Aaro Riitakorpi on valittu HYYn uudeksi pääsihteeriksi

10.10.2017

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) uudeksi pääsihteeriksi on ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 10.10.2017 valittu oikeustieteen ylioppilas Aaro Riitakorpi. Hän aloittaa kolmivuotisen kautensa perehdytysjaksolla marraskuun aikana 2017.

Riitakorpi, 29, opiskelee oikeustiedettä Helsingin yliopistossa. Hänellä on laaja kokemus ylioppilaskuntien eri luottamustehtävistä sekä Helsingin yliopiston hallinnosta. HYYssä Riitakorpi on toiminut muun muassa hallituksen jäsenenä vuonna 2011 ja HYY Yhtymän hallituksessa vuosina 2012–2015. Hän on ollut myös Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan pääsihteeri vuosina 2012–2013 sekä Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden liiton puheenjohtaja vuonna 2014.

Riitakorpi siirtyy HYYn pääsihteerin tehtäviin ylioppilaskunnan koulutuspolitiikan asiantuntijan toimesta, jossa hän on ollut elokuusta 2016 lähtien.

Pääsihteeri johtaa HYYn toimintaa: hän vastaa muun muassa ylioppilaskunnan operatiivisesta toiminnasta ja taloudesta sekä toimii ylioppilaskunnan noin 10 asiantuntijan ja työntekijän esihenkilönä. Lisäksi pääsihteeri kehittää HYYn organisaatiota ja huolehtii yleisestä edunvalvonnasta sekä suhdetoiminnasta.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on noin 27 000 yliopisto-opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsenistönsä ja piirissään toimivien järjestöjen etu- ja palveluorganisaationa.

Lisätietoja:
Jannica Aalto, pääsihteeri