Best International Teacher - Paras kansainvälinen opettaja 2017

25.10.2017

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Ylioppilaskunta palkitsee vuoden parhaan Helsingin yliopistossa vieraalla kielellä opettavan opettajan. Lähetä ehdotuksesi suoraan meille!

Ehdotuksia käsittelemään kootaan opiskelijaraati, joka tekee ehdotuksen palkinnon saajasta HYYn hallitukselle. Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta tekee HYYn hallitus 23.11.2017.  Parhaan kansainvälisen opettajan palkitsemisessa huomioidaan palkittavan opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus, aktiivinen asenne opetuksen kehittämiseen sekä rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Tänä vuonna painotetaan myös opettajan kykyä luoda yhteisöllisyyttä opetuksen kautta. Palkinto jaetaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlilla 23.11.

Ehdotukset tulee tehdä Lyyti-lomakkeella tiistaihin 7.11.2017 klo 23.59 mennessä: https://www.lyyti.in/Hyva_opettaja__Magister_Bonus__Best_International_T...

Ehdotuksia saa tehdä kuka tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai jäsenjärjestö. Palkittavan henkilön tulee olla Helsingin yliopiston opetustehtävissä. Perusteluissa tulee käyttää esimerkkejä siitä, millä tavalla ehdotettu henkilö täyttää asetetut kriteerit. Lisäksi hakemukseen voi liittää opiskelijoiden ja muiden yliopistoyhteisön jäsenten kommentteja tai muita soveltuvia näytteitä ehdokkaan ansioista.

Parhaan kansainvälisen opettajan palkintoon soveltuvat Magister Bonus –palkinnon kriteerit ja ehdotusohjeet:

Opiskelijamyönteisyys
Opiskelijamyönteisyys on asenteen lisäksi halua parantaa yhteistä hyvinvointia yhteisöllisyyden tunnetta. Opiskelijoita arvostaminen näkyy niin ohjauksessa ja luennoilla kuin muussakin toiminnassa.

Asiantuntevuus
Asiantuntevuus ilmenee kykynä tuoda olennaiset asiat esille. Hyvä opettaja on innostunut omasta alastaan ja välittää innon myös opiskelijoilleen. Asiantunteva opettaja on myös opiskelijoidensa luotettava opas tiedeyhteisöön ja osaa tuoda opetuksessaan esille opetuksen työelämäyhteydet.

Aktiivinen asenne kehittämiseen
Hyvä opettaja kehittää aktiivisesti niin itseään opettajana kuin opetusmenetelmiäänkin. Hän suhtautuu myönteisesti uusin opetusmenetelmiin ja niiden tuomiseen omaan opetukseensa. Hän toimii osana tiedeyhteisöä ja pyrkii kehittämään opetusta yksikössään ja yliopistolla.

Rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Hyvä opettaja osaa kerätä palautetta ja myös käyttää sitä aktiivisesti opetuksensa kehittämiseen. Hän osaa yhtä lailla antaa rakentavaa palautetta opiskelijoilleen sekä rohkaista heitä avoimeen dialogiin.

Lisätiedot: hallituksen jäsen Minna Suorsa, p. 050 5439612, minna.suorsa@hyy.fi