Edustajisto päätti HYYn eduskuntavaaliteemoista

26.02.2014

HYYn edustajisto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 25.2. Kokouksessa päätettiin HYYn teemat vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Hallituksen esittämistä tavoitteista edustajisto valitsi seuraavat: "Kohtuuhintaista asumista opiskelijalle!", "Koulutus hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn turvaajana" ja "Osaopiskelukykyisten opiskelijoiden huomiointi ja oikeudet".

Näihin teemoihin HYY tulee vaikuttamaan ja niitä pidetään erityisesti esillä eduskuntavaaleihin liittyen.

"Asumistavoitteesta edustajisto oli lähes yksimielinen, mikä kuvastaa sitä, että surkean opiskelija-asumistilanteen parantaminen on opiskelijoille tärkeää. Asuminen on muutenkin HYYn tämän vuoden tärkeimpiä vaikuttamiskohteita. Seuraavaksi siirrymme konkreettiseen vaikuttamistyöhön ja laitetaan kädet saveen!", toteaa hallituksen varapuheenjohtaja Iiris Niinikoski.

Kokouksessa käsiteltiin myös mm. edustajiston kokousmateriaalien sähköistä jakelua ja ylioppilaskunnan sääntöuudistusta. Lisäksi hallitus tiedotti tämän vuoden erityisistä projekteistaan.
Edustajisto on HYYn 60-henkinen korkein päättävä elin, jonka kokoukset ovat kaikille HYYn jäsenille avoimia. Edustajisto valitaan jäsenten yleisillä vaaleilla joka toinen vuosi, seuraavan kerran syksyllä 2014.

Lisätietoja eduskuntavaaliteemoista antaa hallituksen puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen (anna-maija.riekkinen(at)hyy.fi, 050 543 9610)