Virheviesti

Notice: Only variables should be passed by reference funktiossa hyy_utils_i18n_translate_path() (rivi 203 tiedostossa /biz/1/hyy/git/drupal/modules/hyy_utils/hyy_utils.module).×

Yhdenvertaisempi järjestö = onnellisemmat jäsenet
HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.
Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit
Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!


Yhdenvertaisempi järjestö = onnellisemmat jäsenet

Yhdenvertaisuuden huomioiminen on järjestötoiminnassa tärkeää, koska järjestön jäsenet eivät ole keskenään samanlaisia. Huomioimalla erilaisuuden järjestön toiminnassa voi varmistaa, että kaikkien on mahdollista osallistua järjestön toimintaan. Ja vain jos järjestö tuntuu paikalta, jossa voi olla oma itsensä, jäsen on valmis tekemään töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

Haluammekin kannustaa HYYn piirissä toimivia järjestöjä ottamaan yhdenvertaisuuden edistämisen osaksi järjestön jokapäiväisiä käytäntöjä. Tänä vuonna onkin luvassa kunniakirjoja järjestöille, jotka:

1) laativat järjestön ensimmäisen yhdenvertaisuussuunnitelman,

2) valitsevat järjestöön yhdenvertaisuusvastaavan tai

3) tekevät muun merkittävän teon yhdenvertaisuuden edistämiseksi toiminnassaan

Jos järjestölläsi siis jo on perusasiat kunnossa (yhdenvertaisuussuunnitelma tehtynä ja vastaava valittuna), voi kunniakirjan saada tekemällä muun merkittävän teon, jolla edistätte toimintanne yhdenvertaisuutta. Ilmianna siis järjestösi niin kunniakirja ja noin 20 euron arvoinen palkinto odottaa järjestöänne! Lisätietoja ja yhteydenotot: Lauri Linna, HYYn hallituksen jäsen, lauri.linna@hyy.fi, 050 5950324 

Kuinka tehdä järjestön toiminnasta avointa?

Avoimuus on edellytys sille, että järjestön toiminta pystyy kehittymään ja kasvamaan. Avoimuuden avulla järjestöön pääsee helposti uusia toimijoita sisälle ja he pääsevät vaikuttamaan järjestön toimintaan. HYYn järjestöwikistä löytyy nyt ideoita siihen kuinka tehdä järjestön toiminnasta avointa!

Yhdenvertaisuustoimijoiden tapaaminen ke 20.9. klo 17!

Haluatko kuulla miten muualla on madallettu kynnystä osallistua järjestötoimintaan? Kaipaatko ideoita järjestösi yhdenvertaisuuden kehittämiseen?

Tule yhdenvertaisuudesta kiinnostuneiden järjestötoimijoiden tapaamiseen!
Paikalle ovat tervetulleita niin järjestöjen yhdenvertaisuusvastaavat kuin muutkin teemasta kiinnostuneet järjestötoimijat. Tapaamisessa jaetaan ideoita ja kokemuksia sekä tutustutaan toisiin samojen kysymysten kanssa painiviin järjestötoimijoihin.

Tapaaminen järjestetään 20.9. klo 17.00 alkaen Kaivotalolla osoitteessa Kaivokatu 10 A, 9. kerros. Tilana toimii ylioppilaskunnan kokoustila Rydman.

Ilmoittautuminen tapahtumaan Lyytissä!
Yhdenvertaisuudesta kiinnostuneiden Facebook-ryhmä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tapaamisesta tai aihepiiristä, niin ole yhteydessä (lauri.linna@hyy.fi)!


HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.


“Kaveri on ollut todella väsynyt ja alakuloinen jo pitkään. Voikohan tämän takana olla jotain muutakin kuin rankka tenttiviikko? Mitä voin tehdä?”

”En enää tiedä vitsaileeko hallituslaiseni itsemurha-aikeistaan vai onko tämä hänen tapansa pyytää apua.”

”Mitä pitää tehdä ja kehen voin ottaa yhteyttä jos epäilen läheiseni sairastuneen psyykkisesti? Yllättäen oudoksi muuttunut käytös ja puheet pelottavat.”

HYY ja Nyyti ry järjestävät yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa Mielenterveyden ensiapu 2 –kurssin HYYn järjestötoimijoille 7.-8.10.
Kurssilla saa tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja niiden oireista. Lisäksi kurssin avulla lisätään valmiuksia ottaa puheeksi, tarjota apua ja ohjata hoitoon. Kurssin aikana opitaan myös soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Jokainen kurssin suorittanut saa myös kirjan Haavoittuva mieli -tue ja tunnista.
 
Koulutuspäivät: la 7.10. klo 10-17 ja su 8.10. klo 10-16. Kurssi on kaksipäiväinen, eli läsnäoloa odotetaan molempina päivinä.
Koulutuspaikka: kokoushuone Sparre, Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A 2. krs). Tila on osittain esteellinen.
 
Koulutus on maksuton. Osallistujille tarjotaan aamiaista koulutuspäivien aamuina klo 9-10.
Koulutukseen otetaan mukaan enintään 20 osallistujaa.
 
Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä ja niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta.
 
Ilmoittaudu kurssille 5.10. mennessä osoitteessa lyyti.in/MTEA2
 
Kurssi ja sen materiaalit ovat kokonaan suomeksi.

Lisätietoja:
Nyyti ry:n suunnittelija Päivi Kohta, paivi.kohta@nyyti.fi (koulutuksen sisältö) HYYn hallituksen jäsen Matias Nurmi, matias.nurmi@hyy.fi (koulutuspaikka, muut kysymykset)


Järjestökilpailut 2017 & Järjestösankarit


HYYn Järjestövaliokunnan organisoimat järjestökilpailut tulevat taas! Tänä vuonna voittajia etsitään seitsemässä eri kilpailussa. Tämän lisäksi etsitään järjestösankareita!

Järjestölehtikilpailu

Parhaan järjestölehden etsintä on taas alkanut! Onko se tänä vuonna juuri teidän lehtenne? Osallistu HYYn Järjestövaliokunnan Järjestölehtikilpailuun ja se selviää! Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä toimittamalla yksi painettu tai digitaalinen numero lehteä vuodelta 2017. Painetut lehdet toimitetaan HYYn palvelutoimistoon saatekirjeen kera. Kirjeen vastaanottajaksi merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Järjestölehtikilpailu. Digitaalinen materiaali toimitetaan saatekirjeineen HYYn Järjestövaliokunnan sähköpostiosoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi. Saatekirjeestä on käytävä ilmi lehteä toimittava järjestö sekä lehden yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Toimitettua materiaalia ei palauteta.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 30.10. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee kilpailua varten koottu raati. Raati valitsee voittajan ainoastaan kilpailuun lähetetyn lehden perusteella. Mitään lisämateriaalia ei huomioida. Raadin jäsenet julkistetaan kilpailun voittajan julkistuksen yhteydessä. Voittaja palkitaan 100 eurolla.

Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Haalarimerkkikilpailu

Onko järjestölläsi tekeillä uusi tai varastossa jo valmiiksi uskomattoman upea, nerokkaan piikikäs, hulvattoman hauska tai muuten vaan paras haalarimerkki? Mikäli KYLLÄ, osallistu järjestösi kanssa Järjestövaliokunnan Haalarimerkkikilpailuun!

Osallistuminen tapahtuu täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä haalarimerkki tai sen luonnos Järjestövaliokunnalle. Fyysiset haalarimerkit toimitetaan HYYn palvelutoimistoon kirjekuoressa saatekirjeen kera. Kuoren vastaanottajaksi merkitään HYYn järjestövaliokunta / Haalarimerkkikilpailu. Luonnokset merkeistä toimitetaan joko .jpg tai .pdf  -muodossa sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi.  Sekä valmiin merkin että luonnoksen mukaan on liitettävä saatekirje, josta ilmenee järjestön nimi, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Saatekirjeeseen voi myös kirjoittaa lyhyen vapaamuotoisen kuvauksen merkistä. Toimitettua materiaalia ei palauteta.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee HYYn Järjestövaliokunta. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Sitsilaulukilpailu

Uuden Sitsimusiikin Kilpailu (USK) on jälleen täällä! Osallistuvan kappaleen tulee olla vähintään uusi sanoitus, mutta myös uudet sävelmät ovat tervetulleita. Laulun tulee olla sitseille soveltuva, muuten kappaleen aihe on vapaavalintainen. Kappaleen tulee olla kirjoitettu vuoden 2017 aikana ja se voi olla vielä esittämätön.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki HYYn piirissä toimivat järjestöt. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä toimittamalla Järjestövaliokunnalle laulun sanat ja käytetyn sävelmän nimi, uuden sävelmän kohdalla tulee toimittaa myös nuotit. Lisäksi on kannustettavaa, että osallistujat toimittavat jonkinlaiseen äänitteen kappaleesta esitetyssä muodossa.

Kilpailukappaleet voi toimittaa joko sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti CD-levyllä HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina kirjekuoressa. Kirjeen vastaanottajaksi merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Sitsilaulu.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Kilpailun voittajan valitsee HYYn järjestövaliokunta. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Yhteistyökilpailu

Yhteistyössä on voimaa! Kilpailussa etsitään kahden tai useamman järjestön omaperäistä, näkökulmia-avartavaa, jäseniä erityisesti hyödyttävää tai ilahduttavaa yhteistyötä. Yhteistyö voi olla pitkäaikaisempaa toimintaa tai toiminnan osa, tai se voi olla jokin yhdessä järjestetty huikea tapahtuma tai tempaus. Yhteistyön tulee olla tapahtunut vuoden 2017 aikana.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä kuvaus yhteistyöstä sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti toimittamalla se fyysisesti HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina. Fyysinen kuvaus toimitetaan kirjekuoressa ja kirjekuoreen merkitään HYYn Järjestövaliokunta / Yhteistyökilpailu. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuvat järjestöt, yhteyshenkilöt sekä tapahtuman luonne ja järjestämisajankohta ja -paikka. Kuva- ja videomateriaalia tapahtumasta saa myös lähettää.
Järjestö voi osallistua kilpailuun usealla eri ehdotuksella.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Voittajan valitsee HYYn Järjestövaliokunta. Voittajat palkitaan yhteensä 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

BOOST365

Järjestötoiminta antaa valtavasti, mutta usein se myös ottaa paljon. Toimijoista huolehtiminen on tärkeää. Onko järjestölläsi keinoja saada aktiivit jaksamaan koko vuoden? Siinä tapauksessa saatat olla etsimämme voittaja! BOOST365-kilpailussa etsitään erilaisia tekoja ja toimintamuotoja, joilla järjestöt huolehtivat aktiiviensa jaksamisesta.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä kuvaus teoista tai toiminnasta sähköpostitse osoitteeseen jarjestovaliokunta@hyy.fi tai vaihtoehtoisesti toimittamalla se fyysisesti HYYn palvelutoimistoon sen aukioloaikoina. Fyysinen kuvaus toimitetaan kirjekuoressa ja kuoreen merkitään HYYn Järjestövaliokunta / BOOST365. Voittajan valitsee kilpailua varten koottu raati. Raadin kokoonpano julkistetaan kilpailun voittajan julkistamisen yhteydessä.

Kilpailuun osallistumisen takaraja on 30.10. kello 15.00. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.
Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)

Vuoden opintoteko

HYYn opintovaliokunta haluaa kannustaa järjestöjä edunvalvontaan ja käytännön tekoihin opiskeluolosuhteiden parantamiseksi. Siksi valiokunta julistaa järjestöille Vuoden opintoteko-kilpailun! Kilpailuun voi osallistua opintoihin, koulutuspolitiikkaan ja edunvalvontaan liittyvillä teoilla.

Järjestittekö opintopiirin, keksittekö uuden tavan kerätä opiskelijapalautetta tai tarjositteko päättäjille keppiä ja porkkanaa? 
Kertokaa siitä meille! Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake sekä lähettämällä vapaamuotoinen raportti tai esitelmä tapahtumasta sähköpostitse osoitteeseen mathilda.timmer(a)helsinki.fi. Kirjoita sähköpostin aiheeseen ”Opintoteko-kisa” ja järjestösi nimi. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuvat järjestöt, yhteyshenkilöt sekä tapahtuman luonne ja järjestämisajankohta ja -paikka. Vaihtoehtoisesti paperille tulostetut kuvaukset toimitetaan HYYn palvelutoimistoon saatekirjeen kera. Kirjeen vastaanottajaksi on merkittävä HYYn opintovaliokunta / Opintoteko.

Kilpailuun hyväksytään ne teot, jotka ovat tapahtuneet vuoden 2017 aikana kilpailun määräajan umpeutumiseen mennessä.

Kilpailun voittajan valitsee HYYn opintovaliokunta.
Kilpailuun osallistumisen takaraja on 6.11. kello 15.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Voittaja palkitaan 100 eurolla.
Lisätietoja: Mathilda Timmer, mathilda.timmer(a)helsinki.fi

Vuoden ympäristösitsit

Loihtiiko juuri teidän järjestönne hersyvän iloisia sitsejä, jotka sitäpaitsi järjestetään ympäristöarvoja silmällä pitäen? Huokailetteko välillä kunnian ja tunnustuksen perään - ja miksei vaikka mammonan?

On tullut aika toteuttaa hartaimmat toiveenne! Tänä vuonna HYYn Ympäristövaliokunta järjestää järjestökilpailun, jossa etsitään vuoden huikeimpia ympäristösitsejä. Raatimme tulee valikoimaan kilpailijoista parhaat sen perusteella, kuinka hyvin sitseillä on otettu kierrätys, ruoan ilmastovaikutukset ja hävikki sekä krääsättömyys huomioon. Napatessanne kierrätyksestänne, ruoistanne ja valmiiksi laitetuista juhlatiloistanne kuvia ovat mahdollisuutenne voittoon vielä paremmat!

Kilpailuun osallistuminen on yksinkertaista: täytä Järjestökilpailut 2017 -googlelomake ja lähetä vapaamuotoinen raportti tai kuvaus onnistuneista ympäristösitseistä osoitteeseen julia.hamalainen(at)helsinki.fi 6.11. klo 15:00 mennessä. Kuvauksesta tulee käydä ilmi osallistuva(t) järjestö(t), yhteyshenkilöt sekä järjestämisajankohta ja -paikka. Myöhästyneitä osallistumisia ei huomioida.

Voittaja palkitaan 100 eurolla sekä lahjakortilla luomuruokakauppaan.
Lisätietoja: julia.hamalainen(at)helsinki.fi

Järjestösankarit 2017

Tiedätkö järjestötoimijan, jonka hurjaa työpanosta, positiivista asennetta tai uskomatonta innovatiivisuutta olet ihaillut? Tiedätkö toimijan jota ilman esimerkiksi järjestösi äärimmäisen tarpeellinen sääntöuudistus olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi kesken, jäsenrekisterinne olisi sekalainen kokoelma hukkuneita papereita tai tilat jäisivät aina jälkeenne sotkuisiksi kun muut juoksevat viimeiseen bussiin? Näistä tai muista syistä, voit nyt ilmiantaa järjestösankarin, jotta hän saisi ansaitsemansa tunnustuksen tekemästään työstä! Monista pienistä ja joskus suuristakaan teoista ja panoksesta järjestölle ei aina saa ansaittua tunnustusta. Järjestösankarit 2017 mahdollistaa, että kenen tahansa on nyt mahdollista ilmiantaa tunnustuksen ansaitseva järjestösankari.

Ilmiantaminen tapahtuu Järjestösankarit 2017 -googlelomakkeen kautta. Lomakkeeseen täytetään “sankarin” sekä ilmiantajan tiedot ja perustelut tunnustukselle. Lomakkeen täyttämisen jälkeen ilmiantajalle lähetetään sähköpostivahvistus. Järjestösankarit palkitaan kunniakirjoilla, joihin painetaan ilmiantajan kirjoittamat perustelut sankaruudelle. Järjestösankarin ilmiannon voi tehdä yksin tai yhdessä porukalla, vaikka koko järjestön voimin. Sankarin ansiot voivat olla niin pelkästään tältä vuodelta kuin pidemmältäkin aikaväliltä.

Ilmiantojen takaraja on 6.11. kello 15.00. Järjestösankarit julkistetaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.
Lisätietoja: jarjestovaliokunta@hyy.fi tai jane.karna@helsinki.fi (valiokunnan puheenjohtaja)


Tule Fuksiseikkailun vapaaehtoiseksi!


Haemme taitavia ja tarmokkaita vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan syksyn eeppisintä tapahtumaa. Lähde mukaan toivottamaan uudet opiskelijat tervetulleeksi ja tule vapaaehtoiseksi Fuksiseikkailuun!

Fuksiseikkailu tarjoaa mahdollisuuden päästä tekemään fuksisyksyn tärkeintä suurtapahtumaa ja tulla mukaan näyttämään fukseille, mitä kaikkea mahtavaa opiskelijaelämä voi tarjota.

Vapaaehtoisia haetaan Fuksiseikkailun lähtöön sekä rastioppaiksi. Vapaaehtoiset pääsevät ilmaiseksi Fuksiseikkailun jatkoille ja heille on luvassa talkooruokailu sekä erityinen Fuksiseikkailu crew -haalarimerkki. Halukkaat saavat myös talkootodistukset.

Lisätietoja Fuksiseikkailun nettisivuilta!