Haku koulutusohjelmien johtoryhmiin on auki!

12.09.2018

Kiinnostaako sinua, millaista opetusta koulutusohjelmassasi järjestetään? Tämä on tilaisuutesi vaikuttaa!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta etsii kahta varsinaista ja kahta varajäsentä kaikkien kandi- ja maisteriohjelmien johtoryhmiin kaudelle 1.1.2019–31.12.2020. Hakemukset tulee tehdä osoitteessa www.halloped.fi viimeistään maanantaihin 8.10.2018 kello 12.00 mennessä. Lisätietoa syksyllä 2018 avoinna olevista opiskelijaedustajan paikoista saat hakuilmoituksista.

Jokaisella Helsingin yliopiston koulutusohjelmalla on johtoryhmä, joka toimii koulutusohjelman johtajan tukena ja käsittelee keskeiset koulutusohjelman toimintaa koskevat asiat. Jokaisessa johtoryhmässä opiskelijoita edustaa kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä.

Erityisen tärkeä vaikuttamisen paikka opiskelijoille on opetussuunnitelman valmistelu ja vuosittaisesta opetusohjelmasta päättäminen: johtoryhmissä määritellään puitteet sille, mitä kursseja ohjelmassa opetetaan, mitkä opinnot ovat kaikille pakollisia, kuinka paljon vapaavalintaisia opintoja tutkintoon mahtuu, millaista oppimateriaalia ja opetusmenetelmiä kursseilla käytetään ja millaisia suoritustapoja kullakin kurssilla on. Lisäksi johtoryhmät käsittelevät mm. koulutusohjelman opiskelijavalintoihin ja opetus- ja tilaresurssien käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Johtoryhmän jäsenenä opiskelijat pääsevät vaikuttamaan koulutusohjelmassa tarjottavaan opetukseen, tuovat opiskelijoiden näkökulman kuulluksi ja luovat samalla hyödyllisiä verkostoja. Johtoryhmässä toimimisesta voi myös saada opintopisteitä.

Jos opiskelijaedustajien valintaprosessista herää kysymyksiä, tarkista usein kysytyt kysymykset, joista saatat löytää nopean vastauksen. Valintamenettelyä on kuvattu tarkemmin täällä.

Lisätietoja antaa

Silva Loikkanen
Valintakoordinaattori
silva.loikkanen(at)hyy.fi