Ennakkoäänestys alkoi jännittynein tunnelmin

12.10.2011

Edustajistovaalit 18.-19.10, ennakkoäänestys 12.-13.10. Äänestä!

HYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys alkoi tänään kello 11 neljässä äänestyspisteessä. Ennakkoon voi äänestää vielä huomenna torstaina kello 11-17. Varsinaisina äänestyspäivinä ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona äänioikeuttaan voi käyttää yhteensä 14 äänestyspaikassa. Unicafe tarjoaa kaikille äänestäneille pullakahvit sekä lounasedun.

Ensimmäisen äänestyspäivän tunnelmat Porthanian äänestyspisteessä olivat jännittyneet. Ryhmittymät pystyttelivät omia kojujaan Porthanian ja päärakennuksen eteen ja äänestyspisteen ulkopuolelle muodostui juuri ennen äänestyksen alkua jopa jonoa. Ensimmäisenä äänestämään ehti HYYn vaalityöntekijä Emma Ronkainen (kuvassa). Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti myös muualla: Viikissä kahden ensimmäisen tunnin aikana annettiin noin 200 ääntä, kun viime vaaleissa koko ennakkoäänestyksen aikana Viikissä äänesti vain 332 opiskelijaa.

Perinteitä kunnioittaen vaalikampanjointia tehdään tänäkin vuonna hyytävän kylmässä ilmassa, mutta ainakin vielä ensimmäisenä aamuna ehdokkaat jaksoivat kampanjoida hymyilevin kasvoin. Kojuissa oli jaossa tänä vuonna muun muassa hedelmiä, haalarimerkkejä, kahvia, karkkia, kondomeja ja kuumaa mehua.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan 60-henkinen edustajisto, HYYn korkein päättävä elin. Äänestämällä voi siis vaikuttaa siihen, miten HYYn rahat seuraavan vuoden aikana käytetään, ja millaiseen suuntaan ylioppilaskunnan toimintaa kehitetään.

Lisää tietoa vaaleista:

HYYn vaalisivut

Facebookin HYY edarivaalit -sivu (muun muassa paljon kuvia)