Hae opiskelijaedustajaksi rahastojen hoitokuntiin!

02.12.2014

Helsingin yliopiston rahastoihin kuuluu noin 180 nimikkorahastoa, jotka perustuvat satojen yksityisten ihmisten ja yhteisöjen lahjoituksiin, testamentteihin ja merkkipäiväkeräyksiin. Rahastot toteuttavat tarkoitustaan jakamalla varoja Helsingin yliopiston tutkimuksen, opetuksen ja opiskelijoiden hyväksi.

Osa nimikkorahastoista on koottu tieteenalakohtaisiin rahastoihin. Kullakin tieteenalakohtaisella rahastolla on rehtorin nimittämä hoitokunta, jonka tehtävänä on päättää rahaston varojen käyttämisestä sekä jaettavista apurahoista, stipendeistä ja palkinnoista. Tieteenalakohtaisten rahastojen hoitokunnissa on 3-6 jäsentä, joista yksi valitaan opiskelijoiden keskuudesta.

Seuraavien rahastojen hoitokuntiin etsitään kuhunkin yhtä opiskelijajäsentä toimikaudeksi 12/2014 - 12/2016: Bio- ja ympäristötieteiden rahasto, Eläinlääketieteen rahasto, Farmasian rahasto, Juhlarahasto, Humanististen ja yhteiskuntatieteiden rahasto, Lääketieteen rahasto, Maatalous- ja metsätieteiden rahasto, Matematiikan ja luonnontieteiden rahasto, Oikeustieteen rahasto, Teologian rahasto. HYYn hallitus tekee opiskelijajäsenistä esityksen kvestorille.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallitukselle osoitetut, perustellut hakemukset tulee toimittaa keskiviikkoon 10.12.2014 klo 12.00 mennessä HYYn keskustoimistoon (Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 Hki) tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo(ät)hyy.fi. Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia. Lisätietoja rahastoista: www.helsinki.fi/rahastot. Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia. Lisätietoja tehtävästä antaa asiantuntija (yliopistohallinto ja korkeakoulupolitiikka) Janne Lardot, puh. 050-543 8460, sähköposti janne.lardot(at)hyy.fi.