HYY esittää Krista Laitilaa SYL:n puheenjohtajaksi ja Titta Hiltusta ja Topias Tolosta SYL:n hallitukseen

11.10.2018

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää kasvatustieteiden kandidaatti Krista Laitilaa Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen (SYL) puheenjohtajaksi sekä valtiotieteiden ylioppilas Titta Hiltusta ja filosofian maisteri, valtiotieteiden ylioppilas Topias Tolosta hallituksen jäseniksi vuodelle 2019.

Kasvatustieteitä opiskeleva Laitila, 25, on toiminut tänä vuonna HYYn hallituksen varapuheenjohtajana ja vastannut HYYn 150-juhlavuoden koordinoinnista sekä sen vaikuttamiskärjistä. Hänen muita vastuualueitaan ovat olleet edunvalvonta koskien perheellisten opiskelijoiden asemaa sekä yhdenvertaisuuden jalkauttaminen ja yliopistodemokratian parantaminen Helsingin yliopiston hallintoelimissä.

''Eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit sekä mahdolliset maakuntavaalit ovat tärkeä vaikuttamisen paikka koko opiskelijaliikkeelle. Puheenjohtajana tavoitteeni olisi edistää erityisesti maksutonta ja saavutettavaa koulutusta sekä nuoren sukupolven jaksamisen ja mielenterveyden tukemista. Opiskelijaliikkeellä on myös paikkansa yhdenvertaisuuden edistämisessä ja sen näkymisessä opiskelijoiden arjessa'', Laitila kertoo.

Titta Hiltunen on vastannut tänä vuonna HYYn hallituksessa opiskelijoiden toimeentuloon liittyvistä asioista sekä maakunta- ja eduskuntavaalivaikuttamisesta ja kaupunki- ja asumisvaikuttamisesta. Poliittista historiaa opiskeleva Hiltunen, 26, on ollut kehittämässä opiskelijaliikkeelle uusia vaikuttamisen tapoja, kuten Opiskelijasimulaattori-peliä, joka tuo esiin opiskelijan kohtaamia moninaisia haasteita toimeentulossa. Lisäksi hän on tehnyt ylioppilaskunnan puolesta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle yleisen asumistuen ruokakuntatulkinnoista. SYL:n hallituksessa häntä motivoi edessä oleva sosiaaliturvan kokonaisuudistus.

''Opiskelijaliikkeen iso tavoite ensi vuonna on saada opiskelijat mukaan sosiaaliturvan kokonaisuudistukseen. Opiskelijat ovat ihmisiä siinä missä muutkin, ja elämiseen riittävä sosiaaliturva kuuluu heille kuten kaikille muille'', Hiltunen sanoo.

Topias Tolosen, 24, vastuualueita HYYn hallituksessa ovat olleet viestintä, koulutuspolitiikka sekä kansainväliset asiat, jossa tehtävät ovat liittyneet erityisesti EU- ja ETA -alueen ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksuihin, opiskelijoiden osallisuuteen ja yliopiston kansainvälistymisstrategioihin. Lisäksi hän on kehittänyt HYYn reaktiivisen viestinnän prosesseja ja osallistunut aktiivisesti yliopiston sisäiseen vaikuttamistyöhön.

Soveltavaa matematiikkaa opiskellut ja taloustiedettä opiskeleva Tolonen on kerryttänyt kokemusta erityisesti Suomen korkeakoulukentän kansainvälisyyden kehittämisestä.

''Suomen EU-puheenjohtajuuskausi on SYL:lle mahdollisuus tuoda suomalaisen opiskelijaliikkeen arvoja näkyviin sekä puheenjohtajuuskauden aikana että europarlamenttivaalien alla. Kansallinen korkeakoulukenttä on kansainvälistymisen kynnyksellä, ja seuraavat vuodet ovat kriittisiä Suomen korkeakoulukentän tulevaisuudelle.  EU-puheenjohtajuuskausi tuo SYL:lle paikan näyttää Euroopalle, miten Suomessa tehdään koulutuspoliittista edunvalvontaa ja samalla edistää koulutuksen saavutettavuutta laajemmin'', hän kertoo.

''Laitila on vakuuttanut edunvalvontakokemuksellaan. Hänellä on näkemys organisaation kehittämisestä ja hyvä ote johtamiseen. Hiltusella on vahva substanssiosaaminen ja hän on motivoitunut luomaan yhdenvertaisempaa ylioppilasliikettä. Tolonen on luova osaaja, joka syttyy sekä kansainvälisestä edunvalvonnasta että koulutuspolitiikasta'', kuvaa HYYn hallituksen puheenjohtaja Lauri Linna ehdokkaita.

SYL valitsee vuoden 2019 hallituksen liittokokouksessaan Otaniemessä 16.–17.11. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:

Krista Laitila