Järjestöille

PJ-seminaari 29.1.

18.01.2018

Hei!

Lämpimästi tervetuloa HYYn puheenjohtajaseminaariin maanantaina 29. tammikuuta! Seminaari kerää yhteen HYYn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat ja tarjoaa vertaistukea, ideoita ja eväitä mahdollisimman hyvään puheenjohtajakauteen. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki HYYn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat sekä kaikista järjestöistä myös toinen edustaja. Ilmoittautuminen on auki 24.1. klo 23.59 asti oheisen linkin kautta:

Tilaisuus alkaa kello 17 yhteisellä osuudella Alina- ja Wilhelmsson-salissa (Uusi ylioppilastalo, 3. ja 5. kerros), jossa tarjolla on myös pientä purtavaa. Yhteisen osuuden jälkeen jokainen osanottaja osallistuu kahteen valitsemaansa työpajaan. Kumpikin työpaja kestää noin 50 minuuttia ja niiden välissä on pieni tauko. Työpajojen jälkeen on luvassa yhteinen lopetus ja ruokailu, jonka jälkeen siirrytään jatkoille, jossa on myös mahdollisuus saunoa. Tarkempi aikataulu ja tilat lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Tilaisuus on pääosin suomenkielinen. Osa tapahtuman tiloista on esteellisiä, ilmoitathan tarpeestasi ilmottautumislomakkeessa.

Työpajat ja niiden lyhyet kuvaukset:

Työpaja 1, Puheenjohtajan ABC
Puheenjohtajana toimimisen perusteet vasta-alkajille. Mitä puheenjohtajan täytyy vähintään tietää? Mitä pitää tehdä heti alkuvuodesta? Mistä saa apua ja tukea?

Työpaja 2, Kokouskäytänteet
Ei enää sekaannuksia ja turhautumista menettelytavoista! Tässä pajassa hiot kokoustamistaidoistasi niin timanttiset, että puheenjohtamisesi tuottaa sekä teknisesti oikein tehtyjä päätöksiä että tyytyväisiä hallituksen jäseniä.

Työpaja 3,  Dokumentit järjestön voimavaraksi!
Tekeekö järjestösi dokumentteja vain HYYtä varten? Ei enää! Tässä työpajassa valjastamme dokumentit toiminnan tueksi ja hyödyksi.

Työpaja 4, Toimijoiden jaksaminen
Vinkkejä ja pohdintaa, kuinka koko tiimi jaksaa 365 päivää.

Työpaja 5, Toimijoiden ryhmäyttäminen ja motivointi
Järjestötoiminnassa ryhmäytyminen ja motivointi ovat asioita, jotka pitkälti määrittävät sitä, millainen hallituksen vuodesta muodostuu. Tässä työpajassa harjoitellaan ja ideoidaan keinoja, jolla hallituksesta saa muodostettua toimivan ryhmän ja heidät saa pidettyä motivoituneena työskentelyyn läpi koko vuoden.

Työpaja 6, Kohti uutta - johtaminen toiminnan muutoksessa
Haluatko viedä järjestösi toimintaa uuteen suuntaan? Miten johdat muutoksia järjestössäsi niin toiminnan kehittyessä kuin sen muuttuessa? Tässä työpajassa saat vinkkejä onnistuneeseen toiminnan muutokseen ja koulutusta johtamiseen muutosten keskellä.

Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää HYYn Järjestövaliokunta. Lisätietoja tapahtumasta saa valiokunnan puheenjohtajalta Lauri Grünthalilta, lauri.grunthal@helsinki.fi, 0503277480.