Hyvää vapaaehtoisten päivää!

04.12.2012
Tänään 4.12. on vapaaehtoisten päivä. HYYssä ja HYYn piirissä toimii vuosittain satoja vapaaehtoisia, jotka tekevät arvokasta työtä ylioppilaskunnan ja opiskelijoiden hyväksi. HYY haluaakin kiittää kaikkia heitä ja tuoda esiin myös muutamia hienoja juttuja, joita ei ilman vapaaehtoisia olisi tänä vuonna voitu toteuttaa.

Helsingin yliopiston rehtorin asettama reformiryhmä toi huhtikuun alkajaisiksi raportin yliopiston reformikohteista, joita löytyi tällä kertaa 63 kappaletta. Vapaaehtoiset organisoituivat nopeasti aine- ja tiedekuntajärjestöissä, analysoivat materiaalit ja loivat omat näkemyksensä asioista, joita koko loppuvuosi onkin ajettu eteenpäin niin virallisia kuin epävirallisiakin väyliä pitkin.

Vapaaehtoiset tekivät vuoden aikana upeaa työtä  terveysasioiden parissa keskustelemalla aktiivisesti ja kertomalla  mielipiteitään terveyspoliittista linjapaperia valmisteltaessa. He myös  tuovat opiskelijoiden mielipiteitä YTHS:n terveystyöryhmiin.

Toukokuun lopulla tuhatkunta opiskelijaa pisti Senaatintorilla pystyyn valtaisan pöytäjuhlan ulkoilmassa. Kaupunkikuvaa iloisesti elävöittäneet suursitsit saivat laajasti huomiota televisiossa ja sanomalehdissä. Tapahtuma ei olisi onnistunut ilman innokkaita sitsiasiantuntijoita, jotka käyttivät kymmeniä ja satoja tunteja tämän ikimuistoisen tapahtuman eteen.

Ylioppilas- ja opiskelijakuntien World Student Capital -hanke nosti opiskelijajärjestöjen roolia esiin. Hanke mahdollisti toistakymmentä tapahtumaa designpääkaupunkivuoden kunniaksi, minkä lisäksi järjestöt olivat sankoin joukoin paikalla Night at the Campuksessa esittelemässä toimintaansa. Torilla muun muassa pelattiin pöytälätkää ja järjestettiin sitomisnäytöksiä!

HYYn  piirissä toimii noin 250 järjestöä. HYYn tiloissa järjestäänkin vapaaehtoisvoimin useita tapahtumia vuoden jokaisena  päivänä, kun  ylioppilastalot ovat auki.

2000  tuntia vapaaehtoistyötä, kokouksia, suunnitelmia, jatkuvaa haipakkaa ja  pannuittain mustaa kahvia synnyttivät vuoden 2012 kehitysyhteistyöviikon! Lokakuinen viikko 41 piti sisällään 42  tapahtumaa, 1110 vierasta, 2060 syötyä kehitysyhteistyölounasta, 96  esiintyjää ja yhden popcorn-koneen. Viisi henkilöä oli suunnittelemassa viikkoa, mutta kokonaisuudessaan sen sai aikaan peräti 40 vapaaehtoistoimijaa.

HYY Yhtymän ja sen  tytäryhtiöiden hallituksessa toimii kaikissa vapaaehtoisia opiskelijaedustajia. Opiskelijat ovat siis päättämässä omistamansa yhtiön liiketoiminnasta.

Ilman vapaaehtoisia ei olisi ylioppilaskuntaa. Hyvää vapaaehtoisten päivää!

Vapaaehtoistoiminnan hyödyistä voit lukea: hyy.fi/kaikkeaeiopikirjoista
Lue lisää valtakunnallisesta vapaaehtoisten päivästä: http://www.vapaaehtoistenpaiva.fi/