Järjestöille

Järjestötiedote 2/2018

14.02.2018
Toiminta-avustuksen infoilta järjestöille
Mielenterveyden ensiapu 2 -kurssi 17.-18.3.
Oletko kohdannut tai nähnyt seksuaalista häirintää opiskeluaikanasi?

Toiminta-avustuksen infoilta järjestöille

Millä perusteilla HYY päättää, miten paljon järjestöni saa rahaa?
Miten voisin saada lisää toiminta-avustusta?
Mitä teen, jos tilinpäätös ja muut talousasiakirjat eivät valmistu ajoissa?

Ylioppilaskunnan hallituksen talousjohtokunta on maanantaina 19.2. klo 17.00-18.00 Wilhelmsson-salissa kertomassa järjestöjen toiminta-avustuksen jakamisesta ja vastaamassa sitä koskeviin kysymyksiin.

Infossa kerrotaan periaatteista, joiden mukaan avustusta jaetaan, miten toiminta-avustuksen jako toteutetaan sekä kuinka saatua avustusta voi pyrkiä kasvattamaan.

Kysymyksiä voi myös lähettää etukäteen talousjohtokunnan puheenjohtajalle osoitteeseen sara.jarvinen@hyy.fi

Tila on valitettavasti esteellinen.

MISSÄ? Wilhelmsson-salissa (Mannerhemintie 5 A, 5 kerros)
MILLOIN? 19.2. klo 17.00-18.00
MIKSI? Koska HYY haluaa antaa teille rahaa

Facebook: https://www.facebook.com/events/138729190273385/

=========================

Mielenterveyden ensiapu 2 -kurssi 17.-18.3.

“Kaveri on ollut todella väsynyt ja alakuloinen jo pitkään. Voikohan tämän takana olla jotain muutakin kuin rankka tenttiviikko? Mitä voin tehdä?”
”En enää tiedä vitsaileeko hallituslaiseni itsemurha-aikeistaan vai onko tämä hänen tapansa pyytää apua.”
”Mitä pitää tehdä ja kehen voin ottaa yhteyttä jos epäilen läheiseni sairastuneen psyykkisesti? Yllättäen oudoksi muuttunut käytös ja puheet pelottavat.”

Tunnistitko itsesi jostakin kysymyksestä? HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa maksuttoman Mielenterveyden ensiapu 2 -kurssin HYYn järjestötoimijoille 17.-18.3. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 -kurssin HYYn järjestötoimijoille 17.-18.3.
Kurssilla saat tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja niiden oireista. Lisäksi kurssin avulla lisätään valmiuksia ottaa puheeksi, tarjota apua ja ohjata hoitoon. Kurssin aikana opitaan myös soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Jokainen kurssin suorittanut saa myös kirjan Haavoittuva mieli -tue ja tunnista.
Koulutuspäivät: la 17.3. klo 10-17 ja su 18.3. klo 10-16. Kurssi on kaksipäiväinen, eli läsnäoloa odotetaan molempina päivinä.
Koulutuspaikka: kokoushuone Sparre, Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A 2. krs). Tila on osittain esteellinen.
Koulutus on maksuton. Osallistujille tarjotaan aamiaista koulutuspäivien aamuina klo 9-10.
Koulutukseen otetaan mukaan enintään 20 osallistujaa.
Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä ja niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta.
Ilmoittaudu kurssille 5.3. mennessä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/MTEA2_2

Kurssi ja sen materiaalit ovat kokonaan suomeksi.

Lisätietoja:
Nyyti ry:n suunnittelija Päivi Kohta, paivi.kohta@nyyti.fi (koulutuksen sisältö) ja HYYn hallituksen jäsen Laura Wathén, laura.wathen@hyy.fi (koulutuspaikka, muut kysymykset)

=========================

Oletko kohdannut tai nähnyt seksuaalista häirintää opiskeluaikanasi?

Helsingin tutkijanaiset ry toteuttaa kyselyn seksuaalisesta häirinnästä yliopistoissa. Kysely on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sukupuoleen ja asemaan katsomatta. Kyselyn voi täyttää nimettömänä. Kyselyn tarkoituksena on paitsi saada tietoa yliopistoissa ja opiskelijaelämässä tapahtuvasta häirinnästä, myös selvittää ihmisten ajatuksia siitä, mitä seksuaalinen häirintä on. Vastaa kyselyyn viimeistään 12.3.2018.