HYY ei hyväksy ylioppilastalojen edessä pidettävää "Suomi ensin -liikkeen" mielenilmausta

14.09.2017

Poliisi on myöntänyt ilmauksen järjestäjille luvan kokoontua ylioppilastalojen välissä perjantaihin 15.9. Klo 18 asti. Ennen sitä poliisi ei voi eikä aio puuttua ilmaukseen, ellei ilmene esimerkiksi väkivallan uhkaa.

Ylioppilaskunta on monikulttuurinen yhteisö, joka vastustaa rasismia eikä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Arvojamme ovat inhimillisyys ja vastuullisuus, joiden toteutumista edistämme niin yliopistossa, ylioppilaskunnassa kuin kaikkialla yhteiskunnassa.

Jatkamme yhteydenpitoa poliisin kanssa ja olemme tehneet heille selväksi, ettemme hyväksy heidän ratkaisuaan sallia mielenilmaus aukiolla.

Emme voi sietää sitä, että turvapaikanhakijoita vastaan hyökkäävä järjestäytynyt liike käyttää opiskelijoiden omistamaa tilaa toimintaan, joka herättää pelkoa ja turvattomuutta etenkin rodullistetuissa ihmisissä. Ylioppilaskunnan tiloihin on kaikilla oltava mahdollisuus saapua ilman tarvetta pelätä.

Lukuvuosi on juuri alkanut, ja ylioppilaskunnan tiloja käyttävät monet vasta Suomeen saapuneet kansainväliset opiskelijat. Heidän ensi kosketuksensa uuteen kotikaupunkiin ja yliopistoon ei voi olla toistuvasti väkivaltaisesti, rasistisesti ja uhkaavasti toiminut ääriliike.

HYY varaa ylioppilastalojen välisen aukion omalle toiminnalleen lauantaista 16.9. voidakseen pitää aukion turvallisena tilana kaikille opiskelijoilleen.