HYYn puheenjohtajaseminaari 13.11. klo 17.00 Wilhelmsson-salissa
HYYn ja Unicafen keittiövälinemyyjäiset
Järjestögaala 2017
Näin järjestät kaikille turvalliset sitsit - opas julkaistu!
HYYn 149. vuosijuhla ja synttäribileet lähestyvät - hanki illalliskorttisi tai liput synttäribileisiin nyt!
Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue 6.12.2017 – ilmoita järjestösi mukaan!


HYYn puheenjohtajaseminaari 13.11. klo 17.00 Wilhelmsson-salissa

HYYn järjestövaliokunta toivottaa kaikkien HYYn piirissä toimivien tiedekunta- ja ainejärjestöjen, osakuntien sekä harrastejärjestöjen nykyiset ja ensi vuoden puheenjohtajat sekä puheenjohtajaksi hakemisesta kiinnostuneet tervetulleiksi HYYn puheenjohtajaseminaariin 13.11.!
Ilta alkaa klo 17 yhteisellä osuudella Wilhelmsson-salissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5 A, 5 krs.). Virallisen ohjelman jälkeen ilta jatkuu kaikille yhteisten jatkojen merkeissä. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa. Uusi ylioppilastalo on valitettavasti esteellinen, mutta järjestäjät auttavat tarvittaessa. Tilaisuus on pääosin suomenkielinen.
Muistathan ilmoittautua 10.11. mennessä linkin kautta: https://goo.gl/forms/QUq1c5R62Tk6bdzN2

NYKYISILLE PUHEENJOHTAJILLE
Miten vuosi puheenjohtajana on sujunut? Onko kaikki ollut timanttia ja elämän parasta aikaa vai jotain ihan muuta ? Mitä pitäisi vielä muistaa loppuvuodesta ja mitä puheenjohtajuudesta oikeastaan jää käteen?
Tule tapaamaan muita samassa tilanteessa olevia ja nauttimaan mukavasta illasta! Tapahtuma tarjoaa myös mainion mahdollisuuden antaa palautetta HYYn suuntaan ja keskustella järjestöjen kannalta ajankohtaisista asioista. Yhteisen aloitusosion jälkeen ilta jatkuu työpajoissa, joista kukin osallistuja valitsee kaksi.
Puheenjohtajan lisäksi tilaisuuteen on tervetullut toinenkin edustaja samasta järjestöstä. Tilaisuus on pääosin suomenkielinen.

UUSILLE JA POTENTIAALISILLE PUHEENJOHTAJILLE
Uusille ja potentiaalisille puheenjohtajille järjestetään seminaarissa omaa ohjelmaa. Yhteisen aloitusosion jälkeen seuraa puheenjohtajapaneeli, jossa nykyiset ja entiset puheenjohtajat kertovat kokemuksistaan ja heiltä voi kysyä mieltä askarruttavista asioista. Tämän jälkeen pääsee pohtimaan ja keskustelemaan, mitä tulevalta mahdolliselta puheenjohtajavuodelta odottaa ja mikä siinä jännittää.
Tulevien puheenjohtajien ohjelmaan ei ole järjestökohtaisia osallistujamäärä rajoituksia eikä työpajaan osallistuminen tarkoita, että henkilön olisi pakko hakea puheenjohtajaksi. Osallistujamäärä uusille suunnattuun ohjelmaan on kuitenkin rajoitettu Wilhelmsson-salin kapasiteetista johtuen yhteensä 60 henkilöön.

Lisätietoja tapahtumasta antaa:
Jane Kärnä
Järjestövaliokunnan puheenjohtaja
jane.karna@helsinki.fi / 0405896369


HYYn ja Unicafen keittiövälinemyyjäiset

Isot illalliset tarvitsevat isot välineet!

Kaipaako järjestösi keittiö lisää astioita? HYY ja Unicafe järjestävät tiistaina 14.11. klo 8.30-10.30 keittiövälinemyyjäiset Ylioppilasaukion Unicafessa. Tarjolla on erittäin edulliseen hintaan suurtalouskeittiöihin sopivia ruoanvalmistusastioita, tarjoiluvälineitä ja muita keittiötarvikkeita. Lisää tietoa astioista julkaistaan tapahtumassa myöhemmin!


Järjestögaala 2017
Järjestötoimija, kiitos tekemästäsi tärkeästä työstä!
 
Tänä vuonna haluamme kiittää sinua henkilökohtaisesti ensimmäistä kertaa järjestettävässä Järjestögaalassa. Illan aikana myös julkistetaan järjestökilpailujen voittajat sekä ilmiannetut järjestösankarit. Samalla pääset nauttimaan rennosta tunnelmasta muiden järjestötoimijoiden innostavassa seurassa, tietenkin tarjoiltujen herkkujen siivittämänä. Ja mikä parasta, HYYn Järjestövaliokunta hoitaa tapahtuman järjestelyt niin, että voit vain saapua paikalle ja nauttia illasta.
 
Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki järjestötoimijat, vaikka järjestösi ei olisi osallistunut järjestökilpailuihin tai ilmiantanut järjestösankareita. Jos palkinto kuitenkin hieman kutkuttaa, vielä on hetki aikaa osallistua! Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu lomakkeella: http://bit.ly/Jarjestokilpailut2017.
 
Cocktail-tilaisuus alkaa klo 19 ja varsinainen ohjelma klo 19.30 HYYn keskustoimistolla Uudella Ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5A, 2.krs.). Tila on valitettavasti esteellinen, mutta mikäli tarvitset apua, olethan yhteydessä järjestäjiin.
 
Pyydämme osallistujia ilmoittamaan tulostaan lomakkeella https://goo.gl/forms/C3mLnOLNwKZ732Si2, jotta osaamme varata tarjoiluja kaikille.
 
Lisätietoja tapahtumasta:
Marika Tuominen
Varapuheenjohtaja
HYYn Järjestövaliokunta
marika.tuominen@helsinki.fi


Näin järjestät kaikille turvalliset sitsit - opas julkaistu!
Olemme koonneet oppaan keinoista, joilla sitsit voi järjestää siten, että ne ovat kaikille turvalliset ja mahdolliset osallistua. Parhaita juhlia ovat sellaiset, joista kaikki voivat nauttia!
Opas järjestöwikissä: http://wiki.hyy.fi/index.php/P%C3%B6yt%C3%A4juhlien_j%C3%A4rjest%C3%A4mi...
Tulostettava opas:https://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/nain_jarjestat_yhdenvertaise...
 
HYYn 149. vuosijuhla ja synttäribileet lähestyvät - hanki illalliskorttisi tai liput synttäribileisiin nyt!
Vuosijuhlaa vietetään torstaina 23.11.2017 Crowne Plaza –hotellin säkenöivissä tiloissa. Juhla alkaa cocktail-tilaisuudella kello 16.30. Juhlaillalliselle siirrymme kello 17.45. Upea pöytäjuhla huipentuu akateemisiin juhlatansseihin.
Pöytäjuhlan ja juhlatanssien jälkeen alkavat tunnelmalliset synttäribileet, jotka ovat avoimet kaikille juhlijoille. Luvassa on klo 22.30 alkaen loistavaa musiikkia, eeppistä ohjelmaa ja ennen kaikkea huikeat bileet, joita et yksinkertaisesti voi jättää väliin. Lipunmyynti synttäribileisiin on käynnissä nyt! HYY tarjoaa erityisesti järjestöille 8 lipun lippupaketteja hintaan 48 €.

ILMOITTAUTUMINEN JA LIPUT SYNTTÄRIBILEISIIN
Voit hankkia illalliskortin vuosijuhlaan täältä: https://www.lyyti.fi/reg/HYY149
Ilmoittautuminen päättyy 12.11. tai kun paikat ovat täynnä. Ilmoittautuminen on sitova. Lippu synttäribileisiin kuuluu illalliskortin hintaan.

Liput synttäribileisiin voit ostaa täältä: https://bailataan.fi/events/13d070e8-8b44-493b-bf7b-49c5f9eefe6f
Liput synttäribileisiin ennakkoon (1.11. -19.11.) 8 €/kpl tai 8 lipun paketti 48 €
Tapahtumaviikolla sekä ovelta (20. - 23.11.) liput 9 €/kpl.
Hinnat sisältävät narikkamaksun (3€) ja upean haalarimerkin.
Lisätietoja vuosijuhlasta ja synttäribileistä: hyy.fi/vuosijuhla

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue 6.12.2017 – ilmoita järjestösi mukaan!
Pääkaupunkiseudun  opiskelijat juhlivat 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä Opiskelijoiden  itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa 6.12. Tapahtuman järjestävät  pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja  Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat Metka ja Helga. Perinteisten  soihtujen lisäksi tuhannet siniset ja valkoiset valot kirkastavat  itsenäisyyspäivän kulkueen ja Senaatintorin kansalaisjuhlan.
HYYn  piirissä toimivia järjestöjä pyydetään ilmoittamaan, osallistuuko  lippunne seppeleenlaskuun Sankariristille (järjestäytyminen klo 15.30)  ja kulkueeseen. Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 3.12.  osoitteessa https://www.lyyti.in/Juhlakulkue2017.

Alina-salin varauskierrokset keväälle 2018 16.10. - 8.11.

Varauskierrokset Alina-salin kevään vuoroille alkavat. Alina-salia voi varata varauskierrosten aikana. Varsinaisia varauskierroksia on syksyllä kaksi kappaletta. Lisäksi järjestetään ennakkovarauskierros. Näillä kierroksilla järjestö voi saada yhteensä kaksi (2) Alina-vuoroa keväälle 2018. Varaukset tehdään kunkin varauskierroksen omalla sähköisellä lomakkeella.

Kunkin varaavan järjestön tulee käydä Alina-salin käyttökoulutus jälleen vuonna 2018. Koulutus tulee olla käytynä ennen järjestön varausta. Alina-salin koulutuksia järjestetään jälleen  alkuvuodesta ja niistä tiedotetaan myöhemmin. Mikäli järjestö ei osallistu koulutuksiin, varaus raukeaa. Alina-salin käyttöä koskevat HYYn juhlatilojen käyttösopimuksen ehdot löytyvät osoitteesta https://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/juhla-_kokous-_ja_saunatiloj...
Järjestöjen tulee tarkistaa kulloinkin vapaana olevat vuorot ylioppilaskunnan sähköisestä kalenterista osoitteesta http://tilavaraus.hyy.fi

Ennakkovaraus


Ennakkovarauskierros on auki 16.10. klo 12:00 – 22.10. klo 23:59. Tällöin järjestöillä on mahdollisuus varata juhlatiloja ennakkoon ennen varsinaisten varauskierrosten alkamista mikäli järjestöllä on hyvin perusteltu syy hakea jotain tiettyä päivää. Ennakkovarauskierroksen piiriin kuuluvat siis esimerkiksi vuosijuhlat, vuosijuhlien jatkot ja tietyn päivämäärän tapahtumat.

Mikäli järjestölle myönnetään Alina-salin vuoro ennakkokieroksella, se EI voi hakea vuoroa 1. varsinaisella varauskierroksella, vaan voi saada toisen käyttövuoronsa vasta 2. varsinaisella kierroksella.

Ennakkovarauskierroksen varauslomake: https://goo.gl/forms/wiXFMZ19ZbrB1bzb2

Päätökset ennakkovarauksista tekee HYYn Järjestövaliokunta yhdessä hallituksen järjestövastaavan ja järjestöasiantuntijan kanssa 24.10. klo 17-20.


Varsinaiset varauskierrokset


Varaukset tehdään kahdessa kierroksessa, joissa molemmissa voi hakea yhtä vuoroa Alinaan, mikäli järjestölle ei myönnetty ennakkovarauksella vuoroa. Järjestöjen tulee tarkistaa kulloinkin vapaana olevat vuorot ylioppilaskunnan sähköisestä kalenterista osoitteesta http://tilavaraus.hyy.fi Mikäli järjestö yrittää varata jo varattuja päiviä, voi se vaikuttaa negatiivisesti vuoron saamiseen.

Varauksen saapumisaika ei vaikuta tilan saamiseen, mutta puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Jos varauksissa esiintyy päällekkäisyyksiä, pyritään kaikille järjestöille tarjoamaan jotakin niiden toivomista päivämääristä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ratkaistaan monen toivoman vuoron saaja arpomalla. Vuorojen jakamisesta, järjestelystä ja arvonnasta vastaa Järjestövaliokunta. Varaavan järjestön nimeämän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa puhelimella varauskierrosten päätyttyä kun varauksia käsitellään, jotta järjestölle voidaan tarvittaessa tarjota muita vuoroja. Järjestöjen olisi hyvä miettiä myös vaihtoehtoisia päivämääriä siltä varalta, että alkuperäiset varaustoiveet menevät päällekkäin toisten järjestön varaustoiveiden kanssa.

I kierros
Varausaika: 25.10. kello 12:00 – 31.10. kello 23:59.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: https://goo.gl/forms/H56OPc3rGNOPiMO83
Varausten käsittely 1.11.. klo 17-21.


II kierros
Varausaika 2.11. kello 12:00 - 8.11. kello 23:59.
Varaukset tehdään lomakkeeseen: https://goo.gl/forms/AfqgCqE8S6jSd65U2
Varausten käsittely 9.11. klo 17-21.

Varaukset päivitetään sähköiseen kalenteriin kunkin kierroksen jälkeen ja varausta hakeneille järjestöille laitetaan viestiä päätöksistä sähköpostitse.


Varaukset kierrosten jälkeen

Jäljelle jääneitä vapaita vuoroja voi tiedustella 13.11. alkaen HYYn palvelutoimistosta. Vapaat vuorot näkyvät varauskierrosten jälkeen HYYn varauskalenterista osoitteessa http://tilavaraus.hyy.fi

Mikäli Alina-salin varauskierroksista on kysyttävää, voitte olla yhteydessä Järjestövaliokunnan puheenjohtajistoon: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai puheenjohtajaan jane.karna@helsinki.fi, 0405896369.


Alina-salin varauskierrokset

Koulutus induktiosilmukan käyttöön
Järjestökilpailut & Järjestösankarit 2017
#HYYtymättömät -kampanja on täällä taas!
Tiederatikka-järjestöhaaste!


A
lina-salin varauskierrokset

Alina-salin varauskierrokset kevään vuoroille alkavat 16.10. Varaukset tehdään varauskierrosten aikana sähköisillä hakulomakkeilla. Varsinaisia varauskierroksia on kaksi: ensimmäinen varauskierros 25.-31.10. ja toinen varauskierros 2.-8.11. Lisäksi järjestetään ennakkovarauskierros 16.-22.10. Järjestö voi saada kierroksilla yhteensä kaksi (2) Alina-vuoroa keväälle 2018. Tarkemmat tiedot varauskierroksista sekä linkit sähköisiin lomakkeisiin tulevat lähempänä varauskierrosten alkua.

Koulutus induktiosilmukan käyttöön

Tule opettelemaan induktiosilmukan käyttöä - ja mahdollistamaan järjestösi toiminta myös heille, jotka tarvitsevat kuulossaan apua!

Induktiosilmukka on kuulon apuväline, joka on lainattavissa HYYn palvelutoimistosta ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen tapahtumiin maksutta. Ks. https://hyy.helsinki.fi/fi/node/308
Induktiosilmukan käyttökoulutus kestää kaksi tuntia klo 16.00 alkaen. Koulutus järjestetään osoitteessa järjestötila Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs.).

Osallistuminen on ilmaista eikä vaadi ilmoittautumista.
Kouluttajana toimii Jukka Rasa Kuuloliitto ry:stä.
Tila on valitettavasti esteellinen, koska tilaan ei ole hissiä.

Yhteyshenkilö: Lauri Linna (lauri.linna@hyy.fi), puh. 050 5950324
Tapahtuma Facebookissa.


Järjestökilpailut & Järjestösankarit 2017

HYYn Järjestövaliokunnan Järjestökilpailut ovat käynnissä. Tänä vuonna kilpaillaan parhaasta haalarimerkistä, järjestölehdestä, ympäristösitseistä, opintoteosta, yhteistyöstä, sitsilaulusta sekä BOOST365 -kilpailussa järjestöaktiivien hyvinvoinnista huolehtimisesta. Haussa on myös järjestösankareita, joten ilmianna oman järjestösi ahkera puurtaja tai positiivinen ja innostava supersankari, joka ansaitsee tunnustuksen tärkeästä työstään.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet osallistumiseen löytyvät HYYn järjestötiedotteesta 6/2017. Muihin kilpailuihin osallistuminen sekä järjestösankareiden ilmianto päättyy maanantaina 6.11. klo 15, paitsi BOOST365- ja järjestölehtikilpailu poikkeuksellisesti jo maanantaina 30.10.

Osallistuminen kaikkiin kilpailuihin tapahtuu lomakkeella ja järjestösankarit voi ilmiantaa täällä.


#HYYtymättömät -kampanja on täällä taas!

Tänäkin syksynä autetaan isolla kädellä – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY ja sosiaalityön opiskelijoiden ainejärjestö Stydi ry haastavat kaikki HYYn alaiset järjestöt hengenpelastustalkoisiin!

Myös tänä vuonna #HYYtymättömät on osa Helsingin yliopiston läpi lukuvuoden jatkuvaa ”HYVIÄ TEKOJA – Luovuta verta, tue tiedettä” -kampanjaa.

Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta noin 50 000 vakavasti sairasta potilasta (esim. keskosvauvat, syöpäpotilaat ja onnettomuuksien uhrit) saa tarvitsemansa hoidon vuosittain. Joskus se voit olla sinä – luovutettua verta ei voi korvata lääkkeillä.

Kampanja-aikana 2.10.–30.11.2017 jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti sekä määrällisesti eniten verta luovuttaneet järjestöt voittavat HYYn saunatilan käyttöönsä illaksi! Lisäksi kaikkien luovuttaneiden järjestöjen kesken arvotaan yksi saunatilan käyttökerta.

Haluaako järjestönne osallistua kampanjaan? Täältä löydätte ohjeet ja lisätietoa.
Tapahtuma Facebookissa.

Tiederatikka-järjestöhaaste!

Haluatko hommata järjestösi ratikkamatkalle? Haluatko esimerkiksi pitää ikimuistoiset pikkujoulut ratikassa? Haluatko järjestösi mukaan kaikkien aikojen kaupunkikampanjaan? Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY haastaa järjestönsä keräämään nimiä Tiederatikka2025-kuntalaisaloitteeseen. Kampanja-aikana 2.10.-30.10. eniten nimiä kerännyt järjestö palkitaan raitiovaunuajelulla valitsemalleen reitille Helsingissä.

Tiederatikka2025 on pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää pikaraitioyhteyttä, joka kulkisi 10 korkeakoulukampuksen, eli muun muassa Meilahden, Kumpulan ja Viikin kautta. Aloitteen voivat allekirjoittaa kaikki äänioikeutetut helsinkiläiset sekä espoolaiset.

Mukaan pääset ilmoittautumalla tällä lomakkeella ja hakemalla 13.10. mennessä ”kampanjapaketin” HYYn palvelutoimistolta (Mannerheimintie 5B). Lisätietoa Tiederatikkahankkeesta löydät kampanjan nettisivuilta www.tiederatikka2025.fi sekä Sofia Lindqvist (sofia.lindqvist@hyy.fi, 050 543 9605) ja hallituksen jäsen Elli Saari (elli.saari@hyy.fi 0505950329, ei aikana 2.10.-10.10.).

Yhdenvertaisempi järjestö = onnellisemmat jäsenet
HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.
Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit
Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!


Yhdenvertaisempi järjestö = onnellisemmat jäsenet

Yhdenvertaisuuden huomioiminen on järjestötoiminnassa tärkeää, koska järjestön jäsenet eivät ole keskenään samanlaisia. Huomioimalla erilaisuuden järjestön toiminnassa voi varmistaa, että kaikkien on mahdollista osallistua järjestön toimintaan. Ja vain jos järjestö tuntuu paikalta, jossa voi olla oma itsensä, jäsen on valmis tekemään töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

Haluammekin kannustaa HYYn piirissä toimivia järjestöjä ottamaan yhdenvertaisuuden edistämisen osaksi järjestön jokapäiväisiä käytäntöjä. Tänä vuonna onkin luvassa kunniakirjoja järjestöille, jotka:

1) laativat järjestön ensimmäisen yhdenvertaisuussuunnitelman,

2) valitsevat järjestöön yhdenvertaisuusvastaavan tai

3) tekevät muun merkittävän teon yhdenvertaisuuden edistämiseksi toiminnassaan

Jos järjestölläsi siis jo on perusasiat kunnossa (yhdenvertaisuussuunnitelma tehtynä ja vastaava valittuna), voi kunniakirjan saada tekemällä muun merkittävän teon, jolla edistätte toimintanne yhdenvertaisuutta. Ilmianna siis järjestösi niin kunniakirja ja noin 20 euron arvoinen palkinto odottaa järjestöänne! Lisätietoja ja yhteydenotot: Lauri Linna, HYYn hallituksen jäsen, lauri.linna@hyy.fi, 050 5950324 

Kuinka tehdä järjestön toiminnasta avointa?

Avoimuus on edellytys sille, että järjestön toiminta pystyy kehittymään ja kasvamaan. Avoimuuden avulla järjestöön pääsee helposti uusia toimijoita sisälle ja he pääsevät vaikuttamaan järjestön toimintaan. HYYn järjestöwikistä löytyy nyt ideoita siihen kuinka tehdä järjestön toiminnasta avointa!

Yhdenvertaisuustoimijoiden tapaaminen ke 20.9. klo 17!

Haluatko kuulla miten muualla on madallettu kynnystä osallistua järjestötoimintaan? Kaipaatko ideoita järjestösi yhdenvertaisuuden kehittämiseen?

Tule yhdenvertaisuudesta kiinnostuneiden järjestötoimijoiden tapaamiseen!
Paikalle ovat tervetulleita niin järjestöjen yhdenvertaisuusvastaavat kuin muutkin teemasta kiinnostuneet järjestötoimijat. Tapaamisessa jaetaan ideoita ja kokemuksia sekä tutustutaan toisiin samojen kysymysten kanssa painiviin järjestötoimijoihin.

Tapaaminen järjestetään 20.9. klo 17.00 alkaen Kaivotalolla osoitteessa Kaivokatu 10 A, 9. kerros. Tilana toimii ylioppilaskunnan kokoustila Rydman.

Ilmoittautuminen tapahtumaan Lyytissä!
Yhdenvertaisuudesta kiinnostuneiden Facebook-ryhmä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tapaamisesta tai aihepiiristä, niin ole yhteydessä (lauri.linna@hyy.fi)!


HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.


“Kaveri on ollut todella väsynyt ja alakuloinen jo pitkään. Voikohan tämän takana olla jotain muutakin kuin rankka tenttiviikko? Mitä voin tehdä?”

”En enää tiedä vitsaileeko hallituslaiseni itsemurha-aikeistaan vai onko tämä hänen tapansa pyytää apua.”

”Mitä pitää tehdä ja kehen voin ottaa yhteyttä jos epäilen läheiseni sairastuneen psyykkisesti? Yllättäen oudoksi muuttunut käytös ja puheet pelottavat.”

HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.
Kurssilla saa tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja niiden oireista. Lisäksi kurssin avulla lisätään valmiuksia ottaa puheeksi, tarjota apua ja ohjata hoitoon. Kurssin aikana opitaan myös soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Jokainen kurssin suorittanut saa myös kirjan Haavoittuva mieli -tue ja tunnista.
 
Koulutuspäivät: la 7.10. klo 10-17 ja su 8.10. klo 10-16. Kurssi on kaksipäiväinen, eli läsnäoloa odotetaan molempina päivinä.
Koulutuspaikka: kokoushuone Sparre, Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A 2. krs). Tila on osittain esteellinen.
 
Koulutus on maksuton. Osallistujille tarjotaan aamiaista koulutuspäivien aamuina klo 9-10.
Koulutukseen otetaan mukaan enintään 20 osallistujaa.
 
Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä ja niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta.
 
Ilmoittaudu kurssille 5.10. mennessä osoitteessa lyyti.in/MTEA2
 
Kurssi ja sen materiaalit ovat kokonaan suomeksi.

Lisätietoja:
Nyyti ry:n suunnittelija Päivi Kohta, paivi.kohta@nyyti.fi (koulutuksen sisältö) HYYn hallituksen jäsen Matias Nurmi, matias.nurmi@hyy.fi (koulutuspaikka, muut kysymykset)


Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit


HYYn Järjestövaliokunnan organisoimat järjestökilpailut tulevat taas! Tänä vuonna voittajia etsitään seitsemässä eri kilpailussa. Tämän lisäksi etsitään järjestösankareita!

Järjestölehtikilpailu

Parhaan järjestölehden etsintä on taas alkanut! Onko se tänä vuonna juuri teidän lehtenne? Osallistu HYYn Järjestövaliokunnan Järjestölehtikilpailuun ja se selviää! Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä toimittamalla yksi painettu tai digitaalinen numero lehteä vuodelta 2017. Painetut lehdet toimitetaan HYYn palvelutoimistoon saatekirjeen kera. Kirjeen vastaanottajaksi merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Järjestölehtikilpailu. Digitaalinen materiaali toimitetaan saatekirjeineen HYYn Järjestövaliokunnan sähköpostiosoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi. Saatekirjeestä on käytävä ilmi lehteä toimittava järjestö sekä lehden yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Toimitettua materiaalia ei palauteta.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 30.10. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee kilpailua varten koottu raati. Raati valitsee voittajan ainoastaan kilpailuun lähetetyn lehden perusteella. Mitään lisämateriaalia ei huomioida. Raadin jäsenet julkistetaan kilpailun voittajan julkistuksen yhteydessä. Voittaja palkitaan 100 eurolla.

Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Haalarimerkkikilpailu

Onko järjestölläsi tekeillä uusi tai varastossa jo valmiiksi uskomattoman upea, nerokkaan piikikäs, hulvattoman hauska tai muuten vaan paras haalarimerkki? Mikäli KYLLÄ, osallistu järjestösi kanssa Järjestövaliokunnan Haalarimerkkikilpailuun!

Osallistuminen tapahtuu täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä haalarimerkki tai sen luonnos Järjestövaliokunnalle. Fyysiset haalarimerkit toimitetaan HYYn palvelutoimistoon kirjekuoressa saatekirjeen kera. Kuoren vastaanottajaksi merkitään HYYn järjestövaliokunta / Haalarimerkkikilpailu. Luonnokset merkeistä toimitetaan joko .jpg tai .pdf  -muodossa sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi.  Sekä valmiin merkin että luonnoksen mukaan on liitettävä saatekirje, josta ilmenee järjestön nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Saatekirjeeseen voi myös kirjoittaa lyhyen vapaamuotoisen kuvauksen merkistä. Toimitettua materiaalia ei palauteta.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee HYYn Järjestövaliokunta. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Sitsilaulukilpailu

Uuden Sitsimusiikin Kilpailu (USK) on jälleen täällä! Osallistuvan kappaleen tulee olla vähintään uusi sanoitus, mutta myös uudet sävelmät ovat tervetulleita. Laulun tulee olla sitseille soveltuva, muuten kappaleen aihe on vapaavalintainen. Kappaleen tulee olla kirjoitettu vuoden 2017 aikana ja se voi olla vielä esittämätön.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki HYYn piirissä toimivat järjestöt. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä toimittamalla Järjestövaliokunnalle laulun sanat ja käytetyn sävelmän nimi, uuden sävelmän kohdalla tulee toimittaa myös nuotit. Lisäksi on kannustettavaa, että osallistujat toimittavat jonkinlaiseen äänitteen kappaleesta esitetyssä muodossa.

Kilpailukappaleet voi toimittaa joko sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti CD-levyllä HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina kirjekuoressa. Kirjeen vastaanottajaksi merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Sitsilaulu.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee HYYn järjestövaliokunta. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Yhteistyökilpailu

Yhteistyössä on voimaa! Kilpailussa etsitään kahden tai useamman järjestön omaperäistä, näkökulmia-avartavaa, jäseniä erityisesti hyödyttävää tai ilahduttavaa yhteistyötä. Yhteistyö voi olla pitkäaikaisempaa toimintaa tai toiminnan osa, tai se voi olla jokin yhdessä järjestetty huikea tapahtuma tai tempaus. Yhteistyön tulee olla tapahtunut vuoden 2017 aikana.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä kuvaus yhteistyöstä sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti toimittamalla se fyysisesti HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina. Fyysinen kuvaus toimitetaan kirjekuoressa ja kirjekuoreen merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Yhteistyökilpailu. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuvat järjestöt, yhteyshenkilöt sekä tapahtuman luonne ja järjestämisajankohta ja -paikka. Kuva- ja videomateriaalia tapahtumasta saa myös lähettää.
Järjestö voi osallistua kilpailuun usealla eri ehdotuksella.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Voittajan valitsee HYYn Järjestövaliokunta. Voittajat palkitaan yhteensä 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

BOOST365

Järjestötoiminta antaa valtavasti, mutta usein se myös ottaa paljon. Toimijoista huolehtiminen on tärkeää. Onko järjestölläsi keinoja saada aktiivit jaksamaan koko vuoden? Siinä tapauksessa saatat olla etsimämme voittaja! BOOST365-kilpailussa etsitään erilaisia tekoja ja toimintamuotoja, joilla järjestöt huolehtivat aktiiviensa jaksamisesta.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä kuvaus teoista tai toiminnasta sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti toimittamalla se fyysisesti HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina. Fyysinen kuvaus toimitetaan kirjekuoressa ja kuoreen merkitään HYYn Järjestövaliokunta / BOOST365. Voittajan valitsee kilpailua varten koottu raati. Raadin kokoonpano julkistetaan kilpailun voittajan julkistamisen yhteydessä.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 30.10. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Vuoden opintoteko

HYYn opintovaliokunta haluaa kannustaa järjestöjä edunvalvontaan ja käytännön tekoihin opiskeluolosuhteiden parantamiseksi. Siksi valiokunta julistaa järjestöille Vuoden opintoteko-kilpailun! Kilpailuun voi osallistua opintoihin, koulutuspolitiikkaan ja edunvalvontaan liittyvillä teoilla.

Järjestittekö opintopiirin, keksittekö uuden tavan kerätä opiskelijapalautetta tai tarjositteko päättäjille keppiä ja porkkanaa? 
Kertokaa siitä meille! Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä vapaamuotoinen raportti tai esitelmä tapahtumasta sähköpostitse osoitteeseen mathilda.timmer(a)helsinki.fi. Kirjoita sähköpostin aiheeseen ”Opintoteko-kisa” ja järjestösi nimi. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuvat järjestöt, yhteyshenkilöt sekä tapahtuman luonne ja järjestämisajankohta ja -paikka. Vaihtoehtoisesti paperille tulostetut kuvaukset toimitetaan HYYn palvelutoimistoon saatekirjeen kera. Kirjeen vastaanottajaksi on merkittävä HYYn opintovaliokunta / Opintoteko.

Kilpailuun hyväksytään ne teot, jotka ovat tapahtuneet vuoden 2017 aikana kilpailun määräajan umpeutumiseen mennessä.

Kilpailun voittajan valitsee HYYn opintovaliokunta.
Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: Mathilda Timmer, mathilda.timmer(a)helsinki.fi

Vuoden ympäristösitsit

Loihtiiko juuri teidän järjestönne hersyvän iloisia sitsejä, jotka sitäpaitsi järjestetään ympäristöarvoja silmällä pitäen? Huokailetteko välillä kunnian ja tunnustuksen perään - ja miksei vaikka mammonan?

On tullut aika toteuttaa hartaimmat toiveenne! Tänä vuonna HYYn Ympäristövaliokunta järjestää järjestökilpailun, jossa etsitään vuoden huikeimpia ympäristösitsejä. Raatimme tulee valikoimaan kilpailijoista parhaat sen perusteella, kuinka hyvin sitseillä on otettu kierrätys, ruoan ilmastovaikutukset ja hävikki sekä krääsättömyys huomioon. Napatessanne kierrätyksestänne, ruoistanne ja valmiiksi laitetuista juhlatiloistanne kuvia ovat mahdollisuutenne voittoon vielä paremmat!

Kilpailuun osallistuminen on yksinkertaista: täytä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake ja lähetä vapaamuotoinen raportti tai kuvaus onnistuneista ympäristösitseistä osoitteeseen julia.hamalainen(at)helsinki.fi 6.11. klo 15:00 mennessä. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuva(t) järjestö(t), yhteyshenkilöt sekä järjestämisajankohta ja -paikka. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.

Voittaja palkitaan 100 eurolla sekä lahjakortilla luomuruokakauppaan.
Lisätietoja: julia.hamalainen(at)helsinki.fi

Järjestösankarit 2017

Tiedätkö järjestötoimijan, jonka hurjaa työpanosta, positiivista asennetta tai uskomatonta innovatiivisuutta olet ihaillut? Tiedätkö toimijan jota ilman esimerkiksi järjestösi äärimmäisen tarpeellinen sääntöuudistus olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi kesken, jäsenrekisterinne olisi sekalainen kokoelma hukkuneita papereita tai tilat jäisivät aina jälkeenne sotkuisiksi kun muut juoksevat viimeiseen bussiin? Näistä tai muista syistä, voit nyt ilmiantaa järjestösankarin, jotta hän saisi ansaitsemansa tunnustuksen tekemästään työstä! Monista pienistä ja joskus suuristakaan teoista ja panoksesta järjestölle ei aina saa ansaittua tunnustusta. Järjestösankarit 2017 mahdollistaa, että kenen tahansa on nyt mahdollista ilmiantaa tunnustuksen ansaitseva järjestösankari.

Ilmiantaminen tapahtuu Järjestösankarit 2017 -googlelomakkeen kautta. Lomakkeeseen täytetään “sankarin” sekä ilmiantajan tiedot ja perustelut tunnustukselle. Lomakkeen täyttämisen jälkeen ilmiantajalle lähetetään sähköpostivahvistus. Järjestösankarit palkitaan kunniakirjoilla, joihin painetaan ilmiantajan kirjoittamat perustelut sankaruudelle. Järjestösankarin ilmiannon voi tehdä yksin tai yhdessä porukalla, vaikka koko järjestön voimin. Sankarin ansiot voivat olla niin pelkästään tältä vuodelta kuin pidemmältäkin aikaväliltä.

Ilmiantojen takaraja on 6.11. kello 15.00. Järjestösankarit julkistetaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)


Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!


Haemme taitavia ja tarmokkaita vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan syksyn eeppisintä tapahtumaa. Lähde mukaan toivottamaan uudet opiskelijat tervetulleeksi ja tule vapaaehtoiseksi Fuksiseikkailuun!

Fuksiseikkailu tarjoaa mahdollisuuden päästä tekemään fuksisyksyn tärkeintä suurtapahtumaa ja tulla mukaan näyttämään fukseille, mitä kaikkea mahtavaa opiskelijaelämä voi tarjota.

Vapaaehtoisia haetaan Fuksiseikkailun lähtöön sekä rastioppaiksi. Vapaaehtoiset pääsevät ilmaiseksi Fuksiseikkailun jatkoille ja heille on luvassa talkooruokailu sekä erityinen Fuksiseikkailu crew -haalarimerkki. Halukkaat saavat myös talkootodistukset.

Lisätietoja Fuksiseikkailun nettisivuilta!


Syksyn saapuessa on taas aika pohtia, miten jokaisella opiskelijalla olisi järjestön tapahtumassa mukavaa ja turvallista. Tapahtumat ovat tärkeä paikka kavereiden löytämiseen ja ryhmäytymiseen, ja siksi niihin panostaminen on tärkeää. Analysoi oman järjestösi tapahtumat esimerkiksi tämän listan avulla!

 • tapahtumaan on mahdollista osallistua jos ei käytä alkoholia
 • tapahtumaan pääsee mukaan vaikka ei osaa kovin hyvin suomea tai ruotsia
 • teema tai ohjelma ei karkota osallistujia tai loukkaa ketään
 • tapahtumapaikka on esteetön tai tapahtumakuvauksessa lukee keneltä voi tarvittaessa pyytää apua
 • suurin osa fuksitapahtumista on sellaisia, joihin osallistumiseen varattomuus ei ole este
 • kaikki järjestäjät ja osallistujat tietävät kuinka hätätilanteissa tulee toimia

Lisää vinkkejä löydät myös Järjestöwikistä.

Tehdään yhdessä yliopistosta mukava paikka meille kaikille!

JÄRJESTÖAKTIIVIEN RESTART ti 22.8.2017, klo. 17.15

Kesän jälkeen on toisinaan vaikeaa totuttautua taas normaalin elämän rytmiin ja paluu järjestöhommiinkin voi joskus stressata. Olit sitten järjestösi puheenjohtaja, yhdenvertaisuusvirkailija tai missä tahansa muussa pestissä, tämä on tapahtuma juuri sinulle. Tule uudelleeninnostumaan ja etsimään suuntaa syksylle yhdessä muiden järjestöaktiivien kanssa!

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Järjestöaktiivien restartin ajatuksena on toimia samalla pehmeänä laskuna sekä vauhtia tarjoavana trampoliinina syksyä ja järjestötoimintaan paluuta varten. Tapahtumassa pureudutaan motivaatioon, jaksamiseen ja näiden ylläpitämiseen kuunnellen, pohtien ja yhdessä ideoiden.

Ilmoittautuminen aukeaa ensi tiistaina 8.8. kello 8:08. Ilmoittaudu mukaan täällä.
 
Illan tarkempi aikataulu päivitetään lähempänä tapahtuma-ajankohtaa. Tapahtuma sisältää virallisen osion Marian sairaalan Maria 0-1 -tapahtumatilassa ja sen jälkeen jatkot kävelyetäisyyden päässä. Tapahtuman tilat ovat esteettömiä. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen, mutta avustamme parhaamme mukaan muissa kielitarpeissa.

Järjestöaktiivien restartin järjestää HYYn Järjestövaliokunta. Tapahtuma on ilmainen ja mukaan mahtuu 140 osallistujaa.

Tapahtuma Facebookissa.
 

Järjestöaktiivien restart 22.8.
Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit
Alina-salin täydennyskoulutukset alkusyksyllä
Opiskelijat goes Pride
Muistutus: Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille, Fuksiseikkailuun ja Welcome Fairille


Järjestöaktiivien restart 22
.8.

Kesän jälkeen voi toisinaan olla vaikeaa totuttautua taas normaalin elämän rytmiin ja paluu järjestöhommiinkin voi joskus stressata. Kenties syyt olla mukana järjestötoiminnassa ovat kesätauon aikana hukkuneet mielestä, ehkä oma jaksaminen kaikessa pyörityksessä arveluttaa. Tai ehkä ei vaan tiedä mistä aloittaa tai olisi kiva nähdä muita järjestötoimijoita. Ei hätää, et ole yksin! Tule uudelleeninnostumaan ja etsimään suuntaa syksylle yhdessä muiden järjestöaktiivien kanssa! Olit sitten järjestösi puheenjohtaja tai yhdenvertaisuusvirkailija, tämä on tapahtuma juuri sinulle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Järjestöaktiivien restartin ajatuksena on toimia samalla pehmeänä laskuna sekä vauhtia tarjoavana trampoliinina syksyä ja järjestötoimintaan paluuta varten. Tapahtumassa pureudutaan motivaatioon, jaksamiseen ja näiden ylläpitämiseen kuunnellen, pohtien ja yhdessä ideoiden.

Illan tarkempi aikataulu päivitetään lähempänä tapahtuma-ajankohtaa Facebook-tapahtumaan. Tapahtuma sisältää virallisen osion Marian sairaalan Maria 0-1 -tapahtumatilassa ja sen jälkeen jatkot kävelyetäisyyden päässä. Tapahtuman tilat ovat esteettömiä. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen, mutta avustamme parhaamme mukaan muissa kielitarpeissa.

Järjestöaktiivien restartin järjestää HYYn Järjestövaliokunta. Tapahtuma on ilmainen ja mukaan mahtuu 140 osallistujaa. Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 8.8. kello 8:08.Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit

HYYn Järjestövaliokunnan organisoimat järjestökilpailut tulevat taas! Tänä vuonna voittajia etsitään seitsemässä eri kilpailussa. Tämän lisäksi etsitään järjestösankareita! Lisätietoa kilpailuista ja osallistumisesta syksyn alussa. Teaser-kuvaukset tässä:
 
Järjestölehtikilpailu
Löytyykö järjestöltäsi lehti, joka ilmestyessään viedään käsistä, herättää lukijoissaan uusia ajatuksia tai tekee lehteä uraauurtavalla tavalla? Onko juuri teidän lehtenne tänä vuonna voittaja?

Haalarimerkkikilpailu
Onko järjestölläsi varastossa merkkimarkkinoiden todellinen rahasampo, se merkki jonka jokainen haluaa koristamaan haalareitaan? Etsimme nyt sitä upeinta, hulvattominta, nasevinta tai muuten vaan parasta haalarimerkkiä, jolla järjestösi voidaan kruunata kilpailun voittajaksi!
 
Sitsilaulukilpailu
Onko järjestölläsi jokin uusi sitsilaulu, jota ilman ei voi sitsata? Tai laulu, joka on syrjäyttänyt perinteisten sitsilaulujen suosion? Uuden Sitsimusiikin Kilpailu (USK) etsii tuoretta sitsilaulua, joka ihastuttaa uusilla nerokkailla sanoituksillaan, mukaansa tempaisevalla uudella sävellyksellään tai muuten vaan räjäyttää sitsitunnelman kattoon.
 
Yhteistyökilpailu
Yhteistyössä on voimaa! Kilpailussa etsitään kahden tai useamman järjestön omaperäistä, näkökulmia-avartavaa, jäseniä erityisesti hyödyttävää tai ilahduttavaa  yhteistyötä. Yhteistyö voi olla pitkäaikaisempaa toimintaa tai toiminnan osa, tai se voi olla jokin yhdessä järjestetty huikea tapahtuma tai tempaus.
 
BOOST365
Järjestötoiminta antaa valtavasti, mutta usein se myös ottaa paljon. Siksi onkin tärkeää huolehtia aktiivien jaksamisesta. Onko järjestölläsi keinoja saada aktiivit jaksamaan koko vuoden? Siinä tapauksessa saatat olla etsimämme voittaja!
 
Vuoden opintoteko -kilpailu
Järjestittekö opintopiirin, keksittekö uuden tavan kerätä opiskelijapalautetta tai tarjositteko päättäjille keppiä ja porkkanaa? Opintotekokilpailuun voi osallistua opintoihin, koulutuspolitiikkaan ja edunvalvontaan liittyvillä teoilla.
 
Vuoden ympäristösitsit -kilpailu
Loihtiiko järjestösi hersyvän iloisia sitsejä, jotka järjestetään myös ympäristöarvoja silmällä pitäen? Nyt etsitään vuoden parhaita ympäristösitsejä, joissa on otettu huomioon kierrätys, ruoan ilmastovaikutukset, hävikki sekä krääsättömyys. Raadin edessä kuvat näistä juhlista ovat plussaa!
 
Järjestösankarit
Tiedätkö järjestötoimijan, jonka hurjaa työpanosta, positiivista asennetta tai uskomatonta innovatiivisuutta olet ihaillut? Tiedätkö toimijan jota ilman esimerkiksi järjestösi äärimmäisen tarpeellinen sääntöuudistus olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi kesken, jäsenrekisterinne olisi sekalainen kokoelma hukkuneita papereita tai tilat jäisivät aina jälkeenne sotkuisiksi kun muut juoksevat viimeiseen bussiin? Syksyllä voit ilmiantaa nämä järjestösankarit, jotta he saisivat ansaitsemansa tunnustuksen teoistaan!


Alina-salin täydennyskoulutukset alkusyksyllä

Syksyn alussa järjestetään Alina-salin täydennyskoulutuksia. Koulutukset on tarkoitettu pääasiallisesti niille järjestöille, joilla on vuoro syksylle, mutta jotka eivät ole käyneet koulutusta tänä vuonna. Jokaisen järjestön, joka haluaa käyttää Alina-salia, tulee vuosittain lähettää vähintään yksi osallistuja salin käyttökoulutuksiin ja lisäksi jokaisessa tapahtumassa, yhden järjestön nimeämistä järjestyshenkilöistä tulee olla koulutuksen käynyt joko samalla tai edellisellä lukukaudella. Syksyn koulutusten ajankohdat ja ilmottautumisohjeet tarkentuvat elokuun puolen välin jälkeen ja niistä tiedotetaan niin HYYn Järjestöasiat -facebook-sivulla kuin HYYn järjestöille tarkoitetulla sähköpostilistalla.


Opiskelijat goes Pride

Haluaako järjestösi mukaan Helsinki-Pride –kulkueeseen 1.7.? HYY osallistuu Prideen yhdessä muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä niiden kattojärjestöjen kanssa. Ilmoita järjestösi osoitteeseen minna.suorsa@hyy.fi ja tule mukaan marssimaan yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta! Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.


Muistutus: Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille, Fuksiseikkailuun ja Welcome Fairille

Avajaiskarnevaalien, Fuksiseikkailun ja Welcome Fairin ilmoittautumiset ovat käynnissä nyt ja päättyvät elokuussa.

Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 4.9. klo 14-18 Päärakennuksella ja Porthaniassa sekä kaduilla rakennusten liepeillä!
Nyt voit ilmoittaa järjestösi tapahtumaan ja se onnistuu tällä lomakkella. Ilmoittautuminen päättyy 13.8. klo 23.59.

Syksyn eeppisin tapahtuma Fuksiseikkailu tulee 29.9.! Ilmoittautuminen rastinpitäjäksi Fuksiseikkailuun 2017 on auki. Ilmoita järjestösi mukaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 13.8.2017 klo 23.59
Lisätietoja Fuksiseikkailun nettisivuilta.

Welcome fair järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa ti 29.8. klo 10-17 ja ke 30.8. klo 10-16.
Ilmoita järjestösi mukaan täällä.
Lisätiedot edellisestä järjestötiedotteesta.

Ilmoita järjestösi mukaan Avajaiskarnevaaleille!
Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan –  Welcome Fair 29.-30.8.

Palvelutoimiston kesäaukioloajat


Ilmoita järjestösi mukaan Avajaiskarnevaaleille!


Vuonna 2017 avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 4.9. klo 14-18 Päärakennuksella ja Porthaniassa sekä kaduilla rakennusten liepeillä! Tapahtuman tarkka ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuun lopussa.

Nyt voit ilmoittaa järjestösi tapahtumaan ja se onnistuu Lyytin kautta: https://www.lyyti.in/Avajaiskarnevaalit2017. Ilmoittautuminen päättyy 13.8. klo 23.59. Lomakkeella ilmoittaudutaan pitämään järjestön toiminnan esittelypöytää. Tänä vuonna järjestöjen sijoittelua uudistetaan siten, että esittelypisteen sijainti ei enää määräydy järjestöluokan mukaan. Jos haluat esittelypöytäsi naapuriksi jotain tietyntyyppisiä järjestöjä, ilmoita siitä lomakkeessa.

Jos järjestösi on kiinnostunut esiintymään Avajaiskarnevaaleilla, tule tapaamaan HYYn asiantuntija-tuottaja Arttu Lehtistä ja keskustelemaan, millaisen esityksen voisitte järjestää. Tapaaminen on 15.6. klo 15-17 välisenä aikana HYYn toimistolla (Mannerheimintie 5 C 2. krs). Lisätietoja: arttu.lehtinen@hyy.fi


Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan –  Welcome Fair 29.-30.8.


HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on elokuussa mahdollisuus päästä esittelemään toimintaansa kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille. Welcome fair järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa ti 29.8. klo 10-17 ja ke 30.8. klo 10-16.

Kansainväliset vaihto- ja tutkinto-opiskelijat voivat Welcome fairilla hoitaa opiskeluunsa liittyviä asioita. Onneksi opiskelijaelämä on muutakin kuin lupalomakkeita ja palveluita. Tee arjestasi ja juhlistasi kansainvälisempiä ja kutsu kv-opiskelija mukaan toimintaan! Paikkoja on rajallinen määrä, varaa omasi ajoissa. Vahvistamme eri tiedekuntien opiskelijaryhmien tarkemmat vierailuajankohdat elokuussa.

Ilmoittautumiset: https://www.lyyti.in/Welcome_fair_1021/fi

Lisätietoja: HYYn asiantuntija Katja Långvik katja.langvik@hyy.fi , 050 543 9608.


Palvelutoimiston kesäaukioloajat

Palvelutoimisto palvelee HYYn keskustoimiston remontin ajan osoitteessa Mannerheimintie 5 C, Hansakäytävä. Paikalle pääsee esteettömästi Kaivopihalta Yliopiston apteekin vierestä. Aukioloajat ovat ma 10-16 ja ti-pe 10-15.

Toimisto suljettu kesällä 22.6.-28.7.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!
Tiina Petäjä

Järjestöpalvelut
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)
+358 50 551 6145
toimisto@hyy.fi 
www.hyy.fi

Kuva: Saku Metsärinne

Kuva: Saku Metsärinne

Syksyn 2017 eeppisin tapahtuma Fuksiseikkailu tulee taas! Ilmoittautuminen rastinpitäjäksi Fuksiseikkailuun 2017 on auki.
Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille!
 
Jokainen HYYn piirissä toimiva järjestö voi ilmoittautua pitämään rastia Fuksiseikkailuun!

Ilmoita järjestösi mukaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 13.8.2017 klo 23.59
 
Miksi fuksiseikkailussa kannattaa pitää rastia? Millainen on hyvä rasti?
Näihin kysymyksiin löydät vastauksen Fuksiseikkailun nettisivuilta: http://www.fuksiseikkailu.fi/rastinpitajaksi/

Fuksiseikkailun ensimmäinen rasti-info pidettiin maanantaina 8.5. Jos missasit tämän, ei hätää, sillä syksyllä on tulossa toinen info rasteista. Sitä odotellessa voit tutustua Fuksiseikkailun nettisivujen lisäksi infon slideihin täällä

Kysyttävää rasteista? Lisätietoja antaa:
Mikko Kymäläinen
mikko.kymalainen@hyy.fi

Uusiksi HYYn piirissä toimiviksi järjestöksi pyrkivien järjestöjen on täytettävä sähköinen hakulomake TAHLO-järjestelmässä HYYn verkkosivuilla ja palautettava tarvittavat liitteet TAHLOn kautta tai HYYn palvelutoimistoon, syksyn osalta lauantaihin 30.9.2017 mennessä. Järjestöjen hakemukset käsittelee HYYn talousjohtokunta, ja tiedon hyväksymisestä tai hylkäämisestä saa normaalisti noin kuukauden kuluttua hakuajan päättymisestä. HYYn Järjestöwikissä on ohjeet TAHLOn käyttöön ja uuden järjestön rekisteröimiseen valtakunnalliseen yhdistysrekisteriin.

Uuden järjestön on täytettävä vuosittain vahvistettavat säännöt HYYn piirissä toimivaksi järjestöksi.

Hyväksyntään tarvittavat liitteet ovat seuraavat:

 • Talousarvio 2017
 • Toimintasuunnitelma 2017
 • Järjestön säännöt
 • Järjestön perustamiskokouksen pöytäkirjanote tai perustamiskirja
 • Jäsenluettelo. HYYn jäsenten osalta listaukseen on merkittävä Helsingin yliopiston opiskelijanumero.

Lisätietoja:

HYYn hallituksen jäsen Matias Nurmi, matias.nurmi [ a ] hyy.fi, 050 543 9615
Asiantuntija (järjestöt) Emi Maeda, jarjestosihteeri [ a ] hyy.fi, 050 537 3798

Sivut