Hakuilmoitus: Ylioppilaslehden päätoimittaja

21.03.2018

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Ylioppilaslehden Kustannus Oy hakevat päätoimittajaa Ylioppilaslehteen määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.8.2018–31.5.2020.

Päätoimittaja vastaa Ylioppilaslehden ja muiden Ylioppilaslehden Kustannus Oy:n tuotteiden julkaisemisesta, toimittamisesta ja sisällöstä sekä toimii toimituksen esihenkilönä. Päätoimittaja toimeenpanee yhtiön strategiaa, rekrytoi Ylioppilaslehden toimituksen ja vastaa lehden taloudesta Ylioppilaslehden Kustannus Oy:n hallitukselle. Lisäksi päätoimittaja edustaa lehteä ja nuoren sukupolven ääntä useissa julkisissa yhteyksissä.

Lähivuosina Ylioppilaslehden tavoitteena on laajentaa kohderyhmäänsä, vahvistaa digitaalisia kanaviaan ja monipuolistaa tarjontaansa. Hakijalta edellytetään paitsi osaamista toteuttaa näitä painotuksia, myös näkemystä luotsata yli 100-vuotiasta instituutiota. Tehtävässä menestyminen edellyttää journalistisen osaamisen lisäksi myös valmiuksia rekrytointiin ja esihenkilötyöhön, johtamis- ja talousosaamista sekä ymmärrystä media-alasta. Eduksi katsotaan soveltuvat opinnot ja ymmärrys opiskelijamaailmasta.

Ylioppilaslehden päätoimittajan valintatyöryhmälle osoitetut hakemukset liitteineen ja juttunäytteineen (max. 3) tulee toimittaa sähköisesti osoitteeseen hallinto@hyy.fi viimeistään sunnuntaina 8.4. klo 12. Sähköpostiin tulee merkitä otsikoksi ”Hakemus Ylioppilaslehden päätoimittajaksi”. Päätoimittajan palkka luontoisetuineen on
3 500,00 €/kk.

Haastatteluun kutsuttaville tiedotetaan asiasta 13.4. Henkilökohtaiset haastattelut järjestetään torstaina 19.4. klo 8.00-12.00 ja perjantaina 20.4. klo 10.00-12.00. Edustajisto valitsee päätoimittajan kokouksessaan 15.5., jolloin esitettäviltä odotetaan lyhyttä esittelypuheenvuoroa. Kokous alkaa klo 17.

Ylioppilaslehti on vuonna 1913 perustettu opiskelijalehti, joka käsittelee yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöitä ennen kuin muut ovat ehtineet niihin havahtua. Lehti toimitetaan kotiin muun muassa jokaiselle Helsingin yliopiston opiskelijalle, ja sen levikki on noin 35 000 kappaletta. Lehteä kustantaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) kokonaan omistama Ylioppilaslehden Kustannus Oy, jonka liikevaihto oli 486 000 euroa vuonna 2016.

Lisätietoja antavat Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman, p. 040 507 2125 ja HYYn hallituksen puheenjohtaja Lauri Linna, p. 050 543 9610. Hakuaika päättyy sunnuntaina 8.4. kello 12.