HYY: Ehdoton kyllä kävelykatukokeilulle Mannerheimintiellä!

14.02.2014

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) toivoo Helsingin kaupunginvaltuustoa hyväksymään kokouksessaan 12.2. käsittelemänsä valtuustoaloitteen kävelykatukokeilusta Mannerheimintielle Postikadun ja Pohjois-Esplanadin välillä. ”Aloite on askel kohti parempaa Helsinkiä”, iloitsee hallituksen puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen. ”Kävelykatukokeilu tekisi keskustassa liikkumisesta sekä sujuvampaa että viihtyisämpää.”
Kävelykatukokeilu lisäisi vapaan, elävän kaupunkitilan määrää Helsingin keskustassa. HYY näkee tämän positiivisena kehityksenä. Vastaavista kävelykatukokeiluista on myös onnistuneita esimerkkejä ympäri maailmaa esimerkiksi New Yorkista ja Kööpenhaminasta.
Helsingissä kokeiltiin viime kesänä Vaasankadun muuttamista kävelykaduksi. Kokeilu toi Vaasankadulle onnistuneita tapahtumia, kuten katukirpputoreja, mutta osa elävöittämissuunnitelmista jäi byrokratian hampaisiin. ”Kävelykatu antaisi kaupunkilaisille tilaa tapahtumille ja taiteelle. Kaupungin on myös tuettava kaupunkilaisista itsestään lähtevää toimintaa ketterillä ja joustavilla lupakäytännöillä”, linjaa HYYn hallituksen kaupunkivastaava Sanni Laiho. ”Viime vuosina Helsingissä on ollut ilahduttavan vireää kaupunkikulttuuria, ja kävelykatukokeilu toisi sitä myös aivan ydinkeskustaan.”
HYY toivoo, että Helsingillä on rohkeutta toteuttaa vastaavia kokeiluja nyt ja tulevaisuudessa ja että Helsingin keskustaa suunniteltaisiin ensisijaisesti kävelijöiden ehdoilla.

Anna-Maija Riekkinen, HYYn hallituksen puheenjohtaja
Katri Korolainen, HYYn pääsihteeri