Edustajisto kokoontui 28.8.

17.09.2012

HYYn edustajisto kokoontui 28.8. Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa. Istumalihaksia koeteltiin jälleen urakalla, sillä päätettävänä oli monta tärkeää asiaa.

Kokouksen alussa käsiteltiin vaatimus hallituksen ratkaisuvallan pidättämisestä HYYn ehdokkaiden päättämisestä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Kuusi edustajiston jäsentä oli esittänyt, että edustajisto tekisi päätöksen hallituksen sijaan. Selkeä enemmistö päätyi kuitenkin äänestyksessä siihen, että asiassa voidaan edetä hallituksen esittämällä tavalla ja jätti päätöksen hallituksen tehtäväksi.

Seuraavaksi siirryttiin käsittelemään HYYn yhdenvertaisuussuunnitelmaa vuosille 2013-2016. Suunnitelmassa määritellään, miten yhdenvertaisuutta edistetään ylioppilaskunnassa ja yliopistolla ja millaisia toimenpiteitä tämä vaatii. Tiukimmin väännettiin siitä, tulisiko yliopiston lukuvuoden avajaisissa olla jumalanpalvelusta ollenkaan eli toisin sanoen pitäisikö HYYn vaatia sen poistamista. Kuitenkin äänin 23-22 päädyttiin siihen, että sekä jumalanpalvelus että tunnustukseton tilaisuus voivat jatkaa rinnakkain. Itse suunnitelma sisältää 23 toimenpidettä, joita aletaan nelivuotiskauden aikana toteuttaa sekä muun muassa järjestöille check listin, joka auttaa yhdenvertaisuuskysymyksien huomioonottamisessa tapahtumia järjestettäessä. Voit ladata koko yhdenvertaisuussuunnitelman täällä.

Tämän lisäksi edustajisto pohti sitä, miten ylioppilaskunta kehittää kulttuuritoimintaansa hyväksymällä kaikkien aikojen ensimmäisen kulttuuripoliittisen linjapaperin. Siinä määritellään sekä HYYn oman kulttuuritoiminnan suunta että se, mitä me opiskelijat haluamme Helsingin kaupungin kulttuuritoiminnalta. Keskustelua herätti etenkin HYYn vuosijuhla; osa edustajiston jäsenistä oli sitä mieltä, että juhla on nykyisellään turhan kallis eikä sitä olisi tarpeellista järjestää joka vuosi. Enemmistö kuitenkin näki, että vuosijuhla tulisi järjestää jatkossakin joka vuosi. Edustajisto keskusteli myös museoiden ilmaisista sisäänpääsymaksuista ja päätyi vaatimaan opiskelijoille maksutonta pääsyä Helsingin kaupungin museoihin sekä kaupungissa sijaitseviin valtiollisiin museoihin. Koko linjapaperi on luettavissa täällä.

Kaikki edustajiston kokoukset streamataan suorana HYYn nettisivuilla, seuraavan kerran edari kokoontuu 3. lokakuuta klo 17.