Media & arkisto

Kannanotot ja lausunnot

Kannanotto 10.7.2017

Yleisestä asumistuesta on tehtävä nykyaikainen ja tasa-arvoinen muuttamalla se yksilökohtaiseksi. Opiskelijat alkavat saada yleistä asumistukea elokuun alusta alkaen – ja toisin kuin opintotuen asumislisä tähän asti, yleinen asumistuki huomioi viimein todelliset asuinkustannukset. Huomattava ongelma asumistuessa on kuitenkin sen ruokakuntakohtaisuus eli oletus siitä, että asuinkumppanit ovat toisilleen elatusvelvollisia.

KANNANOTTO 21.4.2017

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta vaatii opintotukeen huoltajakorotusta. Opiskelijat siirtyvät elokuussa yleisen asumistuen piiriin. Muutos parantaa monien opiskelijoiden ja erityisesti yksinasuvien tilannetta, mutta se kohtelee epäoikeudenmukaisesti erityisesti perheellisiä opiskelijoita ja heikentää merkittävästi heidän toimeentuloaan.

KANNANOTTO 7.4.2017

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY tukee turvapaikanhakijoiden Rautatientorin mielenosoituksen vaatimusta inhimillisestä ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta turvapaikkapolitiikasta.

Hallitus jatkaa kansalaisyhteiskunnan alasajoa leikkaamalla häikäilemättömästi kehitysyhteistyövaroja yhä enemmän. Jo viime vuonna hallitus leikkasi budjettiriihessään kehitysyhteistyön määrärahoista lähes puolet, noin 400 miljoonaa euroa. Kehysriihessä 5.4.2016 hallitus päätti leikata vielä 25 miljoonaa euroa lisää. Uusi leikkaus kohdistuu vuodesta 2018 eteenpäin käytössä oleviin varoihin.

KANNANOTTO 30.11.2015

Suomen hallitus lopettaa maan korkeakoulujen kansainvälistymisen. Korkeakoulutukseen sekä opiskelijoiden toimeentuloon kohdistuvat massiiviset leikkaukset vaarantavat koulutuksellisen tasa-arvon, ja lukuvuosimaksujen käyttöönotto päättää yli 40 vuotta kestäneen maksuttoman koulutuksen aikakauden. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta peräänkuuluttaa maksuttoman koulutuksen tärkeyttä.

Lausunto HSL:n lippu-uudistuksesta

Pääkaupunkiseudun opiskelijakunnat ja ylioppilaskunnat lausuvat seuraavaa HSL:n hallituksen kokouksessa 20.1.2015 esitellystä lippujen hinnoittelu-uudistuksesta.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) vaatii pääkaupunkiseudun hälyttävän huonon asumistilanteen parantamista: Helsinkiin on saatava lisää asuntoja, etenkin opiskelijoille. HYY on erityisen huolissaan opiskelijoiden tilanteesta hallituksen päätettyä leikata opiskelija-asuntoyhteisöjen vuokratuet kokonaan. Ylioppilaskunta haluaa tuoda pääkaupunkiseudun asumistilanteen esiin myös lakittaessaan Havis Amandan patsaan vappuaattona teemalla Lisää koteja Helsinkiin.
 

Kannanotto 14.2.2014. Vapaa julkaistavaksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) toivoo Helsingin kaupunginvaltuustoa hyväksymään kokouksessaan 12.2. käsittelemänsä valtuustoaloitteen kävelykatukokeilusta Mannerheimintielle Postikadun ja Pohjois-Esplanadin välillä. ”Aloite on askel kohti parempaa Helsinkiä”, iloitsee hallituksen puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen. ”Kävelykatukokeilu tekisi keskustassa liikkumisesta sekä sujuvampaa että viihtyisämpää.”

Sivut