Aino Jones HYYn toimeentulosta ja kansainvälisistä asioista vastaavaksi asiantuntijaksi

12.06.2015

HYYn toimeentulosta ja kansainvälisistä asioista vastaavaksi edunvalvonta-asiantuntijaksi ajalle 17.8.2015–15.4.2017 on valittu HuK Aino Jones.

Asiantuntija on päävastuussa toimeentuloasioista sekä kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvonnasta erityisesti Helsingin yliopistolla. Asiantuntija seuraa yliopiston kansainvälistymistä ja vastaa kansainvälisten opiskelijoiden integroinnissa opiskelijayhteisöön. Toimeentuloasioissa keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa opintotuki- ja toimeentuloasioiden seuraaminen, epäkohtien huomioiminen ja esille nostaminen, niihin vaikuttaminen sekä toimeentuloasioista tiedottaminen ylioppilaskunnan jäsenille.

Jones on työskennellyt aiemmin Helsingin yliopistossa toimistosihteerinä sekä Helsinki Education and Research Area HERA:n projektisihteerinä kansainvälille opiskelijoille suunnatuissa tapahtumissa ja kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvontatehtävissä. Vuonna 2012 Jones oli HYYn hallituksen jäsen, jolloin hän vastasi muun muassa kansainvälisistä asioista ja asumisesta. Jonesilla on ollut myös useita luottamustehtäviä Helsingin yliopiston hallinnossa, HYYssä sekä HYY Yhtymässä. Hän opiskelee pääaineenaan yleistä kielitiedettä humanistisessa tiedekunnassa.