Esa Perkiö HYYn puheenjohtajaksi

19.12.2011

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajisto äänesti kokouksessaan 15.12.2011 ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi FM Esa Perkiön. Vuonna 2011 Perkiö toimi HYYn ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Perkiö toimi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana vuonna 2000 ja Suomen ylioppilaskunnan liiton puheenjohtajana vuonna 2011. Lisäksi Perkiö on toiminut yliopiston konsistorin jäsenenä 2001-2003 sehkä HYYn hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana 1999.
Tällä hetkellä Perkiö työskentelee Helsingin yliopiston biotieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana ja opettajana. Esa Perkiö on tunnettu myös aktiivisena kansalaisjärjestötoimijana ja yhteiskunnallisen keskustelun osanottajana.

Ylioppilaskunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin VTM Reima Launonen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi VTM Arto Aniluoto.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on perustettu vuonna 1868 ja se on Suomen vanhin ja suurin ylioppilaskunta. Siihen kuuluu noin 28 000 Helsingin yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa. Ylioppilaskunnan korkein päättävä elin on 60-jäseninen edustajisto. HYYn puheenjohtaja johtaa edustajiston kokouksia ja toimii ylioppilaskunnan edustajana. Hallituksen toimintaa johtaa hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja;

Katariina Styrman, pääsihteeri, 0400 816 426, paasihteeri@hyy.fi