Taidetta meille! Opiskelijat ottavat varaslähdön vappuun Ateneumissa

Ateneumissa vietetään opiskelijoille suunnattuja vappuetkoja torstaina 28.4. Ohjelmallinen tapahtumapäivä kuuluu Taidetta meille! -tapahtumapäiväsarjaan. Museoon pääsee koko päivän ajan opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään tutustumaan Arjen sankarit -näyttelyyn sekä virittymään lähestyvän vapun tunnelmiin. Vappuetkoilla eläydytään Aki Kaurismäen Helsinkiin, kuullaan mielenkiintoisia puhujia ja nautitaan musiikista.

Viime lokakuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Taidetta meille! -päivä Ateneumissa saavutti suuren suosion opiskelijoiden keskuudessa.

Vappuetkot-tapahtumapäivän ohjelma

klo 10-22 Vapaa pääsy Ateneumiin voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä.

klo 16-19 Nonstop-mitalityöpaja
Nonstop-työpajassa jokainen arjen sankari voi palkita itsensä mitalilla.

klo 16, 17 ja 18 Johdannot Arjen sankarit -näyttelyyn / Ateneum-sali
Arjen sankarit -näyttelyn teemoihin ja teoksiin perehdytään asiantuntijaoppaan johdolla.

klo 17-18 Akademiska Damkören Lyranin kvartetti
Musiikkia näyttelysaleissa, museon pääportaikossa ja ravintola Tablossa.

klo 18 Kaurismäen Helsinki / Ravintola Tablo
Elomedian johtaja Satu Kyösola esittelee Aki Kaurismäen elokuvan Calamari Union. Kaurismäen Helsingistä keskustelemassa Calamari Unionin apulaisohjaaja Marjaana Mykkänen, Laitakaupungin valot -elokuvaa tähdittänyt Janne Hyytiäinen sekä kirjailija Mato Valtonen. Keskustelua johdattelee tuttu radioääni, DJ Njassa Radio Helsingistä.

klo 18.30 Calamari Union (kesto 80 min) / Ravintola Tablo
Frankien hengenvaarallinen seikkailu halki kaupungin kohti Eiraa.

klo 20-22 DJ Njassa / Ravintola Tablo
Näyttelytilat suljetaan klo 20, jälkipuheet jatkuvat baarissa klo 22 asti.

Muuta tarjontaa:
- HOK-Elannon etujoukkohelsinki.fi. ja Helsingin Sanomat sekä Ateneumin ystävät esittäytyvät tapahtumapisteissä Ateneumin sisäpihalla. Lisäksi kilpailuja, yllätyksiä ja etuja opiskelijoille.
- Tarjouksia opiskelijoille Ateneumin museokaupassa ja ravintola Tablossa.
- Ateneumin ulkopuolella makkaran myyntiä klo 18-20.

Taidetta meille! -tapahtumapäivän järjestävät yhteistyössä Ateneum, HYY, Lyyra, HOK-Elanto ja Helsingin Sanomat.

Ateneumin taidemuseo: Kaivokatu 2, 00100 Helsinki; www.ateneum.fi
Lisätiedot: HYYn kulttuurisihteeri Ville Sinnemäki; kulttuurisihteeri@hyy.fi, puh. 050 537 2831