Elävää kaksikielisyyttä! Levande tvåspråkighet! HYY jakoi HBL-lehtiä perjantaina Porthanian edustalla

04.11.2011

HYYn kaksikielisyysvaliokunta jakoi perjantaiaamuna Hufvudstadsbladet-lehtiä Porthania-rakennuksen edustalla (Yliopistonkatu 3) sunnuntaisen ruotsalaisuuden päivän kunniaksi. Tempauksella valiokunta haluusi kiinnittää huomion kaksikielisyyteen ja elävöittämään yliopiston kaksikielisyyttä.

Vaikka yliopisto on virallisesti kaksikielinen, kehitettävää on edelleen paljon. Ylioppilaskunta on pyrkinyt edistämään esimerkiksi parempia ruotsinkielisiä tenttimismahdollisuuksia yliopistolla, jotta kaikilla olisi samat edellytykset edetä opinnoissaan.

”Haluamme näin ruotsalaisuuden päivän alla esittää toivomuksen yliopiston aidosta ja todellisesta kaksikielisyydestä: että opiskelu ja tiedotus todella toimisivat kahdella kielellä ja että käännökset, silloin kun niitä tarvitaan, olisivat hyvätasoisia”, selittää HYYn kaksikielisyysvaliokunnan puheenjohtaja Petri-Tapio Heikkonen.

HYYn kaksikielisyysvaliokunta on toiminut jo kymmenen vuotta ylioppilaskunnassa ja yliopistolla elävän kaksikielisyyden puolesta. Syksyn aikana valiokunta järjestää muun muassa kaikille avoimen ekskursion sekä kaksikielisyyden teemaan pureutuvan leffaillan. Valiokunta haluaa jatkossakin löytää uusia tapoja vaikuttaa siihen, että eri kielet voisivat kohdata luontevasti yliopistolla ja yhteiskunnassa.

Lisätietoja:
Sosiaalipoliittinen sihteeri Annika Häggblom, puh 050 543 9608, annika.haggblom(at)hyy.fi
HYYn hallituksen jäsen Marika Ikkala, puh 050 595 0327, marika.ikkala(at)hyy.fi