Anu Aarnio HYYn puheenjohtajaksi

18.12.2013

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajisto äänesti kokouksessaan 17.12.2013 ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi kasvatustieteiden maisteri Anu Aarnion. Luokanopettaja Anu Aarnio on toiminut HYYssä muun muassa hallituksen jäsenenä vuonna 2009 sekä koulutuspoliittisena asiantuntijana vuonna 2011. HYYn edustajistossa Aarnio toimi vuosina 2007-2009. HYYssä Aarnio on tunnettu rakentavana keskustelijana ja iloisena työskentelykumppanina, joka uskaltaa tarttua vaikeisiinkin aiheisiin ja kykenee löytämään asioista niiden hyvät puolet.

Ylioppilaskunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin KM Ville Ylikahri ja toiseksi varapuheenjohtajaksi LT Sami Heistaro. Molemmat varapuheenjohtajat ovat Helsingin kaupungin varavaltuutettuja, Ylikahri Vihreiden ja Heistaro Kokoomuksen edustajana. Ylikahri toimi HYYnhallituksen jäsenenä vuonna 2001. Tällä hetkellä hän työskentelee Vihreän eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä. Heistaro toimi HYYn hallituksen varapuheenjohtajan vuonna 1996 ja työskentelee nyt yksityisellä terveyspalvelusektorilla.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on perustettu vuonna 1868 ja se on Suomen vanhin ja suurin ylioppilaskunta. Siihen kuuluu noin 28 000 Helsingin yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa. Ylioppilaskunnan korkein päättävä elin on 60-jäseninen edustajisto. HYYn puheenjohtaja johtaa edustajiston kokouksia ja toimii ylioppilaskunnan edustajana. Hallituksen toimintaa johtaa hallituksen puheenjohtaja.