Ainejärjestöt edelleen HYYn johdossa, Vihreistä suurin poliittinen ryhmä

05.11.2014

Tiedote 5.11.2014

Sitoutumattomat ryhmät pitivät asemansa suurimpina ryhminä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaaleissa. Poliittisista suurimmaksi nousi HYY:n Vihreät, joka sai kahdeksan paikkaa 60-henkiseen edustajistoon.

Ainejärjestöläisten HYAL 20 paikallaan säilytti vahvan asemansa vaikka se menettikin kaksi paikkaa. Muista sitoutumattomista ryhmistä HELP (hammaslääke-, eläinlääke-, lääke- ja oikeustieteen opiskelijat) piti yhdeksän paikkaansa. Ruotsinkielisten järjestöjen SNÄf sai nyt kolme paikkaa (+1) ja Osakunnat kahdeksan (-1). Kansainvälisten opiskelijoiden Tsemppi sai kaksi paikkaa ja tekee nyt paluun edustajistoon itsenäisenä ryhmänään.

Sosialidemokraattiset opiskelijat nostivat näihin vaaleihin ehdokasmääräänsä merkittävästi, ja se sai nyt kaksi paikkaa edustajistoon. Sitoutumaton vasemmisto puolestaan menetti kaksi paikkaa ja on jatkossa viidellä paikallaan toisiksi suurin poliittinen ryhmä HYYn edustajistossa. Kokoomusopiskelijat menetti yhden paikan, Keskeiset säilytti ainoan paikkansa.

Ehdokkaista eniten ääniä keräsi Vihreiden Ozan Yanar, joka sai 114 ääntä.

Vaaleissa äänesti 8594 Helsingin yliopiston hiukan yli 27 000 äänioikeutetusta opiskelijasta. Vaalien äänestysprosentti oli 31,7. Edellisissä vaaleissa vuonna 2012 äänestysprosentti oli 32,3.

HYYn edustajistovaalit järjestettiin 4.-5. marraskuuta perinteisenä uurnavaalina Helsingin yliopiston neljällä kampuksella sekä lisäksi Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Äänioikeutettuja vaalissa olivat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli yli 27 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa. Ehdolla oli yhteensä 626 opiskelijaa. 60-henkinen edustajisto on HYYn korkein päättävä elin. Uusi edustajisto aloittaa työnsä 1.12.2014.

Alustava vaalitulos on osoitteessa: vaalitulos.hyy.fi/2014.

Edustajiston alustava paikkajako (muutos 2012 vaalien tulokseen):
HYAL: 20 (-2)
HELP: 9 (-)
Osakuntalainen vaalirengas: 8 (-1)
HYY:n Vihreät: 8 (+2)
Sitoutumaton vasemmisto: 5 (-2)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar  SNÄf: 3(+1)
Kokoomusopiskelijat: 2 (-1)
Sosialidemokraattiset opiskelijat: 2 (+1)
Tsemppi 2 (+2)
Keskeiset: 1 (-)