Järjestöille

Järjestötiedote 9/2014

25.11.2014

Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2014 – ilmoita järjestösi mukaan 3.12 mennessä!
Järjestövaliokunta etsii uusia toimijoita
Welcome Fair: Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!
Muistutus: Tilinpäätösilta 3.12.
Järjestökilpailuissa palkittiin ansioituneita järjestöjä
Kalustetuki - hae 12.12. mennessä

 

 

Ylioppilaiden soihtukulkue 6.12.2014 – ilmoita järjestösi mukaan 3.12 mennessä!

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYO ja SHS järjestävät ylioppilaiden perinteisen, tunnelmallisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen lauantaina 6.12.

Kulkueen järjestäytyminen ja soihtujen jakaminen alkaa klo 16 Väinämöisen kentän ja Hietaniemen hautausmaan portin välimaastossa. Kulkue lähtee kohti Senaatintoria noin klo 17, kulkee keskustan kautta ja ohittaa Presidentinlinnan, jossa tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta. Senaatintorin kansalaisjuhla alkaa 17:55, ja ohjelmassa on mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja ylioppilaskuntien edustajien puheet sekä kuorolaulua. Tilaisuus päättyy n. klo 18:15. Pukeutukaa lämpimästi ja asettakaa ylioppilaslakki päähän!

HYYn piirissä toimivia järjestöjä pyydetään ilmoittamaan, osallistuuko lippunne seppeleenlaskuun Sankariristille (järjestäytyminen klo 15.30) ja kulkueeseen. Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 3.12. osoitteeseen hanna.hynynen [at] hyy.fi. Lisätietoja antaa asiantuntija-tuottaja Hanna-Maaria Hynynen, puh. 050 537 2831.

Lisätietoa ja ohjeita: http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi

 

Järjestövaliokunta etsii uusia toimijoita

Haluatko saada laajan tuntemuksen HYYn järjestökentästä, kouluttaa järjestöaktiiveja mm. puheenjohtajaseminaareissa, järjestää vuoden himoituimpia kilpailuja, sitsata kadulla tai kehittää  järjestökenttää kohti uusia haasteita? Kenties sinulla on jo uusia,  mahtavia ideoita ja näkemystä näihin kaikkiin valmiiksi - tai omat ässät  hihassa. Järjestövaliokunnassa vain taivas on rajana.

Järjestövaliokunnan ensi vuoden toimijat valitaan vaalikokouksessa 5.12. klo 16. Kokous pidetään Cajsassa (Uusi ylioppilastalo, b-rappu, 4. kerros).
 
Kaiken palkitsevan toiminnan lisäksi järjestövaliokunnassa pääset tutustumaan aktiiveihin yli  tiedekuntarajojen ja oppimaan paljon uutta, vaikka olisitkin jo  mielestäsi nähnyt kaiken! Pääset myös vierailuille paikkoihin, joissa et ole aiemmin käynyt.

Tervetuloa järjestövaliokuntaan!
Https://www.facebook.com/events/1503766483238919/?fref=ts

 

Welcome Fair: Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!

Toivota kansainvälinen opiskelija tervetulleeksi!  Welcome fair kielikeskuksen tiloissa 8.1.
HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus osallistua kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa 8.1.2015. Tee arjestasi ja juhlistasi kansainvälisempiä ja tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija mukaan järjestösi toimintaan.
Osallistukaa järjestönne kanssa Welcome Fairille esimerkiksi  englanninkielisellä julisteella tai flyereilla. Toimita materiaalit 15.12. mennessä HYYn toimistolle Mannerheimintie 5 A, 2.krs, 00100 Helsinki tai sähköpostitse asiantuntija Katja Långvikille katja.langvik [at] hyy.fi.
 Ilmoittautua voi myös paikan päälle toimintaa esittelemään, joko vain pariksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittautumiset HYYn asiantuntija Katja Långvikille osoitteeseen katja.langvik [at] hyy.fi viimeistään 15.12. Lisätietoja myös puhelimitse: 050 543 9608.

 

 

Muistutus: Tilinpäätösilta 3.12.

HYY järjestää piirissään toimivien järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen tilinpäätöksen tekemisestä. Koulutuksessa opetetaan miten järjestön tilinpäätös laaditaan. Kouluttajana toimii KHT Johanna Hilden. Kurssi pidetään Mannerheim-salissa klo 17-20.

Koulutuksessa käytetään Tilitin -ohjelmistoa, joten osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat tietokoneet ja asentamaan ohjelmisto valmiiksi. Tilittimen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://helineva.net/tilitin/

Kouluttajalle on mahdollista lähettää kysymyksiä ennakkoon. Jos sinulla on jo nyt tiedossa monta visaista ongelmaa esimerkiksi taseen laskemisesta, tuloslaskelmaan kuuluvista menoista, tositteiden tiliöinnistä tai mistä tahansa muusta tilinpäätökseen tekemisestä, lähetä kysymyksesi Johannalle osoitteeseen johanna.hilden [at] outlook.com

Ilmoittaudu koulutukseen 1.12. mennessä e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/55917/lomake.html

 


Järjestökilpailuissa palkittiin ansioituneita järjestöjä

Järjestövaliokunta järjestää vuosittain järjestökilpailut. Tänä vuonna kisattiin kuudessa eri sarjassa. Ne olivat fuksitapahtuma-, liikuntatapahtuma-, nettisivu-, haalarimerkki- ja järjestölehtikilpailu sekä vuoden koulutuspoliittinen teko. Vuoden 2014 voittajajärjestöjä ovat Sitoutumaton Vasemmisto, Polho, Natura, Kannunvalajat, AIESEC, Kopeda, Mana, Keho ja Kontakti.

Lue lisää voittajista täältä:
http://hyy.helsinki.fi/fi/media-arkisto/uutiset/j%C3%A4rjest%C3%B6kilpai...

 

Kalustetuki - hae 12.12. mennessä!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Kalustetuki on vapaasti haettavissa järjestösihteeriltä ympäri vuoden. Kalustetuki jaetaan kahdesti vuodessa, toukokuun lopussa ja joulukuun puolivälissä. Tukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjestosihteeri(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Emi Maeda
050 537 3798
jarjestosihteeri(at)hyy.fi

Tagit: