Media & arkisto

Uutiset

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallitus on juhlakokouksessaan myöntänyt useita huomionosoituksia ylioppilaskunnan hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitukset jaetaan HYYn 148-vuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla marraskuun 26. päivän iltana.

Ylioppilaskunnan kunniamerkki leveässä sinisessä nauhassa myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai joille ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitusta.

Tänä vuonna kunniamerkin ylioppilaskunnan leveässä sinisessä nauhassa saavat kehitysjohtaja, kasvatuspsykologian tohtori Kirsi Lonka merkittävästä ja ansiokkaasta työstä osallistavan oppimisen puolestapuhujana sekä YTHS:n toimitusjohtaja Katariina Poskiparta merkittävästä ja ansiokkaasta työstä ylioppilaiden terveydenhuollon hyväksi.

Ylioppilaskunnan merkkiohjesäännön 4 § mukaan ylioppilaskunnan standaari voidaan myöntää harkinnan mukaan yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan standaari myönnetään Ihmisoikeusliitolle arvokkaasta työstä perus- ja ihmisoikeuksien edistämisestä ja valvonnasta sekä Humanisticumille arvokkaasta työstä humanismin ja humanistien puolesta.

Ansiomerkin kapeassa sinisessä nauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi saavat kasvatustieteen maisteri Anu Aarnio, filosofian maisteri, diplomi-insinööri ja valtiotieteiden maisteri Risto Karinkanta, vuoroesimies Tiina Käyhkö, filosofian maisteri Elina Mattero-Meronen, viestinnän ja markkinoinnin koordinaattori Petri Minni, asiakaspalvelija Pirjo Mäkinen, kylmäkkö Jonna Laiho, kasvatustieteen kandidaatti Marina Lampinen, kassatarjoilija Heidi Lottonen, kasvatustieteen kandidaatti Iiris Niinikoski, luonnontieteen kandidaatti Vesa Piilola, henkilöstökoordinaattori Olli Rossi sekä filosofian maisteri Anna Ylitalo.

Vuoden 2016 Magister Bonus eli Hyvä opettaja -palkinnon saa tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opettaja Arto Hellas. Magister Bonus -palkinnon kriteerejä olivat opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus, aktiivinen asenne kehittämiseen sekä rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Lisäksi vuoden 2016 palkintoa jaettaessa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, miten ehdokkaat kannustavat opiskelijoita elinikäiseen oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja oman osaamisen kasvattamiseen. häntä esitettiin Magister Bonus -palkinnon saajaksi kahdella eri esityksellä. Toisen esityksen allekirjoittajina on joukko yliopistolaisia niin opiskelijoiden, opettajien, johtajien kuin hallinnon edustajien puolesta.

Best International Teacher –palkinnon sai kiinan kielen lehtori Haixia Wang. Hän opettaa kiinaa natiivipuhujana, ja huomioi opetustilanteessa kulttuurierot hyvin. Hän käyttää opetuksessa paljon erilaisia metodeja ja digisovelluksia sekä laatii omia materiaaleja. Palautetta hän pyytää opiskelijoiltaan aktiivisesti, reagoi siihen hyvin ja kehittää opetusta sen perusteella. Hän antaa myös opiskelijoille paljon rakentavaa palautetta tehtävistä. Monikulttuuriset opetusmenetelmät tulevat hänen opetuksessaan esiin opiskelijoiden erilaisten taustojen huomioimisena, kulttuurierojen kunnioittamisena ja eri kulttuurista tulevien opiskelijoiden tukemisena. Kursseilla keskustellaan usein opiskelijoiden erilaisista taustoista.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta juhlii tänä vuonna 148. vuottaan! Varsinaista syntymäpäivää ikinuori ylioppilaskuntamme viettää 26.11. Vanhalla ylioppilastalolla. Juhlat alkavat kuitenkin jo tiistaina! 

HYYn vuosijuhlaviikko tarjoaa opiskelijoille paljon erilaista, hauskaa ja inspiroivaa!

TI 22.11. Match Made in Museum - Student Edition

Klo 17-20 Yliopistomuseo 
Yliopistomuseon ja HYYn järjestämässä opiskelijoiden sinkkuillassa on tarjolla jään murtavaa ohjelmaa, mielenkiintoisia kohtaamisia ja siinä sivussa vähän historiaa ja kulttuuriakin. 
https://www.facebook.com/events/1765294973731980/

KE 23.11. Taidetta meille

Klo 10–20 Ateneum (Kaivokatu 2)
Opiskelijoiden ilmaispäivä Ateneumin taidemuseossa. Tarjolla on italialaisen Amadeo Modiglianin näyttely! 
https://www.facebook.com/events/1500879903262399/

KE 23.11. HYYHY ry. esittää: Voiko näin jatkua? -seminaari

Klo 15–19 Helsingin yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33)
HYYn Historian Ystävät ry. (HYYHY) seminaarissa käsitellään ylioppilaskunnan ja opiskelijoiden vaiheita. Seminaarin yhteydessä järjestetään myös kierros Helsingin yliopistomuseossa sekä illallinen.
https://www.facebook.com/events/1282147295151929/

TO 24.11. Juhlavaatekirpputori

Klo 16–20 Alina-sali (Mannerheimintie 5A, 3. krs.)
Tule myymään ja/tai ostamaan päivitystä vaatekaappiisi aina iltapuvuista naamiaisasuihin! 
https://www.facebook.com/events/1750332598560764/

LA 26.11. HYYn 148. vuosijuhla

Klo 16–23 Vanha ylioppilastalo (Mannerheimintie 3)
Tule mukaan HYYn vujuille! Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.hyy.fi/HYY148
https://www.facebook.com/events/552813114906015/

LA 26.11. 148-vuotissynttäribileet Vanhalla

klo 23–03.30 Vanha ylioppilastalo (Mannerheimintie 3)
HYYn vuosijuhlien avoimet jatkobileet! Vanhalla mm. glitterbaari, huikea bilebändi JIVE, DJ Louise sekä bombastista yllätysohjelmaa, jonka pidämme vielä salaisuutena sekä erittäin, erittäin opiskelijahintaista kuohuviiniä. Sisäänpääsy 6 euroa sisältäen narikan ja haalarimerkin! 
https://www.facebook.com/events/1786402184932503/

SU 27.11. HYY148-sillis

klo 12-18 Christina Regina ja Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11)
Haluatko jatkaa juhlahumua? HYYn sillis on täysin ilmainen ja mukaan mahtuu 100 ensimmäistä! 
https://www.facebook.com/events/1836357629942414/

HYYn hallitusneuvottelut aloitettiin maanantaina 7.11. ja saatiin päätökseen nopeasti jo tiistaina 8.11. HYYn hallituksen vuodelle 2017 ovat valmiita muodostamaan ainejärjestöläisten ryhmä HYAL, HYYn Vihreät (HyVi), Sitoutumaton vasemmisto (SitVas), Sosialidemokraattiset opiskelijat (OSY) sekä Osakuntalaisten edustajistoryhmä.

Ryhmät sopivat myös muutamista muutoksista nykyisen hallituksen talousarvioesitykseen vuodelle 2017.

Hallitusneuvottelijat ehdottavat hallituksen muodostajaksi Laura Luotoa (HYAL), varapuheenjohtajaksi Ada Saarista (HyVi) ja talousjohtokunnan puheenjohtajaksi Lauri Linnaa (SitVas).

Neuvottelijoiden ehdotukset hallituksen jäseniksi:
Hanna-Maria Häkkilä (Osakuntalaiset)
Mikko Kymäläinen (OSY)
Joel Lindqvist (SitVas)
Elina Nieminen (HYAL)
Matias Nurmi (HYAL)
Elli Saari (HYAL)
Minna Silvennoinen (HyVi)
Minna Suorsa (HYAL)
Riikka Tähkävuori (HyVi)

Uusi edustajisto valitsee hallituksen ensimmäisessä kokouksessaan 1.12.2016.

Eeppistä ohjelmaa, poikkitieteellistä juhlahumua ja opiskelijahintaista skumppaa! Sinä ja ystäväsi juhlimassa 148-vuotiasta Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaa. 
KYLLÄ, vuoden säkenöivimmät bileet ovat täällä! 

Kerää kaverisi mukaan ja vietä unohtumaton ilta: synttäreitä juhlitaan vain kerran vuodessa, joten myös ohjelmakattaus on sen mukainen. Vanhalla mm. glitterbaari, huikea bilebändi JIVE, DJ Louise sekä bombastista yllätysohjelmaa, jonka pidämme vielä salaisuutena. 

Pukukoodi: Fabulous, säihkyvä ja sun näköinen, pikkumusta, pöyhkeä takki tai vaikka frakki.

Liput ennakkoon (31.10. - 20.11.) 6 €/kpl tai 8 lipun paketti 40 € 
Tapahtumaviikolla (21. - 26.11.) liput 7,50 €/kpl. 

HUOM! Hinnat sisältävät narikkamaksun (3,5€) ja upean haalarimerkin. 

Osta liput: https://bailataan.fi/#!/events/97b49a84-971e-420a-95b8-a79d473416cd
Jos olet ilmoittautunut vuosijuhlaan, sinun ei tarvitse ostaa erillistä lippua jatkoille!

Yhteistyössä:

Academic Work
Bailataan.fi
Ballet
Botta
HYY Yhtymä
TEK

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajiston voimasuhteet päivitettiin HYYn historian ensimmäisissä sähköisissä edustajistovaaleissa, jotka järjestettiin 26.–28.10. ja 31.10.–2.11. Vaalien äänestysprosentti oli 31,61, eli 0,06 prosenttiyksikköä pienempi kuin viime edustajistovaaleissa vuonna 2014. Äänestysprosentti on pysynyt suurin piirtein samana 2000-luvulla.

Poliittiset ryhmät vyöryivät voimalla edustajistoon

Vaalien voittajaksi nousi Maailmanpyörä + Tsemppi -vaalirengas, joka koostuu HYYn Vihreistä, Sitoutumattomasta vasemmistosta, sekä kansainvälisistä opiskelijoista. Renkaan paikkamäärä on yhteensä 17. Maailmanpyörä + Tsemppi -renkaasta eniten paikkamääräänsä – viidestä kahdeksaan – nosti Sitoutumaton vasemmisto. HYYn Vihreät säilyivät kuitenkin suurimpana poliittisena ryhmänä nostaessaan paikkamääräänsä kahdeksasta yhdeksään. Vihreät ja Sitoutumaton vasemmisto tekevät edustajistossa paljon yhteistyötä, joten niiden yhteenlasketulla paikkamäärällä on suuri merkitys.
Kokoomus- ja Keskustaopiskelijoista koostuva Edistykselliset-ryhmä olivat niin ikään tämän vuoden vaalien voittajia. He nostivat paikkamääräänsä kolmesta kuuteen. Poliittisista ryhmistä Sosialidemokraattiset opiskelijat (OSY) säilyttivät kaksi paikkaansa.

Sitoutumattomat ryhmät saivat siipeensä

Edustajiston suurin ryhmä on edelleen sitoutumaton ainejärjestöjen ryhmä HYAL 18 paikallaan, mikä on kuitenkin kaksi paikkaa vähemmän kuin viime kaudella. Sitoutumattomista ryhmistä suurimman vaalitappion koki Osakuntalainen rengas, jonka paikkamäärä laski kahdeksasta viiteen.
Hammaslääke-, eläinlääke-, lääke- ja oikeustieteen opiskelijoiden HELP säilytti yhdeksän paikkaansa. Paikkamääränsä piti samana myös ruotsinkielisten ryhmä SNÄf kolmella paikalla.

Yksi ryhmä putosi, yhtään uutta ryhmää ei noussut edustajistoon

Kansainvälisten opiskelijoiden ryhmä Tsemppi putosi edustajistosta kokonaan. He nousivat edustajiston kokoonpanoon kahdella paikalla viime kaudella, mutta menettivät nyt siis molemmat paikkansa.
Vaaleissa oli ehdokkaita kolmesta ryhmästä, joilla ei viime kaudella ollut ollenkaan paikkoja edustajistossa. Nämä ryhmät olivat Piraatit, Liberaalinen vaaliliitto sekä Perussuomalainen vaaliliitto. Yksikään näistä ryhmistä ei kuitenkaan onnistunut nousemaan edustajistoon.

Ääniharavat tulevat poliittisista ryhmistä

Vaalien ääniharavat ovat poliittisista ryhmistä. Ääniharavoiksi nousivat Edistyksellisten Tarik Ahsanullah 155 äänellä sekä Amanda Pasanen HYYn Vihreistä 139 äänellä. He olivat ehdokkaista ainoita, jotka saivat yli 100 ääntä. Ahsanullah on ollut edustajiston varsinainen jäsen viime kaudella, kun taas Pasanen nousi edustajistoon täysin uutena.

Tulos:

HYAL: 18 (-2)
Maailmanpyörä 17 (+4)
Tsemppi 0 (-2)
HELP 9 (-)
Osakuntalainen rengas 5 (-3)
Edistykselliset 6 (+3)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar 3 (-)
OSY 2 (-)

Vaalitulos sekä aiempien vuosien tulokset löytyvät osoitteesta vaalitulos.hyy.fi.