Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 203 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

 

1 Järjestöt, ilmoittautukaa avajaiskarnevaaleille!
2 Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan -  Welcome Fair 29.-30.8. kello 10-17
3 Palvelutoimiston aukioloajat kesällä
4 Siivotkaa järjestötilanne kesäksi
5 Tule järjestämään HYYn 145. vuosijuhlat!
6 Tervetuloa Helsinki Think Companyyn!
7 Tienaa järjestöllesi 500 euroa!
8 Vastaa kyselyyn lähidemokratiasta ja vaikuttamisesta
9 Hyvää kesää
 
 
1 Järjestöt, ilmoittautukaa avajaiskarnevaaleille!

 

Yliopiston lukuvuoden avajaisia ja avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 2. syyskuuta. Rehtorin päätöksen mukaan avajaispäivän iltapäivällä ei ole järjestetty opetusta,ja niinpä kaikki yliopistolaiset voivat osallistua halutessaan niin avajaisiin klo 12 kuin avajaiskarnevaaleille klo 14-18. Avajaispäivän tarkka ohjelma julkaistaan HYYn verkkosivuilla elokuun lopulla.

 

HYYn piirissä toimivat järjestöt ja yliopiston yksiköt voivat tulla avajaiskarnevaaleille esittelemään toimintaansa tuhansille opiskelijoille. Tämä on oiva tilaisuus saada järjestötoimintaan mukaan uusia innokkaita jäseniä! Ilmoittautuminen tapahtuu 12.8. klo 12 mennessä seuraavalla e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/43329/lomake.html.

 

Järjestöesittelyjen lisäksi avajaiskarnevaaleilla on tarjolla myös monipuolista ohjelmaa, kuten HYYn piirissä toimivien kuorojen, orkesterien, teatteriryhmien ja liikuntajärjestöjen esityksiä. Jos järjestönne tai ryhmänne haluaa esiintyä karnevaaleilla, ottakaa mahdollisimman pikaisesti yhteyttä HYYn asiantuntija-tuottaja Pipsa Penttiseen (pipsa.penttinen at hyy.fi, 050 537 2831).

 

2 Kutsu kansainvälinen opiskelija mukaan toimintaan -  Welcome Fair 29.-30.8. kello 10-17

 

HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on elokuussa mahdollisuus päästä mukaan kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille järjestettävälle Welcome Fairille. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen tiloissa 29.-30.8. kello 10-17. Tee arjestasi ja juhlistasi kansainvälisempiä ja tule mukaan kutsumaan kansainvälinen opiskelija mukaan järjestösi toimintaan.

 

Osallistukaa järjestönne kanssa syksyn 2013 Welcome Fairille, ilmoittautua voi vain pariksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittautumiset HYYn asiantuntija Katja Långvikille osoitteeseen katja.langvik@hyy.fi ennen 27.8. Lisätietoja myös puhelimitse: 050 543 9608.

 

3 Palvelutoimiston aukioloajat kesällä

 

HYYn palvelutoimisto on suljettuna kesäloman ajaksi 20.6.-26.7.2013. Lisäksi toimisto on kesäkuussa poikkeuksellisesti suljettuna 7.6. ja 14.6.

 

HUOM! Jos järjestöllänne on postilaatikko keskustoimistolla, muistakaa käydä tyhjentämässä se ennen juhannusta! Muistakaa myös lakkauttaa tai kääntää lehtitilaukset kesän ajaksi jonnekin muualle kuin HYYn toimistoon.

 

4 Siivotkaa järjestötilanne kesäksi

 

Siivotkaa järjestötilanne kesäksi, etteivät kärpäset ja muut tuholaiset pääse valloilleen. Esimerkiksi elintarvikkeet on poistettava tiloista ennen pahimpia helteitä. Myös tyhjät virvoitusjuomapullot pitää viedä kauppaan tai kierrätyspisteeseen.

 

Järjestötila kannattaa siivota kesäksi myös siksi, että syyslukukausi ja uudet opiskelijat on huomattavasti miellyttävämpää ottaa vastaan ilman, että tarvitsee aloittaa suursiivouksella.

 

5 Tule järjestämään HYYn 145. vuosijuhlat!

 

Ovatko suuret juhlat lähellä sydäntäsi, tai nautitko akateemisista vuosijuhlista? Oletko ehkä joskus ollut mukana järjestämässä sellaisia, oletko hyvä pitämään lankoja käsissäsi?

 

Siispä hae HYYn vuosijuhlamestariksi!

 

145. juhlat järjestetään 26.11. ja sitä vietetään akateemisen pöytäjuhlan muodossa. Vuosijuhlamestari osallistuu juhlan suunnitteluun ja vastaa käytännön toteutuksesta. Voit hakea myös parina! Vuosijuhlamestarille tai -mestareille maksetaan yhteensä 1000 euron palkkio.

 

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallinto(at)hyy.fi otsikolla "KYLLÄ! - vuosijuhlamestariksi 2013" MA 10.6.2013 klo 16 mennessä. Mahdolliset haastattelut pidetään viikolla 24.

 

Lisätietoja:

 

Pipsa Penttinen, asiantuntija-tuottaja (kulttuuri) p. 050 537 2831, pipsa.penttinen(a)hyy.fi
Elina Tyynelä, kulttuurista vastaava hallituksen jäsen p. 050 325 8041, elina.tyynela(a)hyy.fi

 

6 Tervetuloa Helsinki Think Companyyn!

 

Helsinki Think Company on kohtaamispaikka uudenlaiselle yrittäjyydelle, jossa opiskelijat, tutkijat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat verkostoitua. Se on yhteisöllinen työtila, tapahtumanäyttämö ja väylä palveluihin. Tila on avoinna kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille, yrittäjähenkisille, yrittäjiksi aikoville, yrittäjille ja yrityksille maanantaista perjantaihin kello 10-18. Tsekkaa tapahtumakalenteri: 
http://network.helsinkithinkcompany.fi/events.

 

7 Tienaa järjestöllesi 500 euroa!

 

OLL etsii Helsinki City Marathonille huoltopistevastaavaksi 20:n henkilön opiskelijaporukkaa

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on vuosittain auttanut Helsinki City Marathonia keräämällä yhdelle huoltopisteelle opiskelijayhdistyksen, joka vastaa esim. veden ja Gatoraden jakamisesta osallistujille. Huoltopiste on sijainnut useampana vuonna Helsingissä Lauttasaaressa.

 

Tänä vuonna marathon juostaan lauantaina 17.8. klo 15:00 alkaen ja huoltopisteellä on oltava 20 henkilöä n. klo 14:00-20:30. Huoltopisteporukka voi koostua esimerkiksi ainejärjestöstä, opiskelijaurheiluseurasta tai muusta opiskelijayhdistyksestä.

 

Vastuut huoltopisteellä ovat:
- yksi tai useampi käy HCM:n järjestäjien huoltopistepalaverissa 12.6. klo 17:30 Valotalon Kisakabinetissa, osoite: Radiokatu 20, 00240 Helsinki. Palaverissa varmistetaan huoltopisteen sijainti ja kerrotaan juomahuollosta enemmän
- kerätä vähintään 20 hengen joukko koko marathonin ajaksi
- pöytien kasaaminen huoltopisteellä
- sekoittaa Gatorade-juomajauheet veteen sankoihin ja täyttää mukit Gatoradella
- täyttää vesimukit vedellä
- pitää huoltopiste siistinä koko juoksun ajan
- auttaa juoksijoita ottamaan vettä/Gatoradea
- siivota alue marathonin jälkeen ja purkaa pöydät

 

Tästä vastuusta OLL maksaa 500 euron palkkion yhdistyksen tilille marathonin jälkeen.
Huoltopisteelle voi ottaa mukaan myös musiikintoistolaitteet ja vaikkapa yhdistyksen paitoja ja banderolleja. Kerää siis joukko mukaan ja vastaa mahdollisimman nopeasti tähän viestiin. Nopeimmin vastannut yhdistys saa huoltopistevastaavuuden, mutta tässä vaiheessa täytyy olla varmaa, että 20 henkilöä ovat varmasti tulossa huoltopisteelle.
Tämä on hyvä mahdollisuus kerätä opiskelijayhdistykselle hieman rahaa!

 

Lisätietoja voi kysellä:
jenny.soderman(at)oll.fi
ja arkisin klo 8:00-16:00 numerosta 044-7800217

 

8 Vastaa kyselyyn lähidemokratiasta ja vaikuttamisesta

 

Pääkaupunkiseudun yhdistystoimija: vastaa kyselyyn lähidemokratiasta ja vaikuttamisesta ja voita kirjalahjakortti tai elokuvaliput!

 

Lähidemokratia ja paikallisvaikuttaminen koskevat aiempaa enemmän myös yhdistyksiä ja niiden vapaaehtoisia. Pääkaupunkiseudulla toimivien yhdistysten ja yhdistysaktiivien käsityksiä vaikuttamisesta ei vielä laajalti tunneta, joten nyt pyydämme sinua kertomaan meille ajatuksistasi! Vielä ehdit vastata!

 

OK-opintokeskus, 67 suomalaisen kansalaisjärjestön ylläpitämä vapaan sivistystyön aikuisoppilaitos, selvittää pääkaupunkiseudulla toimivien yhdistysten ja piirien ja niiden yksittäisten jäsenten käsityksiä lähidemokratiasta ja kansalaisvaikuttamisesta sekä yhdistysten verkostoista vaikuttamistyössä. Hankkeen tuloksena julkaisemme raportin ja lisäksi järjestämme keväällä 2014 yhdistystoimijoille lähidemokratiaan liittyvää koulutusta, joita markkinoimme erityisesti selvitystyöhön osallistuneille yhdistyksille ja piireille.

 

Selvitystyö toteutetaan osana Euroopan Aluekehitysrahaston tukemaa Yhteistyöstä voimaa järjestötoimintaan ja lähidemokratiaan -hanketta. Tavoitteenamme on kertoa yhdistysväen näkemyksistä myös kuntien päättäjille ja saada heidän äänensä kuulumaan. Siksi on tärkeää kuulla sinunkin ajatuksistasi!
Toivomme sinun levittävän tätä kyselyä aktiivisesti oman organisaatiosi sisällä ja muille yhdistyksille, ja vastaavan siihen myös itse. Jos olet jos vastannut, jaa silti kyselyä eteenpäin!

 

Tästä viestistä löytyy linkki kahteen kyselyyn, joiden avulla teemme selvitystä:
1)    Tästä linkistä pääsee kyselyyn, joka on tarkoitettu pääkaupunkiseudun alueella toimiville yhdistyksille ja piireille. Tähän kyselyyn toivotaan kunkin organisaation vastaavan organisaationa ja vain kerran/organisaatio.
Www.webropolsurveys.com/S/FCB5D4738820E33A.par

 

2)    Tästä linkistä pääsee kyselyyn, joka on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudulla yhdistyksissä aktiivisesti toimiville ihmisille. Tätä kyselyä saa levittää vapaasti, ja siihen saa vastata yhdistyksestä niin moni henkilö, kuin haluaa.
Www.webropolsurveys.com/S/0F3202F6D65682E0.par
 
Viimeinen vastaamispäivä on 2.6.2013.

 

Kyselyn teemojen tarkastelua jatkamme touko-kesäkuun vaihteessa haastattelemalla tarkemmin joitain kyselyyn osallistuneita organisaatioita. Jos suostut haastateltavaksi, jätä yhteystietosi lomakkeen lopussa.

 

Vastaajien kesken arvomme 50 euron arvoisen kirjalahjakortin ja 3 kahden elokuvalipun pakettia!
Vastaukset käsitellään nimettömänä niin, että vastaajan henkilöllisyyttä ja vastausta ei voi yhdistää toisiinsa. Kyselyyn vastanneiden yhteystietoja emme luovuta ulkopuolisille, mutta jos toivot tietoa hankkeessa toteutettavista koulutuksista, jätä yhteystietosi myös lomakkeen loppuun.

 

Lisätietoja kyselystä antaa OK-opintokeskuksen suunnittelija Marion Fields (marion.fields@ok-opintokeskus.fi; puh. 040 350 4500).

 

Kerro näkemyksistäsi, voit vaikuttaa!

 

9 Hyvää kesää

 

HYYn järjestösektori eli Akseli, Tiina ja Lauris toivottavat järjestöläisille rentouttavaa ja kiireetöntä kesää. Seuraava järjestötiedote ilmestyy syksyn kynnyksellä.