HYY esittää Joel Lindqvistiä ja Ada Saarista SYL:n hallitukseen 2018

29.09.2017

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää valtiotieteiden ylioppilas Joel Lindqvistiä ja valtiotieteiden ylioppilas Ada Saarista Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2018.

HYYn hallituksessa Lindqvist on tänä vuonna vastannut kaupunkiasioista ja asumisesta. Saarinen on HYYn hallituksen varapuheenjohtaja ja vastaa edunvalvonnan koordinoinnista ja viestinnästä sekä toimeentulosta.

Yhteiskuntapolitiikka opiskeleva Lindqvist, 23, on vetänyt HYYssä muun muassa pääkaupunkiseudun opiskelijaverkosto World Student Capitalin kuntavaalikampanjaa Helsingissä. Kampanja tuki opiskelevia ja nuoria ehdokkaita vaaleissa. SYL:n hallitukseen Lindqvist tuo kaikkea vaalikampanjassa kerryttämänsä osaamisen.

”Nyt siitä on ihan mustaa valkoisella: Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen on laskenut, että opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jonka tulot ovat laskeneet vuosina 2011–2018. Näinä aikoina opiskelijaliikkeen tulee olla valppaampana kuin koskaan. Ensi vuonna meidän täytyy tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että myös opiskelijoiden ääni kuullaan tämän maan päätöksenteossa”, Lindqvist linjaa.

Saarinen, 24, opiskelee yleistä valtio-oppia, ja hänellä on pitkä kokemus opiskelijajärjestötoiminnasta. Hän on vastannut muun muassa HYYn linjapaperin uudistamisesta ja #äläkelaamunsuhdetta-kampanjasta, jonka tavoitteena on yleisen asumistuen ruokakuntakohtaisuuden purkaminen. SYL:n hallituksessa hän haluaisi jatkaa työtä edunvalvojana opiskelijoiden oikeuksien puolesta.

”Eduskuntavaalit 2019 ovat ylioppilasliikkeelle näytön paikka. Meidän tulee nostaa esille ja ottaa kantaa moniin kysymyksiin opiskelijan sosioekonomisesta asemasta, koulutuksen merkityksestä ja sukupolveamme kohtaavista haasteista“, Saarinen vaatii.

”Joel on tänä vuonna vastannut HYYn kuntavaalikampanjasta, joka onnistui upeasti. Saimme monia HYYn tavoitteita Helsingin kaupungin strategiaan. Joelilla on taktista silmää vaikuttamistyölle, hän on kokenut lobbaaja ja joviaali työtoveri. Ada ideoi meidän #äläkelaamunsuhdetta-kampanjan, joka sai huomiota monessa valtakunnallisessa mediassa. Ada on luova tekijä, jolla on paloa tehdä töitä opiskelijoiden hyväksi”, hehkuttaa hallituksen puheenjohtaja Laura Luoto.

SYL valitsee vuoden 2018 hallituksen liittokokouksessaan Tampereella 17.–18.11. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoa:

Joel Lindqvist