Anne Soinsaari HYYn asiantuntijaksi

13.03.2018

HYYn hallitus on valinnut Anne Soinsaaren HYYn toiseksi koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi. Hän on aloittanut tehtävässään helmikuun puolessa välissä.

Koulutuspoliittinen asiantuntija vastaa muun muassa opetuksen kehittämisestä Helsingin yliopistossa, opetukseen liittyvien uusien trendien havaitsemisesta sekä opintojen työelämäyhteyksistä. Lisäksi asiantuntijan toimenkuvaan kuuluu oman alansa asioista viestiminen toimiston sisällä ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Aiemmissa tehtävissään Soinsaari on työskennellyt muun muassa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestösihteerinä ja perehtynyt elinikäisen oppimisen tematiikkaan ollessaan Opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston korkeakouluharjoitteilijana.

Hänellä on vankka tausta opiskelijapolitiikasta Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta. Siellä Soinsaari toimi kaksi kautta ylioppilaskunnan edustajistossa sekä vuoden ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana. Lisäksi hän toimi kaksi vuotta Tampereen yliopiston hallituksen jäsenenä sekä opiskelijaedustajana useissa yliopiston työryhmissä.

27-vuotias Soinsaari on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Hän viimeistelee Tampereen yliopistoon sosiologian graduaan, jonka aiheena on yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

''Olen ilahtunut  ja innostunut uudesta tehtävästäni! Koulutuspoliittisena asiantuntijana saan työskennellä kiinnostavien kysymysten parissa huikeassa työyhteisössä ja edistää HYYn unelmaa: Maailman onnellisimmat opiskelijat rakentavat oikeudenmukaisempaa maailmaa'', Soinsaari kertoo.