Hae Kimppu-lehden päätoimittajaksi!

09.09.2014

HYYn kehitysyhteistyövaliokunta julkaisee vuosittain Kimppu-lehden. Kimppu on kehitysjournalistinen julkaisu, joka käsittelee globaalin maailman kysymyksiä ja ratkaisuja. Lehden toimitus ja jakelu on rahoitettu Suomen Ulkoasiainministeriön myöntämällä kehitysviestintä- ja globaalikasvatustuella ja lehteä on jaettu yliopiston 1. ja 3. vuoden opiskelijoille kotipostituksena sekä jakelupisteissä eri puolilla yliopistoa.

Päätoimittajan tehtävään kuuluu:

- vastuu hankkeen läpiviemisestä ja sen budjetista

- Kehitysviestintä- ja globaalikasvatustuen (VGK) hakuprosessin hoitaminen, eli hakemuksen kirjoittaminen ja toimittaminen Ulkoasiainministeriöön. Hakukierros on näillä näkymin loka-marraskuussa.

- raportin kirjoittaminen Ulkoasiainministeriöön tuen käytöstä

- lehden päätoimittaminen; eli lehden teeman suunnittelu, kirjoittaminen, kirjoittajien etsiminen, editointi, graafikon ja painon etsiminen (yhdessä toimituksen kanssa)

- kehitysyhteistyövaliokunnan pitäminen ajan tasalla Kimpun edistymisestä, mikä velvoittaa läsnäoloon valiokunnan kokouksissa

- lehden julkistustilaisuuden järjestäminen yhdessä kehitysyhteistyövaliokunnan kanssa

- viestiminen Kimpun kuulumisista Kimpun blogissa ja mielellään myös kehitysyhteistyövaliokunnan blogissa, Facebookissa ja Twitterissä ja

- mahdollinen toiminnan kehittäminen ja Kimpun uudistaminen

Tehtävä on vapaaehtoispohjainen, mutta VGK-tuen toteutuessa päätoimittajalle voidaan maksaa noin 300 € palkkio. Tehtävä sitoo ainakin kesäkuulle 2015 asti, kunnes lehti on ilmestynyt ja tuen käytöstä on raportoitu.

Päätoimittajalta vaaditaan kokemusta lehden toimittamisesta (mielellään päätoimittamisesta), kiinnostusta kehitysyhteistyökysymyksiä kohtaan ja pitkäjänteistä sitoutumista tehtävän hoitamiseen alusta loppuun saakka. Lisäksi kokemus hankehallinnosta katsotaan eduksi.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan 23.9.2014 klo 12 mennessä osoitteeseen noora.stenholm(at)helsinki.fi. Samasta osoitteesta voi kysyä lisätietoja tehtävästä. Kimppuja voi lukea myös pdf-versioina kehitysyhteistyövaliokunnan blogista: http://blogs.helsinki.fi/kimppu-lehti/.