Opiskelijoiden ja nuorten vaalikone on avattu

Osana Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n Nuorisovaalit 2011 -hanketta toteutettu nuorten vaalikone on avattu yleisölle perjantaina 18.3.. Nuorten vaalikoneen on tarkoitus auttaa nuoria äänestäjiä löytämään sopiva ehdokas ja nostaa esiin nuorille tärkeitä teemoja.

Koneen kysymykset on jaoteltu koulutuspolitiikkaan, yhteiskuntaan ja yhteisöön, terveyteen ja hyvinvointiin, työelämään ja yrittäjyyteen sekä osallistumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. V aalikone löytyy osoitteesta www.nuortenvaalikone.fi ja www.ungasvalmaskin.fi.

Vaalikonetyöryhmässä ovat olleet Allianssin lisäksi mukana sitoutumattomat opiskelijajärjestöt (SLL, SYL, Samok, OSKU, Sakki, FSS) ja Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry. Nuorisovaalit 2011 -hankkeessa järjestetään vaalikoneen lisäksi kevään aikana 220 vaalipaneelia kouluissa ympäri Suomen. Yhteensä paneeleita pääsee seuraamaan noin 33 000 nuorta. Varsinaisiin kouluissa järjestettäviin varjovaaleihin, joiden tulokset julkistetaan 12.4., on ilmoittautunut lähemmäs 300 koulua. Varjovaalien yhteydessä kokeillaan ensimmäistä kertaa myös sähköistä etä-äänestämistä.

Lisätietoja: www.nuorisovaalit.fi