150 lahjaa opiskelijoille – HYYn juhlavuosi on alkanut!

07.02.2018

HYY täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Alkaneen juhlavuoden kunniaksi HYY kätki 150 jäsenilleen osoitettua syntymäpäivälahjaa Helsingin yliopiston kampusalueille. Paketit jätettiin satunnaisesti löydettäviksi torstaina 1.2. Paketeista löytyi esimerkiksi leffalippuja ja värityskyniä sekä kestäviin valintoihin rohkaisevia kestomukeja, hyötykasvien siemeniä ja ympäristöystävällistä glitteriä.

Lahjatempauksen kautta HYY muistutti juhlavuoden olevan jokaisen ylioppilaskunnan jäsenen juhla.

”Juhlavuoden teema on yhteisöllisyys”, kertoo HYYn hallituksen puheenjohtaja Lauri Linna. ”Ylioppilaskunta on yhteisö, johon jokainen opiskelija jättää oman jälkensä. Siksi juhlavuosi on omistettu kaikille, joille HYY on tarjonnut tukea, turvaa ja loputtomasti mahdollisuuksia.”

150 vuotta parempaa tulevaisuutta

Vuosi 2018 on HYYn jäsenille yhtä juhlaa.

Keväällä HYYn jäsenet lakittavat Mantan ja vappuaattoa juhlitaan perinteisissä merkeissä Ullanlinnanmäellä. Suursitsit valtaavat Senaatintorin jälleen toukokuussa. Toukokuussa vietetään myös Floran päivää, joka järjestetään tänä vuonna Meilahden kampuksella. Uusi lukuvuosi käynnistetään tuttuun tapaan syyskuussa Avajaiskarnevaalien ja Fuksiseikkailun kautta. Juhlavuosi päättyy joulukuussa perinteiseen ylioppilaiden juhlakulkueeseen itsenäisyyspäivänä.

Sitä ennen 150-vuotista ylioppilaskuntaa juhlitaan kaksiviikkoisella HYY150-festivaalilla 10.–24.11. Festivaali kokoaa yhteen HYYn järjestöjen ja valiokuntien parhaat tapahtumat, ja se huipentuu kaikkien aikojen vuosijuhlaan. HYY150-festivaalista ja muista juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan HYYn viestintäkanavissa.

Juhlavuonna HYY muistuttaa opiskelijoiden roolista yhteiskunnan voimavarana. HYY on pyrkinyt edistämään sekä opiskelijoiden että koko maailman hyvinvointia koko 150-vuotisen historiansa ajan. Samalla linjalla aiotaan jatkaa myös seuraavien 150 vuoden ajan.

”Ylioppilaskunta on maailmaa muuttava voima, joka on mukana luomassa hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa", Linna tiivistää.