Ella Keski-Panula HYYn ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen 2016

20.10.2015

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on asettanut valtiotieteiden ylioppilas Ella Keski-Panulan ehdokkaakseen Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodeksi 2016.

Keski-Panula, 24, on vastannut vuoden 2015 HYYn hallituksessa asumisesta ja toimeentulosta. Hän opiskelee pääaineenaan maailmanpolitiikkaa viidettä vuotta.

HYYn hallituksessa Keski-Panula on erityisesti taistellut opiskelijoiden asuntopulan helpottamiseksi. Yhdessä muiden pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien ja SYL:n kanssa hän onnistui pelastamaan opiskelija-asuntojen rakentamiseen ohjatut valtion tuet, joita edellinen ja nykyinen hallitus oli lakkauttamassa.

– Korkeakoulutuksesta ja opiskelijoiden toimeentulosta leikkaamalla ei saavuteta yhtäkään tavoitetta, joihin niillä nyt pyritään: ei kilpailukyvyn kasvua, innovaatioita eikä varsinkaan asiantuntevia ja sivistyneitä maistereita työmarkkinoille, Keski-Panula uskoo.

Suomen ylioppilaskuntien liittoa hän pitää oikeana paikkana puolustaa tasa-arvoista ja laadukasta korkeakoulutusta.

– SYL on Suomen kovin koulutuspoliittinen edunvalvoja. Haluan päästä turvaamaan suomalaisen koulutuksen laatua ja pitämään huolta siitä, että jokaisen on tulevaisuudessakin mahdollista kouluttautua taustastaan ja varallisuudestaan riippumatta.

HYYn vuoden 2015 hallituksen puheenjohtaja Mari Lehtoruusu luottaa Keski-Panulaan poikkeuksetta.

– Ellan voi huoletta lähettää lobbaamaan milloin vain ja millaiseen tilanteeseen tahansa – vaikkapa tapaamaan eduskuntaryhmiä pinkeissä kumisaappaissa. Pelottoman asenteensa lisäksi Ella perehtyy asiakokonaisuuksiin syvällisesti ja vakuuttaa asiantuntemuksellaan, Lehtoruusu kertoo.

– Ellalla on uskomaton kyky hallita laajoja kokonaisuuksia ja viedä asetettuja tavoitteita eteenpäin ja maaliin sinnikkäästi ja raudanlujalla asiantuntemuksella. Ella on loistava keskustelija, kannustava työkavereitaan kohtaan ja ottaa hyvin vastaan myös kriittistä palautetta, kehuu HYYn pääsihteeri Jannica Aalto.

SYL valitsee vuoden 2016 hallituksen liittokokouksessaan 20.–21.11.2015 Espoon Korpilammella. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:
Ella Keski-Panula