Ehdota loistavaa kansainvälistä opettajaa palkittavaksi - Best International Teacher

03.10.2016

Oletko törmännyt säkenöivään luennoitsijaan, omistautuneeseen ohjaajaan tai muuten vain erinomaiseen opettajaan, joka opettaa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi? Ylioppilaskunta palkitsee vuoden parhaan Helsingin yliopistossa vieraalla kielellä opettavan opettajan. Lähetä ehdotuksesi suoraan meille!

Ehdotuksia käsittelemään kootaan raati, joka tekee ehdotuksen palkinnon saajasta HYYn hallitukselle. Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta tekee HYYn hallitus 26.11.2016.  Parhaan kansainvälisen opettajan palkitsemisessa huomioidaan palkittavan opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus, aktiivinen asenne opetuksen kehittämiseen sekä rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Tänä vuonna painotetaan myös monikulttuurisuutta tukevaa opetusta sekä sellaisen ilmapiirin luomista, jossa opiskelijat kulttuurisesta taustastaan riippumatta kokevat tulevansa huomioon otetuiksi. Palkinto jaetaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlilla 26.11.

Ehdotukset tulee tehdä e-lomakkeella torstai 20.10.2016 klo 12.00 mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/73448/lomake.html

Ehdotuksia saa tehdä kuka tahansa yliopistoyhteisön jäsen tai jäsenjärjestö. Palkittavan henkilön tulee olla Helsingin yliopiston opetustehtävissä. Perusteluissa tulee käyttää esimerkkejä siitä, millä tavalla ehdotettu henkilö täyttää asetetut kriteerit. Lisäksi hakemukseen voi liittää opiskelijoiden ja muiden yliopistoyhteisön jäsenten kommentteja tai muita soveltuvia näytteitä ehdokkaan ansioista.

Parhaan kansainvälisen opettajan palkintoon soveltuvat Magister Bonus –palkinnon kriteerit ja ehdotusohjeet:

Opiskelijamyönteisyys

Opiskelijamyönteisyys on asenteen lisäksi halua parantaa yhteistä hyvinvointia yhteisöllisyyden tunnetta. Opiskelijoita arvostaminen näkyy niin ohjauksessa ja luennoilla kuin muussakin toiminnassa.

Asiantuntevuus

Asiantuntevuus ilmenee kykynä tuoda olennaiset asiat esille. Hyvä opettaja on innostunut omasta alastaan ja välittää innon myös opiskelijoilleen. Asiantunteva opettaja on myös opiskelijoidensa luotettava opas tiedeyhteisöön.

Aktiivinen asenne kehittämiseen

Hyvä opettaja kehittää aktiivisesti niin itseään opettajana kuin opetusmenetelmiäänkin. Hän suhtautuu myönteisesti opetuksen kehittämiseen uusien opetusteknologiasovellusten avulla ja hyödyntää opetuksessa sähköisiä järjestelmiä ja tietotekniikaa. Hän toimii osana tiedeyhteisöä ja pyrkii kehittämään opetusta laitoksellaan ja yliopistolla.

Rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Hyvä opettaja osaa kerätä palautetta ja myös käyttää sitä aktiivisesti opetuksensa kehittämiseen. Hän osaa yhtä lailla antaa rakentavaa palautetta opiskelijoilleen sekä rohkaista heitä avoimeen dialogiin.

Lisätiedot:

Hallituksen jäsen Laura Luoto, p. 050 543 9612, laura.luoto(at)hyy.fi