Ennakkotietoa: ryhdy kampusviljelijäksi!

25.03.2014

Kutkuttaako oman ruoan kasvattaminen, kaupunkiviljelyn edistäminen ja mahtavien tyyppien kanssa puuhaaminen? Jos vastasit yhteenkin kohtaan kyllä, tule mukaan kampusviljelemään! Tänä vuonna viljellään keskustakampuksen lisäksi Viikkissä Biokeskus 3:n viereisellä nurmialueella, jolle tuodaan 30 viljelylaatikkoa. Viime vuonna Topelian pihalla oli 18 isoa viljelysäkkia ja Valtsikan pihalla 12 viljelysäkkiä.

Ilmoittautuminen viljelijäksi alkaa 10.4. klo 10:00 E-lomakkeella. Ilmoittautuminen on auki 10.4.2014 klo 10.00 – 17.4.2014 klo 16.00. E-lomakelinkki tullaan jakamaan seuraavassa HYY:n jäsentiedotteessa (9.4), monilla sähköpostilistoilla sekä Facebookissa. Tässä kannattaa olla nopea, jotta varmistaa oman viljelypaikkansa Löydät lomakkeen osoitteesta https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50047/lomake.html.

Jokainen säkeistä ja laatikoista jaetaan neljään osaan ja viljelijät saavat varata joko yhden kulman tai puolikkaan säkin tai laatikon itselleen. Ryhmät voivat varata kokonaisen säkin tai laatikon. Kampusviljely maksaa 5€/yksi viljelypiste eli neljäsosasäkki tai -laatikko. Rahalla hankitaan viljelytarvikkeita ja järjestetään tapahtumia sekä koulutusta. Viljely on tarkoitettu Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Aloitustalkoot järjestetään 24.–25.5 molemmilla viljelyspaikoilla ja osallistuminen on viljelijöille pakollista. Tämän lisäksi tullaan järjestämään erilaisia tapahtumia viljelypaikoilla sekä maksuttomia kaupunkiviljelykursseja.

Kampusviljelytoimikunnassa, joka koordinoi ja järjestää toimintaa on myös vielä tilaa! Seuraava kokous on keskiviikkona 26.3 klo.  17.00 kokoushuone Cajsassa  (Mannerheimintie 5 B, 4. krs., sisään Pentikin ja Plantaran välistä). Viljelemään voi tulla vaikka ei toimisi Kampusviljelytoimikunnassa.

Jos haluat pysyä ajan hermolla, liity kampusviljelytoimikunnan Facebook-ryhmään. Ryhmässä tiedotetaan kaikista tapahtumista ja siellä voi jakaa omia ideoitaan: https://www.facebook.com/groups/731073360260690/. Voit myös pyytää liittämistä kampusviljely-sähköpostilistalle.

Lisätietoja antaa Kampusviljelytoimikunnan puheenjohtaja Marianne Saviaho, puh. 040 778 5163, marianne.saviaho(at)helsinki.fi.

Tule mukaan edistämään kaupunkiviljelyä ja kasvattamaan omaa ruokaasi!