Järjestöille

Puheenjohtajaseminaari 29.1.2019

21.01.2019

Ilmoittaudu HYY:n puheenjohtajaseminaariin!

Erittäin lämpimästi tervetuloa HYY:n puheenjohtajaseminaariin tiistaina 29. tammikuuta! Seminaari kerää yhteen HYYn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat ja tarjoaa vertaistukea, ideoita ja eväitä mahdollisimman hyvään puheenjohtajakauteen. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki HYYn piirissä toimivien järjestöjen puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Ilmoittautuminen on auki 27.1. klo 23.59 asti.

Tällä lomakkeella ilmoittaudut mukaan seminaariin: https://goo.gl/forms/GdekqcTl3pcOAy4c2

Tilaisuus alkaa kello 17.00 yhteisellä osuudella Alina-salissa (Uusi ylioppilastalo, 3. ja 5. kerros), jossa tarjolla on myös pientä purtavaa. Yhteisen osuuden jälkeen jokainen osanottaja osallistuu kahteen valitsemaansa työpajaan. Kumpikin työpaja kestää noin 50 minuuttia ja niiden välissä on pieni tauko. Työpajojen jälkeen on luvassa yhteinen lopetus ja ruokailu, jonka jälkeen siirrytään jatkoille.

Tilaisuus on pääosin suomenkielinen. Osa tapahtuman tiloista on esteellisiä, ilmoitathan tarpeestasi ilmottautumislomakkeessa.

TYÖPAJAT (1-6):

TYÖPAJA 1: Puheenjohtajan ABC

Puheenjohtajana toimimisen perusteet vasta-alkajille. Mitä puheenjohtajan täytyy vähintään tietää? Mitä pitää tehdä heti alkuvuodesta? Mistä saa apua ja tukea?

TYÖPAJA 2:  Kokouskäytänteet

Ei enää sekaannuksia ja turhautumista menettelytavoista! Tässä pajassa hiot kokoustamistaidoistasi niin timanttiset, että puheenjohtamisesi tuottaa sekä teknisesti oikein tehtyjä päätöksiä että tyytyväisiä hallituksen jäseniä.

TYÖPAJA 3: Dokumentit järjestön voimavaraksi!

Tekeekö järjestösi dokumentteja vain HYYtä varten? Ei enää! Tässä työpajassa valjastamme dokumentit toiminnan tueksi ja hyödyksi.

TYÖPAJA 4: Toimijoiden jaksaminen

Vinkkejä ja pohdintaa, kuinka koko tiimi jaksaa 365 päivää.

TYÖPAJA 5: Toimijoiden ryhmäyttäminen ja motivointi

Järjestötoiminnassa ryhmäytyminen ja motivointi ovat asioita, jotka pitkälti määrittävät sitä, millainen hallituksen vuodesta muodostuu. Tässä työpajassa harjoitellaan ja ideoidaan keinoja, jolla hallituksesta saa muodostettua toimivan ryhmän ja heidät saa pidettyä motivoituneena työskentelyyn läpi koko vuoden.

TYÖPAJA 6: Kohti uutta - johtaminen toiminnan muutoksessa

Haluatko viedä järjestösi toimintaa uuteen suuntaan? Miten johdat muutoksia järjestössäsi niin toiminnan kehittyessä kuin sen muuttuessa? Tässä työpajassa saat vinkkejä onnistuneeseen toiminnan muutokseen ja koulutusta johtamiseen muutosten keskellä.

Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää HYYn Järjestövaliokunta. Lisätietoja tapahtumasta saa valiokunnan puheenjohtajalta Lovisa Hirvoselta, +358 50 3652 544, lovisa.hirvonen@helsinki.fi

Kutsu- ja osallistumistietojen käsittely Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa (HYY): https://bit.ly/2FM6zCG