HYY esittää Tarik Ahsanullahia Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi ja Henna Pursiaista SYL:n hallituksen jäseneksi vuodelle 2017

04.10.2016

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää oikeustieteen ylioppilas Tarik Ahsanullahia Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi ja valtiotieteiden ylioppilas Henna Pursiaista SYL:n hallituksen jäseneksi vuodelle 2017.

HYYn hallituksessa Ahsanullah on tänä vuonna vastannut koulutuspoliittisista asioista sekä HYY Yhtymän omistajaohjauksesta. 24-vuotias Ahsanullah opiskelee oikeustiedettä neljättä vuotta ja on toiminut muun muassa HYY Yhtymän hallintoneuvoston puheenjohtajana, tiedekuntajärjestönsä Pykälä ry:n taloudenhoitajana ja oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa.

”Ylioppilasliikettä on kritisoitu ei-liikkeeksi, joka löytää kyllä ongelmat muttei ratkaisuja. Tämä mielikuva on muutettava! Tulevaisuuden asiantuntijoina meidän on kyettävä tarjoamaan realistisia, konkreettisia ja vastuullisia ratkaisuja siitä, miten Suomi on vielä seuraavankin sadan vuoden kuluttua maailman parhaimpia maita elää ja oppia”, Ahsanullah linjaa.

Pursiainen opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa, ja hänellä on pitkä kokemus opiskelijajärjestötoiminnasta. Hallituksessa 24-vuotias Pursiainen on vastannut kaupunkivaikuttamisesta. Yhteistyössä pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien World Student Capital -verkoston kanssa hän onnistui keväällä nostamaan opiskelija-asuntojen vuosittaista rakentamistavoitetta Helsingissä sadalla asunnolla.

“Minulle ei riitä se, että heitetään lapsi veteen ja katsotaan, oppiiko se uimaan. Samalla hetkellä on oltava jo suunnitelma siitä, mitä tehdään, kun lapsi oppii uimaan ja tarvitsee isomman altaan. Haluan, että opiskelijaliike ajattelee isosti mutta yhtenäisesti. Meillä ei ole varaa jäädä altaan reunalle murehtimaan”, vaatii Pursiainen.

”Opiskelijaliike tarvitsee johtajan, jolla on uutta draivia, tuoreita ajatuksia sekä taitoja innostaa Lapinrinne sekä koko kenttä antamaan parhaansa. Tiedän, että Tarik on paras puheenjohtaja liitollemme. Henna on osoittanut olevansa sinnikäs ja ennakkoluuloton tekijä, joka kantaa vastuuta, saattaa projekteja menestyksekkäästi maaliin ja jonka yhteistyötaitoja arvostan suunnattomasti. Me opiskelijat nukumme yömme paremmin ensi vuonna, kun Tarik ja Henna pitävät huolta tulevaisuudestamme”, hehkuttaa hallituksen puheenjohtaja Jokimies.

SYL valitsee vuoden 2017 hallituksen liittokokouksessaan 18.–19.11.2016 Espoon Korpilammella. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Tarik Ahsanullah
tarik.ahsanullah(a)hyy.fi