista, eli mm. noin neljän miljoonan euron vuosittaisesta talousarviosta, päättää kiinteistöjen ostamisesta ja myynnistä, asettaa ylioppilaskunnan yritystoiminnan päämäärät ja keskeiset tavoitteet ja valitsee muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajan, ylioppilaskunnan puheenjohtajiston, hallituksen ja pääsihteerin. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2012 ja kestää kaksi vuotta.

Äänestyspisteet
Ennakkoäänestys 31.10.-1.11. klo 11-17:

Keskustakampus, Porthania (Yliopistonkatu 3)
Viikin kampus, Infokeskus (Viikinkaari 11)
Kumpulan kampus, Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a)
Meilahden kampus, Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4).
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Varsinainen äänestys 6.-7.11. klo 10-18:

Unicafe Ylioppilasaukio (Mannerheimintie 3 C)
Yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33)
Porthania (Yliopistonkatu 3)
Metsätalo (Unioninkatu 40)
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)
Oppimiskeskus Minerva (Siltavuorenpenger 5 A)
Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4)
Hammaslääketieteen laitos (Mannerheimintie 172/Kytösuontie 9)
Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a)
Exactum (Gustaf Hällströmin katu 2b)
Infokeskus (Viikinkaari 11)
EE-talo (Agnes Sjöbergin katu 2)
Ympäristöekologian laitos (Niemenkatu 73, Lahti)
Vaasan yliopisto (Yliopistonranta 7, Vaasa)

Äänestyspaikat Helsingin ulkopuolella Lahdessa ja Vaasassa ovat auki molempina varsinaisina vaalipäivinä klo 10.00−16.00.

23.10.2012

Eilen Vanhalla ylioppilastalolla pidetty Opiskelijoiden vaalipaneeli keräsi hyvin osanottajia. Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhdessä järjestämä paneeli keskittyi etenkin nuorille ja opiskelijoille tärkeisiin kaupunkikysymyksiin. Illan aikana järjestettiin kaksi keskustelua eri teemoista, minkä lisäksi paikalla oli paljon nuoria kunnallisvaaliehdokkaita. Perinteisiä vaalitenttien kliseitä pyrittiin välttämään; kunkin ehdokkaan piti aluksi esittää runo- tai rap-esitys unelmiensa Helsingistä. Nokkelat sanailut saivatkin yleisöltä useamman kerran raikuvat aplodit.

Ensimmäinen paneelikeskustelu käsitteli asumista, paikallisdemokratiaa ja kaupunkikulttuuria. Mukana oli yksi nuori ehdokas kustakin nykyisestä valtuustoryhmästä. Ehdokkaat olivat sisäistäneet HYYn kaupunkitavoitteet hyvin, sillä kaikki olivat yksimielisiä siitä, että opiskelija-asuntoja on kaavoitettava lisää, tyhjälläolevista toimistotiloista on tehtävä asuntoja ja tilapäismajoituksen järjestämistä konteilla edistettävä. Suurimmaksi kiistakapulaksi nousi äänestysiän laskeminen 16 vuoteen, mikä jakoi niin panelistit kuin yleisönkin kahtia.

Maksuton joukkoliikenne nousi toisen keskustelun kuumimmaksi perunaksi. Panelistit eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, olisiko maksuttomuus edes hyödyksi opiskelijoille, sillä nykyiset opiskelija-alennukset nähtiin riittävinä. Tämän lisäksi ehdokkaat saivat piirtää unelmiensa kävelykeskustan ja kertoa mihin seuraava Baana rakennetaan.
Paneelin tavoittena oli herättää nuorten kiinnostusta kuntavaaleja kohtaan, sillä vain 6 % Helsingin kaupunginvaltuutetuista on alle 30-vuotiaita, kun taas kaupungin asukkaista 18 % on 18-29-vuotiaita.

Tutustu HYYn kunnallisvaalisivuihin täällä. Voit lukea Twitter-kommentit paneelista hashtagilla #opiskelijankoti.

19.10.2012

HYYn jäsentiedote julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tietoa HYYn tapahtumista myös Tapahtumakalenterissa.

1 Opiskelijoiden kunnallisvaalipaneeli 22.10.
2 Kunnallisvaalit lähestyvät - HYYn nettisivuilla tietoa ehdokkaiden mielipiteistä!
3 HYYn edarivaalikone auttaa oman ehdokkaan valitsemisessa
4 HYYn jäsenille edullisia lippuja Kansallisteatterin Etnoporno-näytelmään 20.10. ja
23.10
5 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!
6 Hyvät opettajat esiin!
7 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012
8 Keksi nimi "Opiskelijan ensimmäinen vuosi" -projektille ja voita leffalippupaketti!
9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e
10 Tuo järjestösi tapahtuma HYYn vuosijuhlaviikoille!

=============================================

1 Opiskelijoiden kunnallisvaalipaneeli 22.10.

Etkö tiedä vielä ketä äänestäisit kunnallisvaaleissa?

Opiskelijoiden kunnallisvaalipaneeli järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla
(Mannerheimintie 3) maanantaina 22.10. klo 18-20. Tule tapaamaan ehdokkaita ja
kuuntelemaan syksyn rempseintä debattia!

Paneelissa helsinkiläiset kunnallisvaaliehdokkaat ottavat mittaa toisistaan - panelistien
kokoonpano ilmoitetaan lähiaikoina tapahtuman Facebook-sivulla:
https://www.facebook.com/events/535465503146402/.

Klo 18-19 paneelin teemoina ovat asuminen, kaupunkikulttuuri ja paikallisdemokratia ja
klo 19-20 keskustellaan joukkoliikenteestä, pyöräilystä, palveluista ja kampuksista.

Cafe Vanha palvelee koko illan.

Tilaan on esteetön sisäänkäynti (luiska) Kaivopihan puolelta Cafe Vanhan ovesta. Ovella
on pieni kynnys.

Vaalipaneelin järjestävät yhdessä pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat.
Tapahtumaa tukee World Student Capital -hanke.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Hanna Hannus, hanna.hannus@hyy.fi, puh. 050 576 5073

=============================================

2 Kunnallisvaalit lähestyvät - HYYn nettisivuilla tietoa ehdokkaiden mielipiteistä!

Kuinka paljon opiskelija-asuntoja kotikuntaasi rakennetaan? Panostetaanko kaupungissa
enemmän pyöräkaistoihin vai parkkipaikkoihin? Kulkeeko kampukselle tulevaisuudessa metro?

Nämä ovat esimerkkejä kysymyksistä, joihin voit vaikuttaa äänestämällä
kunnallisvaaleissa. Kunnallisvaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.10. ja
ennakkoäänestys 17.-23.10.

HYY on koonnut kattavan kunnallisvaalitietopankin osoitteeseen www.hyy.fi/kaupunki.
Näiltä sivuilta löydät tietoa niin kunnallisvaaleissa äänestämisestä, kaupungin
päätöksenteosta, opiskelijoiden vaalitapahtumista kuin myös HYYn ajamista teemoista.
Sivuilta löydät myös ehdokkaiden mielipiteitä kolmesta Helsingin yliopiston opiskelijoita
kiinnostavasta teemasta.

Muista äänestää kunnallisvaaleissa!

=============================================

3 HYYn edarivaalikone auttaa oman ehdokkaan valitsemisessa

HYYn oma edustajistovaalikone on avattu osoitteessa www.hyy.fi/vaalikone. Vaalikoneen
avulla voi etsiä sopivaa äänestettävää ja tutkia ehdokkaiden mielipiteitä.

HYYn edustajistovaalit käydään 6.-7.11.2012. Ennakkoäänestys järjestetään 31.10.-1.11.
Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, edustajisto, jossa
on 60 jäsentä. Vaaleista voi lukea lisää osoitteessa www.hyy.fi/vaalit. Vaaleihin
liittyvistä asioista uutisoidaan tuoreeltaan HYYn nettisivujen uutisosiossa sekä HYYn
Facebook-sivulla (www.facebook.com/hyy.hus). Vaalivalmisteluja ja -tunnelmia voi seurata
HYYn edarivaalit -Facebook-sivulla.

Vaalikoneen data on avointa. Jos haluat tarkastella sitä tarkemmin, ota yhteyttä HYYn
hallituksen jäsen Niilo Toivoseen (niilo.toivonen@hyy.fi, 0505950318).

=============================================

4 HYYn jäsenille edullisia lippuja Kansallisteatterin Etnoporno-näytelmään 20.10. ja
23.10.

Suomen Kansallisteatteri tarjoaa HYYn jäsenille liput Etnoporno-näytelmän esitykseen
Kansallisteatterin Omapohjassa lauantaina 20.10. klo 19.00 ja tiistaina 23.10. klo 19.00
hintaan 10 ?/lippu! Alennetut liput varataan numerosta 010 7331 331 (mainitse koodi
"yliopisto") eikä niiden määrää ole rajoitettu.

Ruotsalaisen America Vera-Zavalan kirjoittama Etnoporno on räiskyvä monologiesitys, jossa
Tukholman lähiössä asuva Aisha Abdullah haaveilee julkisuudesta, menestyksestä ja
vaikutusvallasta. Kun Aisha miettii, mitä keinoja hänen kaltaisellaan kansalaisella on
vaikuttaa asioihin, joutuvat armottomaan käsittelyyn niin yhteiskunnalliset kuin
uskonnolliset tabut - avoin ja piilotettu rasismi sekä ruotsalainen luokkayhteiskunta.
Minkälaiset mahdollisuudet on olla yhdenvertainen, kun yhteiskunta ei suostu näkemään
kuin uhrina tai syntipukkina? Onko vallankumous sittenkin ainoa vaihtoehto? Esitys on
ohjaaja Petra Vehviläisen taiteellinen opinnäytetyö Teatterikorkeakoulussa, ja Aishan
roolissa nähdään Joanna Haartti.

=============================================

5 Hae HYYn edustajaksi Hoasin valtuuskuntaan!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön
(Hoas) perustajayhteisöjä ja merkittävä taustavaikuttaja. HYY hakee nyt neljä varsinaista
jäsentä ja neljä varajäsentä Hoasin valtuuskuntaan toimikaudeksi 2013-2014.  

Hoasin valtuuskunnan tärkeimpinä tehtävinä on valita ja valvoa Hoasin hallitusta,
vahvistaa talousarviota, toimintaohjelmaa ja tilinpäätöstä sekä päättää toimenpiteistä,
joihin toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus antavat aihetta. Valtuuskunta päättää
myös pidemmän aikavälin toimintasuunnitelman vahvistamisesta. Hoasin valtuuskuntaan
kuuluu 37-40  jäsentä ja se kokoontuu vuosittain pääsääntöisesti kevät- ja
syyskokoukseen. Hoasin valtuuskunnan jäsenyys on luottamustoimi, josta ei makseta
palkkiota.

Hakuaika päättyy 28.10. Lisätietoja luottamustoimista ja hakuohjeet:
http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/hae-hyyn-edustajaksi-hoa...

=============================================

6 Hyvät opettajat esiin! Kiirehdi!

Tunnetko aivan mahtavan opettajan tai loistavan luennoitsijan? Innostaako hän
mukaansatempaavilla esitelmillään ja rakentavalla palautteellaan?

Ehdota tätä helmeä HYYn Hyvä Opettaja ? Magister Bonus -palkinnonsaajaksi. Palkitun
henkilön tulee olla Helsingin yliopiston opetustehtävissä. Ehdotuksia saa tehdä kuka
tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai jäsenjärjestö. Lisätietoa hakemuksen tekemisestä ja
palkintokriteereistä löytyy HYYn etusivulta tai suoraan osoitteesta:
http://hyy.helsinki.fi/fi/opiskelijalle/opiskelun-tuki

Ehdotusten perusteluineen tulee olla HYYssä perjantaina 19.10.2012 klo 12:00 mennessä
osoitteessa HYY/Hallitus, Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 HELSINKI tai sähköisesti
osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi.

Lisätiedot: hallituksen jäsen Suvi Pulkkinen puh. 050 543 9611 (suvi.pulkkinen@hyy.fi).

=============================================

7 Ylioppilaskunta palkitsee yliopiston parhaan kansainvälisen opettajan 2012

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain
erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Jos
olet, ehdota häntä ylioppilaskunnalle.

Ehdotukset tulee tehdä 5. marraskuuta mennessä osoitteeseen HYY/Hallitus, Mannerheimintie
5 A, 2. krs, 00100 HELSINKI tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi.

Lisätiedot: HYYn verkkosivut tai hallituksen jäsen Aino Jones, p. 050 595 0327,
aino.jones@hyy.fi

=============================================

8 Keksi nimi "Opiskelijan ensimmäinen vuosi" -projektille ja voita leffalippupaketti!

Yliopistossamme on ollut käynnissä vuoden 2012 alusta alkaen Opiskelijan ensimmäinen
vuosi -projekti. Projektin tehtävänä on edistää ja tukea ensimmäisen vuoden
opiskelijoiden pärjäämistä opinnoissa ja kiinnittymistä yliopistoyhteisöön.  Projektin
avulla yliopisto pyrkii muodostamaan ensimmäisen vuoden kokemuksesta opiskelijalle
mahdollisimman toimivan, opiskelijalähtöisen ja myös elämyksellisen kokonaisuuden.

Nyt haemme projektille vetävää kolmikielistä (FI, RU, EN) nimeä, joka parhaassa
tapauksessa kuvastaisi opintojen ensimmäistä vuotta, opinnoissa pärjäämistä ja
yhteisöllisyyttä yliopistossa. Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kaksi viiden
elokuvalipun pakettia.  Projektin nimi julkaistaan yliopiston uudessa intranetissä
Flammassa syksyn 2012 kuluessa.

Osallistu nimikilpailuun e-lomakkeella 28.10.2012 mennessä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/38084/lomake.html
Lisää tietoa projektista löytyy yliopiston uudessa intranetissä Flammassa:
https://flamma.helsinki.fi/portal/home/sisalto?_nfpb=true&_pageLabel=con...

=============================================

9 Sinun ideasi, yhteinen vastuu - HYY Yhtymän vastuullisuus kilpailu, voita jopa 1000e

HYY Yhtymän yritykset hakevat lisää tapoja olla entistä vastuullisempi. Kaikki ideat,
joilla yrityksemme voivat entisestään parantaa taloudellista, ympäristö-, sosiaalista ja
kulttuurista vastuullisuuttaan, otetaan mielihyvin vastaan.

Olemme kiitollisia kaikista ehdotuksista, mutta palkittava ehdotus valitaan HYYn
jäsenten, HYYn tai HYY Yhtymän henkilökunnan antamista ehdotuksista. Paras voi voittaa
jopa 1 000 euroa. Palkinto voidaan jakaa enintään kolmeen osaan, jos yhtä selkeästi
parasta ehdotusta ei löydy.

Voit osallistua kilpailuun 1.10. - 30.11.2012.  Palkittavat ehdotukset päätetään
28.2.2013 mennessä ja palkitsemisesta ilmoitetaan HYY Yhtymän nettisivuilla maaliskuussa
2013. Voittajille ilmoitetaan voitosta myös henkilökohtaisesti.
Lisää tietoa: http://www.hyy.fi/vastuullisuuskilpailu/

=============================================

10 Tuo järjestösi tapahtuma HYYn vuosijuhlaviikoille!

Hyvät HYYn piirissä toimivat järjestöt! HYY viettää vuosijuhlaviikkojaan 19.-28.11., jona
aikana HYY haluaa tarjota jäsenilleen mahdollisimman monipuolista ohjelmaa. Onko teidän
järjestöllänne tulossa kaikille avoimia tapahtumia, jotka sattuisivat kyseiselle ajalle
ja jotka voisi sisällyttää HYYn vuosijuhlaviikkojen ohjelmaan? Jos on, ottakaa mieluiten
28.10. mennessä yhteyttä HYYn asiantuntija-tuottaja (kulttuuri) Ville Sinnemäkeen
(ville.sinnemaki@hyy.fi, 050 537 2831), niin katsotaan voisimmeko tehdä yhteistyötä.

 

=============================================

 

18.10.2012

HYYn oma edustajistovaalikone on auennut osoitteessa www.hyy.fi/vaalikone. Vaalikoneen avulla voi etsiä sopivaa äänestettävää ja tutkia ehdokkaiden mielipiteitä.
HYYn edustajistovaalit käydään 6.-7.11.2012. Ennakkoäänestys järjestetään 31.10.-1.11. Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, edustajisto, jossa on 60 jäsentä.

Vaaleista voi lukea lisää osoitteessa www.hyy.fi/vaalit. Vaaleihin liittyvistä asioista uutisoidaan tuoreeltaan myös HYYn Facebook-sivulla. Vaalivalmisteluja ja -tunnelmia voi seurata HYYn edarivaalit -Facebook-sivulla.

Jos haluat tarkastella ehdokkaiden vastauksia tarkemmin, ota yhteyttä HYYn hallituksen jäsen Niilo Toivoseen (niilo.toivonen(at)hyy.fi, 0505950318).

17.10.2012

Etkö vielä tiedä ketä äänestäisit? Tule seuraamaan opiskelijoiden vaalipaneelia ja tapaamaan ehdokkaita Vanhalle ylioppilastalolle ensi viikon maanantaina!

Pääkaupunkiseudun opiskelijoiden kunnallisvaalipaneeli nuorille ehdokkaille järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) maanantaina 22.10. klo 18-20. Luvassa on syksyn rempsein debatti, jossa vältellään tavallisten vaaliväittelyiden kliseitä. Rennosta tunnelmasta huolimatta tässä tilaisuudessa puhutaan tiukasti asiaa, eli aiheista, joihin kunnallisvaaleissa oikeasti voi vaikuttaa.
 
Illan aikana ehdokkaiden mielipiteitä on mahdollista kuulla paitsi villissä vaalidebatissa, myös yksittäisiä ehdokkaita lähestymällä. Kaikki paikalle saapuvat ehdokkaat saavat "Olen ehdolla"-pinssin, joten heidät on helppo tunnistaa paikan päällä.

Illan aikataulu:
Klo 18-19 paneelin teemoina asuminen, kaupunkikulttuuri ja paikallisdemokratia
klo 19-20 keskustellaan joukkoliikenteestä, pyöräilystä, palveluista ja kampuksista

Paneelissa helsinkiläiset kunnallisvaaliehdokkaat ottavat mittaa toisistaan. Paneelissa on mukana yksi ehdokas kaikista tällä hetkellä Helsingin kaupunginvaltuustossa olevista ryhmistä. Paikan päällä Vanhalla on ehdokkaita myös muista pääkaupunkiseudun kunnista. Lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen toimintaan.

Cafe Vanha palvelee koko illan.

Vaalipaneelin järjestävät yhdessä pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat:
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY),
Arcada Studerandekår ASK,
HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGA,
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY),
Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta LAUREAMKO,
Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - METKA,
Sibelius-Akatemian ylioppilaskunta SAY ja
Svenska Handelshögskolans Studentkår (SHS).

Tapahtumaa tukee World Student Capital -hanke.

Tapahtuma Facebookissa

16.10.2012

Ylioppilaskunta palkitsee vuoden parhaan Helsingin yliopistossa vieraalla kielellä opettavan opettajan.  Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Jos olet, ehdota häntä ylioppilaskunnalle.

Palkinnonsaajasta päättää HYYn hallitus. Erityisesti huomioidaan palkittavan opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus ja kyky tuoda olennaiset asiat esille, positiivinen asenne kehittämiseen ja rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen.

Ehdotuksia saa tehdä kuka tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai jäsenjärjestö. Kirjallisesta ehdotuksesta tulee käydä ilmi perustelut sille, miksi ehdotettava henkilö täyttää asetetut kriteerit, ja se, kuka ehdotuksen tekee. Palkittavan henkilön tulee olla Helsingin yliopiston opetustehtävissä. Perustelut voivat sisältää esimerkkejä, mainintoja aiemmista tunnustuksista tai muita soveltuvia näytteitä.

Palkinto jaetaan rehtorin ulkomaalaisjuhlassa 13. marraskuuta. Ehdotukset tulee tehdä 5. marraskuuta mennessä.

Ehdotusten perusteluineen tulee olla HYYssä perjantaina 5.11.2012 klo 12:00 mennessä osoitteessa HYY/Hallitus, Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 HELSINKI tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi. Parhaan ulkomaisen opettajan palkintoon soveltuvat Magister Bonus –palkinnon kriteerit ja ehdotusohjeet, joista voi lukea lisää HYYn verkkosivuilta:
http://hyy.helsinki.fi/fi/opiskelijalle/opiskelun-tuki/hyy-tukee-oppimis...

Lisätiedot: hallituksen jäsen Aino Jones, p. 050 595 0327, aino.jones(at)hyy.fi

12.10.2012

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on asettanut ehdokkaansa Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) hallitukseen ja liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2013. OLL:n puheenjohtajaksi HYY esittää Silva Loikkasta ja hallituksen jäseneksi Jyrki Erikssonia.

Silva Loikkanen on 25-vuotias venäjän kielen ja kirjallisuuden ja kemian opiskelija. Vuonna 2012 hän on toiminut OLL:n varapuheenjohtajana vastaten liikuntapolitiikasta, jäseneduista ja viestinnästä. HYYssä Loikkanen kartutti vaikuttamisosaamistaan hallituksen jäsenenä vuonna 2011.

"On ollut upeaa saada olla tekemässä OLL:n kansallista edunvalvontaa tänä vuonna ja päästä seuraamaan läheltä eri puolella Suomea tapahtuvaa kehitystä. Liikuntapalvelujen alueellinen yhdenvertaisuus, vähän liikkuvien aktivointi ja OLL:n järjestöllisen rakenteen ja viestinnän kehittäminen ovat edelleen ensi vuonna tärkeitä teemoja", Loikkanen pohtii. "Ennen liittokokousta on käyty paljon keskustelua OLL:n olemassaolosta ja tarkoituksesta, ja keskustelu on nostanut esiin erilaisia tarpeita ja näkökulmia. Haluan vastata nousseisiin huoliin ja tehdä OLL:sta entistä enemmän jokaisen jäsenen tarpeisiin vastaavan."

Jyrki Eriksson on 25-vuotias teologian opiskelija, joka on vuonna 2012 toiminut HYYn liikuntajaoston puheenjohtajana. Eriksson toimii Helsingin UniSportin yksilö- ja ryhmäliikuntaohjaajana. Tässä tehtävässä hän on tehnyt paljon työtä vähän liikkuvien opiskelijoiden parissa ja saanut kattavan kuvan Suomen johtavan korkeakoululiikuntapalvelun toiminnasta.
"Ohjaajapersoonana haluan olla mukana tekemässä OLL:sta organisaatiota, joka mahdollisimman tehokkaalla tavalla tavoittaisi jäsenjärjestönsä ja niiden vähän liikkuvat opiskelijat", Eriksson sanoo.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan yhteistyö- ja edunvalvontaorganisaatio. OLL valitsee hallituksen vuodeksi 2013 liittokokouksessaan 15.-16.11. Vierumäellä.

HYYn pääsihteeri Katri Korolainen-Virkajärvi, paasihteeri(at)hyy.fi, 0400 816 426
HYYn hallituksen puheenjohtaja Jannica Aalto, jannica.aalto(at)hyy.fi, 050 543 9610
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Luoto, heikki.luoto(at)hyy.fi, 050 595 0328

12.10.2012

HYYn hallitus valitsi kokouksessaan 12.10.2012 valtiotieteiden kandidaatti Janne Lardotin ylioppilaskunnan koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi. Koulutuspoliittisena asiantuntijana Lardotin vastuulla ovat korkeakoulupolitiikkaan ja yliopistohallintoon liittyvät asiat, kuten yliopistojen toiminnanohjaus ja rahoitus. Hän vastaa myös hallinnon opiskelijaedustajien valintaan liittyvistä asioista.

Lardot opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Kannustin Oyn kurssisihteerinä sekä Suomen suurlähetystössä Tukholmassa. Hänellä on myös kokemusta niin yliopiston hallinnossa kuin opiskelijajärjestöissäkin toimimisesta. Hän on toiminut muun muassa opiskelijaedustajana yliopiston kollegiossa ja tiedekuntaneuvostossa sekä valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestön Kannunvalajat ry:n puheenjohtajana.

Lardot aloittaa työssään 15.10.2012.

Lisätietoja:
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Luoto
050 595 0328
heikki.luoto(at)hyy.fi

11.10.2012

Helsinkiläisistä kunnallisvaaliehdokkaista jo 115 henkilöä on allekirjoittanut yhden, kaksi tai kaikki Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) tekemistä aloitteista. Suurin osa aloitteet allekirjoittaneista ehdokkaista on asettunut kaikkien aloitteiden taakse. Allekirjoittajia on kaikista nykyisistä valtuustopuoleista kristillisdemokraatteja lukuunottamatta sekä lisäksi piraattipuolueesta.

HYY on selvittänyt kunnallisvaaliehdokkaiden mielipiteitä kolmesta kunnallistasolla päätettävästä asiasta, jotka vaikuttavat Helsingin yliopiston opiskelijoiden arkeen. Aloitteiden tarkoitus on helpottaa opiskelijoiden äänestyspäätöstä.

Asumista koskeva aloite vaatii, että Helsinki varaa tontteja keskimäärin 200 opiskelija-asunnon vuosittaiselle tuotannolle hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelta ja  läheltä kampuksia. Toinen aloite esittää, että Helsingin yliopiston keskustakampuksen keskeiset kadut muutettaisiin kävelykaduiksi. Kolmannen aloitteen allekirjoittajat tahtovat, että Helsinki luo yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa suunnitelman korkeakoulukampusten välisen poikittaisen joukkoliikennettä ja pyöräilyliikenteen edistämisestä. Aloitteiden allekirjoittajat ja tekstit kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta www.hyy.fi/aloitteet.

Ehdokkaiden on yhä mahdollista ilmaista kannatuksensa aloitteita kohtaan lähettämällä sähköpostia HYYn kaupunkiasioista vastaavalle asiantuntijalle Sofia Lindqvistille (etunimi.sukunimi(at)hyy.fi).

HYY on koonnut nettisivuilleen myös kattavan kunnallisvaalitietopankin osoitteeseen www.hyy.fi/kaupunki. Sivuilla on tietoa niin kunnallisvaaleissa äänestämisestä, kaupungin päätöksenteosta, opiskelijoiden vaalitapahtumista kuin HYYn ajamista teemoistakin. Sivuilla on myös ehdokkaille oma osio, josta löytyy muun muassa Helsingin yliopiston hallintojohtajan hyväksymä ohjeistus vaalityön tekemisestä kampuksilla.

Lisätietoja:

asiantuntija (asuminen, terveys, kaupunki) Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist(at)hyy.fi, puh./tfn 050 543 9605
hallituksen jäsen Hanna Hannus, hanna.hannus(at)hyy.fi, puh. 050 576 5073

www.hyy.fi/aloitteet
www.hyy.fi/kaupunki

09.10.2012

Ilona Kalliola on valittu HYYn uudeksi kehitysyhteistyökoordinaattorina. HYYn hallitus valitsi Kalliolan tehtävään kokouksessaan 4.10.2012. Hän aloitti työssään 8.10. Osa-aikaisena työskentelevä kehitysyhteistyökoordinaattori  vastaa kehitysyhteistyövaliokunnan sekä kehitysyhteistyöhankkeiden toiminnan tukemisesta ja taloushallinnosta. Koordinaattori työskentelee keskimäärin 15 tuntia viikossa.

27-vuotias Kalliola työskenteli keväällä HYYn kehitysyhteistyön projektityöntekijänä, jolloin hän teki selvityksen ylioppilaskunnan kehitysyhteistyötoiminnan tulevaisuudesta.  Hän on työskennellyt myös muun muassa osastosihteerinä Maahanmuuttovirastossa, HYYssä kehy-hankekoordinaattorina, tehnyt kehitysyhteistyöhankkeen loppuevaluointia SYL:lle. Lisäksi hän on toiminut aktiivisesti sekä HYYn kehitysyhteistyövaliokunnassa että SYL:n kehitysyhteistyöasian neuvottelukunta Kenkkussa.

Koulutukseltaan Kalliola on valtiotieteiden kandidaatti. Hän on opiskellut muun muassa sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa, kehitysmaatutkimusta sekä Afrikan tutkimusta.

Lisätietoja:
HYYn hallituksen puheenjohtaja Jannica Aalto
050 543 9610
jannica.aalto(at)hyy.fi

08.10.2012

Tämän edustajistokauden viimeinen kokous pidettiin 3.10. Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa. Tunnelma oli jopa kaihoisa, vaikka moni näkee näissä merkeissä vielä monen monet kerrat.

Esityslistalla ei ollut tällä kertaa tungosta, jotta edaattorit ehtivät sujuvasti kokouksen jälkeen pidettyyn iltakouluun, jossa pienryhmissä päästiin pohtimaan HYYn strategiaa, jonka tuleva edustajisto aikanaan päättää.

Kokouksen tärkeintä antia oli tavoiteohjelman lähetekeskustelu. Tavoiteohjelma tehdään nyt toista kertaa: se on edustajiston ensi vuoden hallitukselle tekemä ns. toimintasuunnitelma, jossa määritellään tavoitteita ensi vuodelle. Tämänkin dokumentin hyväksyy uusi edustajisto, mutta vanha pääsi vaikuttamaan siihen vielä lähetekeskustelun muodossa.

Hallitus oli esittänyt ohjelmaan kahdeksan tavoitetta sekä niiden lisäksi kolme valinnaista tavoitetta, joista pitäisi valita kaksi. Tavoiteohjelmaa kehuttiin kokonaisuudessaan hyväksi. Osakuntien Elina Mattero esitti ehdotuksen uudeksi tavoitteeksi, joka oli saanut kannatusta monista eri ryhmistä. Ehdotuksessa esitettiin, että HYY ottaisi ensi vuonna ympäristöasiat tärkeämpään rooliin kuin viime vuosina, kun hallituksella ei ole samanlaisia suuria projekteja kuin tänä vuonna. Lisäksi liikunta-asiat ja kansainvälisten opiskelijoiden asema herättivät keskustelua.

Esille nousi jälleen keskustelu miesten ja naisten puheenvuoroaktiivisuudesta edustajistossa. Miehet pitävät suhteellisesti enemmän puheenvuoroja kokouksessa kuin naiset. Toiset kyseenalaistivat tulisiko mitään tilastoja puheaktiivisuudesta edes pitää - toiset etsivät syitä eroihin.

Uusi edustajisto valitaan edustajistovaaleissa 6.-7.11 ja se aloittaa työnsä joulukuun alussa.

05.10.2012

HYYn keskusvaalilautakunta vahvisti eilen kokouksessaan 6.-7.11. käytävien edustajistovaalien ehdokkaat ja arpoi ehdokasnumerot. Edustajistovaaleissa on ehdolla kaikkiaan 622 opiskelijaa. Ehdokkaita asetti kymmenen ryhmittymää ja lisäksi vaaleissa on ehdolla yksi ehdokas ryhmittymien ulkopuolelta.

Ehdokasmäärät ryhmittymittäin:
Osakuntalainen vaalirengas: 190
HELP: 90
HYAL: 107
Liberaalinen vaaliliitto: 3
Maailmanpyörä: 99
Oikea Suunta: 64
Perussuomalainen vaaliliitto: 4
Piraatit: 8
Pär-Erik Sjöström: 1
Sosialidemokraattiset opiskelijat: 31
Svenska Nationer och Ämnesföreningar r.f.: 25

Lisätietoja vaaleista löydät HYYn edustajistovaalisivuilta.

Ehdokkaat HYYn edustajistovaaleissa 6.-7.11.2012. Ennakkoäänestys 31.10.-1.11.

Sosialidemokraattiset opiskelijat

2    Eronen, Janne
3    Gebhard, Elisa
4    Gustafsson, Eeva
5    Hirn, Joonas
6    Hytti, Antti
7    Juntumaa, Inari
8    Kammonen, Viljami
9    Kontio, Timo
10    Koskela, Johannes
11    Köngäs, Otto
12    Lindström, Rami
13    Lönnqvist, Miikka
14    Mäkinen, Nicce
15    Mäkynen, Matias
16    Nevaranta, Timo
17    Niemeläinen, Johannes
18    Niemi, Matti
19    O'Brien, Jonathan
20    Ollila, Laura
21    Penny, Kaisa
22    Pitkänen, Tuulia
23    Poutanen, Nina
24    Qin, Stella
25    Saastamoinen, Siiri
26    Savolainen, Tuija
27    Seitamaa, Antti
28    Selinummi, Elisa
29    Vanhamäki, Unto
30    Välimäki, Heta
31    Väänänen, Lauri
32    Wiik, Sebastian

Osakuntalainen vaalirengas

ESO
33    Aalto, Katriina
34    Aitosalo, Veikko
35    Cambruzzi, Muriel
36    Hakkarainen, Jouni
37    Hjerp, Anna
38    Hotakainen, Kirmo
39    Hurme, Lauramaija 'Lauris'
40    Hänninen, Ulrika
41    Jormanainen, Sanna-Mari
42    Koskimäki, Mirkka
43    Lammert, Kirsti
44    Löfgren, Kai
45    Markkula, Coco
46    Mikkola, Visa
47    Nousiainen, Silja
48    Nurmela, Tommi 'Wigga'
49    Nurmikari, Helena
50    Ora, Inka
51    Paalasmaa, Joonas
52    Remes, Rosa
53    Rusanen, Topias
54    Ryynänen, Veera
55    Salminen, Aleksi
56    Salminen, Heidi
57    Seitz, Deni 'puf'
58    Sihvonen, Juha
59    Somero, Maija
60    Stolt, Jani
61    Tolkki, Katri
62    Vuorio, Emma
SavO
63    Argillander, Saara
64    Arjava, Heini
65    Giordani, Tatu
66    Haka, Tykki
67    Häkkinen, Margareeta
68    Jentze-Korpi, Suvi
69    Kangassalo, Veera
70    Kekäläinen, Antti
71    Leskelä, Anniina
72    Meriläinen, Ville "Ville"
73    Nyfors, Ulrika
74    Oittinen, Annamari
75    Ojanen, Silja
76    Pihanurmi, Seila
77    Portin, Suvi
78    Puttonen, Riina
79    Ruuth, Riikka
80    Salpakari, Riku
81    Timonen, Miikka
Domus Gaudiumin Osakunnat
82    Ackermann, Manuel
83    Eronen, Anna
84    Eskelinen, Juho
85    Rantala, Samuli
86    Räty, Antti
87    Salminen, Olli
88    Tiainen, Outi
89    Ahtola, Martti
90    Haimi, Pekka Veli
91    Kortekangas, Essi
92    Käki, Jenni-Maria
93    Leppänen, Sini
94    Luoto, Heikki
95    Pykälistö, Pasi
96    Ahonen, Lauri
97    Byckling, Mari
98    Forss, Kirsi
99    Granström, Tiina
100    Heiskanen, Otso
101    Hirvonen, Tero
102    Kaikko, Maria
103    Kaplas, Ella
104    Karppanen, Tiina
105    Kosonen, Sanna
106    Laamanen, Maiju
107    Laapas, Antti
108    Malaska, Jonna
109    Mattero, Elina
110    Märkälä, Anu
111    Niemeläinen, Elina
112    Okkola, Suvi
113    Puolakka, Aura
114    Pyrhönen, Aino
115    Sharma, Melissa
116    Smolander, Silva
117    Sutinen, Pekka
118    Tikkanen, Opa
119    Väisänen, Laura
120    Yli-Kankahila, Heidi
121    Yli-Kankahila, Tiia
HO-KSO
122    Aikio, Emilia
123    Artjoki, Emil
124    Eriksson, Jyrki
125    Iisakkila, Niina
126    Lappalainen, Ville 'Aragorn'
127    Pihko, Vilho
128    Seittenranta-Vekkeli, S.
129    Teinilä, Mari 'masa'
130    Vuorinen, Samu 'Smuu'
131    Jääskeläinen, Jesse
132    Katainen, Laura
133    Kosonen, Matleena
134    Laiho, Sanni
135    Pajunen, Heikki
136    Pekkanen, Niina
137    Piesala, Eemeli
138    Teittinen, Paavo
VSO-SatO
139    Ahola , Ilari
140    Alm, Johanna
141    Hamberg, Ninni
142    Huttunen, Mika
143    Kerko, Santtu
144    Kerminen, Paula
145    Kerminen, Sini
146    Lehto, Matti
147    Nikander, Jan
148    Suomela, Paula
149    Suominen, Anni
150    Tuominen, Niko
151    Wetterstrand, Martina
152    Aalto-Setälä, Laura
153    Alhanen, Milla
154    Alho, Make
155    Alitalo, Tero
156    Gustafsson , Milla
157    Hannus, Hanna
158    Häivälä, Timo
159    Ilomäki, Miika
160    Kuru, Veera
161    Lepistö, Emmi
162    Liinaharja, Inkeri
163    Liinaharja, Johanna
164    Lindholm, Niina
165    Lähdeniemi, Elina
166    Mäkipää, Mikko
167    Niittymaa, Liina
168    Norri, Essi
169    Rintanen, Tytti
170    Saarenmaa, Severi
171    Suni, Silja
172    Tuomala, Jannimaija
173    Tuononen, Salla
174    Uljas, Salli
175    Viinamäki, Miia
Etelä-Pohjalainen Osakunta
176    Hunnakko, Jenni
177    Kaarto, Riikka
178    Koskela, Jaana
179    Kukkola, Emilia
180    Kurjenluoma, Maija
181    Kääriäinen, Sami
182    Latva-Somppi, Minna
183    Liikkanen, Karri
184    Mäntykoski, Anna-Sofia
185    Mäntykoski, Saara
186    Niemi, Mirva
187    Nurminen, Minna
188    Panula, Aaro
189    Raivio, Oskari
190    Rantakokko, Kirsimarja
191    Takala, Juha
192    Tyynelä, Elina
Pohjois-Pohjalainen Osakunta
193    Anttila, Satu
194    Autio, Krista
195    Haapalainen, Anni
196    Halonen, Liisa
197    Heikkinen, Taru
198    Hinkka, Atte
199    Huotari, Satu
200    Ikonen, Jani
201    Jutila, Arttu
202    Keski-Panula, Ella
203    Kosola, Elli
204    Manninen, Kaisa
205    Manninen, Sini
206    Matero, Tero
207    Ojala, Antti
208    Pahta, Varpu
209    Palkki, Teemu
210    Petäsnoro, Ville
211    Rantakeisu, Mira
212    Räty, Riikka
213    Salin, Noora
214    Salmu, Elina
215    Sepponen, Jenni
216    Seppänen, Anna
217    Tervonen, Minna
218    Turpeinen, Hennaleena
219    Vihervalli, Auroora
220    Viljamaa, Visa V.
221    Viren, Hanna
222    Yrjänheikki, Anni

Maailmanpyörä

Sitoutumaton vasemmisto - Obunden vänster - Independent Left
223    Abou Elezz, Amr
224    Adouchief, Samuel
225    Alhojärvi, Lauri
226    Alin, Ella
227    Annala, Iiris
228    Auer, Irene
229    Auvinen, Heidi
230    Brunila, Tuukka
231    Bäckström, Arto
232    Elmer, Keegan
233    Eranti, Veikko
234    Friman, Tuula
235    Haglund, Mia
236    Hammarsten, Jaakko
237    Harjunen, Ville
238    Heikkinen, Pekka
239    Helki, Erno
240    Hyvönen, Henri T.
241    Iso-Markku, Antti
242    Karjalainen, Emilia
243    Karmala, Matti
244    Kelomäki, Jouko
245    Kinnunen, Joonas
246    Kokko, Jari
247    Kola, Pauli
248    Korhonen, Mikko
249    Korhonen, Sara
250    Korkkula, Vesa
251    Kuokkanen, Juho
252    Kähönen, Juuso
253    Lahdenperä, Juulia
254    Lainà, Patrizio
255    Loikkanen, Silva
256    Lyyra, Gerissa
257    Lähteenaho, Samuli
258    Nuortimo, Jussi
259    Parkkinen, Tiina
260    Pasanen, Kaisa
261    Piikkilä, Mimmi
262    Pousi, Suvi
263    Rajala, Otto
264    Remes, Jere
265    Riekkinen, Annis
266    Rimpiläinen, Emma
267    Rissanen, Jaakko
268    Rosenström, Jan
269    Ruuth, Saila
270    Saarinen, Juuso
271    Sorvali, Kaarina
272    Tapaninen, Pekka
273    Tolvanen, Anni
274    Tolvanen, Pekka
275    Tuomainen, Risto
276    Tuominen, Inka
277    Tölkkö, Anna-Mili
278    Vuorinen, Tuomas
HYY:n Vihreät - De Gröna vid HUS
279    Aaltio, Maria
280    Alametsä, Alviina
281    Castrén, Verna
282    Hannula, Anssi
283    Harmaala, Anni
284    Heikkinen, Katariina
285    Holopainen, Essi
286    Häkkinen, Aaro
287    Järvisalo, Hanna
288    Jääskeläinen, Miiro
289    Kankaanpää, Viljami
290    Kari, Emma
291    Kerkelä, Leevi
292    Klix, Nikolai
293    Korhonen, Kaarina
294    Laakso, Suvi
295    Laitinen, Toivo
296    Lehto, Otto
297    Lilleberg, Tuomas
298    Louekari, Turkka
299    Mankki, Sarianna
300    Martikainen, Joonas S.
301    Mikkelsson, Anni
302    Miettunen-Nordström, Antti
303    Moilanen, Marlon
304    Mäntylä, Melissa
305    Nikkola, Poppis
306    Nummelin, Pilvi
307    Pesonen, Riikka
308    Pesälä, Juuso
309    Piiparinen, Niklas
310    Raittila, Saana
311    Raittila, Simo
312    Rasila, Tapio
313    Rentola, Joonas
314    Riitakorpi, Johanna
315    Rokkanen, Susanna
316    Rosenholm, Marko
317    Teperi, Kaisa
318    Vainionpää, Antti
319    Vanhanen, Reetta
320    Venetvaara, Inka
321    Vuorelma, Maria

Svenska Nationer och Ämnesföreningar r.f.

Nationerna
322    Blomqvist, Irene
323    Ekblom, Sofia
324    Elf, Charlotte "Lotten"
325    Granberg, Fredric
326    Holmberg, Simone
327    Johansson, Elin
328    Karlman, Alexander
329    Kivivuori, Belinda
330    Staffans, Johan
Codex-Thorax
331    Böling, Alina
332    Cedercreutz, Isabella
333    Hindström, Henrietta
334    Leponiemi, Tuure
335    Pipping, Hugo
StudOrg
336    Ahtola, Sandra
337    Andersson, Elin
338    Bonsdorff, Björn
339    Eklund, Robert
340    Lahtivuori, Elin
341    Lindén, Michael
342    Mäkelä, Tea
343    Panula, Miranda
344    von Knorring, Terese
345    Renman, Jannica
346    Siitonen, Jaan

Liittoihin kuulumaton ehdokas

347    Sjöström, Pär-Erik

HYAL

Humanistit
348    Ahokas, Lari
349    Burakowski, Marek
350    Cairns, Johannes
351    Hakola, Outi
352    Hietanen, Jarna
353    Kamula, Anna
354    Kyllönen, Mari
355    Lamberg, Essi
356    Lamponen, Anni
357    Marttunen, Mirka
358    Mattsson, Joonas
359    Mykkänen, Inari
360    Nivala, Joonas
361    Numminen, Sara
362    Nuutinen, Salla
363    Penttilä, Visa
364    Pitkänen, Elise
365    Renvall, Tuomas
366    Salenius, Toni
367    Sipilä, Eero
368    Sointu, Virva
369    Supponen, Sanna
370    Tiusanen, Esa
371    Viljanen, Emilia
372    Ylitalo, Anna
373    Öhman, Anna
Kumpula
374    Aaltonen, Jussi
375    Junno, Tuomas
376    Jääskeläinen, Timo
377    Karinkanta, Risto
378    Kotamäki, Topi
379    Koufos, Mikhael
380    Norola, Meri
381    Nuutinen, Noora
382    Ott, Jenni
383    Piilola, Vesku
384    Rinta-aho, Jari "-jaji-"
385    Saarelainen, Riikka
386    Velin, Santeri
Käyttis
387    Aho, Petra
388    Hirvonen, Elisa
389    Holmberg, Marika
390    Illi, Janne
391    Jokimies, Susanna
392    Järvinen, Jussi
393    Leppänen, Meri
394    Mäki, Tommi
395    Niinikivi, Vili
396    Niinikoski, Iiris
397    Noponen, Miska
398    Ojala, Tiia
399    Pulkkinen, Suvi
400    Rantamoijanen, Antti
401    Rontu, Elisa
402    Sauvola, Markus
403    Teräväinen, Milja
404    Tähkä, Jaakko
405    Vainio, Iris
406    Varvikko, Heikki
407    Vuolas, Liisa
Teologit
408    Aaltonen, Valtteri
409    Beckmann, Ida
410    Björklund, Antti
411    Engström, Vesa
412    Hurme, Tuomas
413    Kantala, Jukka-Pekka
414    Karjalainen, Miikka
415    Karppinen, Jonna
416    Kuivalainen, Riki
417    Leinonen, Tapio
418    Majuri, Aleksi
419    Mela, Matilda
420    Mäkitalo, Minna
421    Paananen, Pyry
422    Peltomäki, Isto
423    Saarela, Veronica
424    Saarinen, Katri
425    Suhonen, Sanni
426    Toivonen, Niilo
427    Uotila, Teemu
428    Vepsäläinen, Timo
429    Virtanen, Antti
430    Vuori, Wiking
431    Väyrynen, Johanna
Valtsika
432    Hamidulla, Miran
433    Hulkkonen, Topi
434    Jyllikoski, Daniel
435    Pöntiö, Matti Petteri
436    Salmivuori, Rosa
437    Salo, Ville
438    Soininvaara, Ohto
439    Suvitie, Aarni
440    Uutela, Elina
441    Yanar, Ozan
Viikki-Natura
442    Esteban Lasikari, Joel
443    Ittonen, Mats
444    Järvi, Jani
445    Kananen, Eero
446    Kivilehto, Saija-Liisa
447    Kotilainen, Juho
448    Kärjä, Helmi
449    Makkonen, Ville
450    Ollonen, Joni
451    Peltonen, Aino
452    Piitulainen, Hanna
453    Uotila, Tuomas
454    Virkunen, Ekaterina

Perussuomalainen vaaliliitto

455    Grönroos, Simo
456    Kulmala, Roger
457    Lahtinen, Teemu
458    Stenström, Toni

HELP

Pykälä
459    Haavikko, Tuomas 'Tume'
460    Hallivuori, Tiia
461    Herranen, Salla
462    Hetemäki, Lauri
463    Huttula, Samuli
464    Itälä, Teemu
465    Junno, Mikko 'Kapteeni'
466    Keino, Iiris
467    Koskentausta, Lauri
468    Koskinen, Tuomas
469    Koskinen, Tuomas Samuli
470    Koskivirta, Joonas 'Nassimo'
471    Kujala, Joel
472    Kuusisto, Lotta
473    Kähkönen, Antti
474    Lahdelma, Teemu
475    Laitinen, Jaakko
476    Lassila, Sonja
477    Lindholm, Kristiina
478    Linnankoski, Manuel
479    Luukkonen, Lauri 'Lars'
480    Male, Rene
481    Murto, Mikko
482    Oksanen, Aarni
483    Parikka, Janne
484    Pulkkinen, Otto
485    Pynnä, Annika
486    Päivinen, Laura
487    Rudanko, Mikko
488    Savola, Pekka
489    Savander, Monica
490    Sillanmäki, Matti
491    Simola, Leevi
492    Syvänen, Suvi
493    Tiensuu, Tuomas
494    Timonen, Laura
495    Tuomi, Elisa
496    Tuomi , Juho
497    Vaihemäki, Lauri
498    Viljanen, Jesse
499    Yli-Pelkonen, Olivia
LKS/HLKS
500    Almenoksa, Aleksi
501    Arvaja, Valtteri
502    Ess, Eveli
503    Juntura, Jonne
504    Kauma, Iiro
505    Lindbohm, Joni
506    Lindström, Jenny
507    Lommi, Markus
508    Mäkinen, Anna
509    Nurminen, Nelli
510    Nuutinen, Timo
511    Petäjä, Sanna
512    Rissanen, Tuomas
513    Taipale, Kristian
EKY
514    Allén, Elisa
515    Alve, Emma
516    Hämäläinen , Crista
517    Apalkova, Irina
518    Hänninen, Sini
519    Jokinen, Olli
520    Kaarakainen, Henna
521    Kuhanen, Herra Rami
522    Lindholm, Tiina
523    Lintula, Miika
524    Mertaoja, Milla
525    Messala , Anne
526    Nihtilä, Heini
527    Pulliainen, Joni
528    Pessala, Jonna
529    Reilin, Johanna
530    Rentsch, Lea
531    Riihimäki, Aino
532    Riipinen, Leena
533    Sandelin, Atte
534    Savolainen , Lotta
535    Telama, Hanna
536    Tuominen, Elli
537    Vesterinen, Heidi
538    von Freymann, Sebastian
Tsemppi
539    Jones, Aino
540    Long, Feiran
541    Rasmussen, Søren Berg
542    Suchodolski, Sebastian
543    Sibinescu, Laura
544    Lehtovuori, Konsta 'Pala'
545    Mäkelä, Jouni
546    Nguyen, Zim
547    Saramo, Constantin 'Falköga'
548    Sandström, Jenny

Oikea suunta

Keskeiset
549    Ahlholm, Juulia
550    Huhtanen , Jaakko
551    Lappi, Petri
552    Pesonen, Matti
553    Ruuskanen, Noora
554    Saarinen, Markus
555    Saaristo, Olli
556    Suur-Uski, Olli
557    Viinikainen, Roosa
558    Virri, Esko
559    Ylimaa, Markus
Kokoomusopiskelijat
560    Artjoki, Antti
561    Haapalehto, Eero
562    Hagman, Noora
563    Harju, Tomi
564    Harjula, Julia
565    Harrela, Emma
566    Hölttä, Ari
567    Hämäläinen, Jani
568    Janhunen, Markus
569    Jarmala, Veikko
570    Josefsson, Helen
571    Josefsson, Kim
572    Järvikangas, Inka
573    Kainulainen, Saara
574    Kaipainen, Leena
575    Kaksonen, Kai
576    Keriö , Annika
577    Koivisto, Kapa
578    Koivunen, Anna
579    Korpinen, Sini
580    Kupias, Marianna
581    Laakso, Mikko
582    Laaksonen, Elina
583    Lehto, Pekka
584    Lindgren, Sampo
585    Lindholm, Micke
586    Majaniemi, Milla
587    Marttunen, Pessi
588    Meri, Otto
589    Merisaari, Lotta
590    Murtonen, Anssi
591    Nystén, Carolina
592    Poikonen, Jaakko
593    Poutiainen, Marika
594    Pulsa, Päivi
595    Puukko, Sampo
596    Pynttäri, Antti
597    Rantakari, Pekka
598    Rautala, Heikki
599    Rguibi, Mariam
600    Sahamies, Miika
601    Seppänen, Pirre
602    Silvonen, Pauliina
603    Somervaara, Santeri
604    Suomela, Iida
605    Tulenheimo, Pauliina
606    Turunen, Tiia
607    Tähti, Annina
608    Vanhoja, Olli
609    Viljamaa, Maija
610    Virtanen, Satu
611    Ylönen, Lyydia
Liittoihin kuulumaton ehdokas
612    Salo, Tuomas

Piraatit

613    Hukkinen, Janne P.
614    Immonen, Satu
615    Söderholm, Lotta
616    Hautakangas, Ville
617    Keinänen, Tero
618    Apajalahti, Ahto
619    Mäkinen, Joonas
620    Hanski, Joni

Liberaalinen vaaliliitto

621    Andersson, Timo
622    Sjöström, Kim
623    Tukiainen, Tapio

01.10.2012

Kannanotto 1.10.2012

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) vaatii, että Helsingin yliopiston keskustakampuksen keskeisiä yliopistorakennuksia yhdistävät kadut tulisi muuttaa kävelykaduiksi. Katujen sulkeminen lisäisi kampuksen viihtyvyyttä sekä tekisi kävelijöiden ja pyöräilijöiden liikkumisesta vaivattomampaa.

Yliopisto näkyy Helsingin kaupunkikuvassa varsin huonosti, vaikka Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja vanhin opinahjo. ”Viihtyisä kävelykatukampus saisi kaupungissa liikkuvat huomaamaan, että täällähän on keskustassa kovatasoinen yliopisto. Näin Helsingin brändi yliopistokaupunkina vahvistuisi”, uskoo HYYn hallituksen puheenjohtaja Jannica Aalto.

Yliopiston uuden pääkirjaston, Kaisa-kirjaston, avaaminen on aiheuttanut suuria muutoksia keskustakampuksen sisäisiin liikennejärjestelyihin. Pienet, laitoskohtaiset kirjastot on keskitetty yhteen suureen kirjastoon, ja tämän takia kevyt liikenne kirjaston pääsisäänkäynnille Fabianinkadun varrella on lisääntynyt pysyvästi.

HYY vaatiikin, että Helsingin yliopiston keskustakampukselta tulisi sulkea vain kävelykatukäyttöön Aleksanterinkadun ja Kaisaniemenkadun välinen osa Fabianinkatua sekä Unioninkadun ja Fabianinkadun väliset osat Kirkkokatua ja Yliopistonkatua. Fabianinkadulta voisi edelleen poistua tunnelista Kaisaniemenkadulle.

”Osa Fabianinkatua oli pääkirjaston rakennustöiden vuoksi suljettuna yli vuoden ajan, eikä Helsingin liikenne siitä solmuuntunut”, Jannica Aalto muistuttaa. ”Autojen käytöstä poistuvalle tieosuudelle voisi sijoittaa kampukselle kovasti kaivattuja pyöräparkkeja sekä viihtyisyyttä lisääviä penkkejä ja istutuksia. Yliopistolaiset voisivat tehdä kaduista osan elävää ja yhteisöllistä kampusta", Aalto visioi.

HYY kysyy ennen kunnallisvaaleja jokaiselta kunnallisvaaliehdokkaalta, sitoutuvatko he autottoman keskustakampuksen edistämiseen ja kahteen muuhun opiskelijoille tärkeään tavoitteeseen. Ehdokkaiden mielipiteet voi lukea osoitteesta: www.hyy.fi/aloitteet.

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Jannica Aalto                                  
Hallituksen puheenjohtaja       

Katri Korolainen-Virkajärvi   
pääsihteeri

Lisätietoja: hallituksen jäsen Hanna Hannus, hanna.hannus(at)hyy.fi, puh. 050 576 5073