HYY haluaa pitää Ben Zyskowiczin (kok.) mukana #koulutuslupaus-kampanjassa

26.02.2015

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz tiedotti 25.2.2015, että hänen antamansa koulutuslupaus opiskelijoiden valtakunnalliseen eduskuntavaalikampanjaan oli väärin perustein yhdistetty ns. Benin listan esitykseen opintotuesta tehtäviin säästöihin. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta iloitsee, että Zyskowicz on tiedotteessaan vahvistanut koulutuslupauksensa.

HYY on samaa mieltä edustaja Zyskowiczin kanssa siitä, että #koulutuslupaus-kampanjan tavoitteista voi sitoutua vain yhteen – tässä tapauksessa lupaamalla olemaan leikkaamatta koulutuksesta. Kampanjan muut tavoitteet ovat koulutuksen pitäminen maksuttomana, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n palveluiden avaaminen ammattikorkeakouluopiskelijoille sekä opintotuen heikennysten estäminen.

Kansanedustaja Zyskowicz osallistui opiskelijoiden kampanjaan 20. helmikuuta antamalla koulutuslupauksen: ”Koulutuksesta ei leikata.” HYY toivoo saavansa lupauksen uudestaan mukaan myös opiskelijoiden kampanjointiin Helsingissä, ja toivoo, että vaalityö jatkuu hyvässä hengessä.

Kampanjakuvassa yhdessä edustaja Zyskowiczin kanssa esiintyvä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsen Jussi Nieminen selventää tilannetta:

”Opintotukiajatuksistaan huolimatta [kansanedustaja Zyskowicz] voi hyvin osallistua kampanjaamme ’Koulutuksesta ei leikata’ -kyltin kanssa ja pyysimme hänet yhteiskuvaan kylttimme kanssa. Meille kaikille oli täysin selvää, että Zyskowicz on valmis leikkaamaan opintotuesta, mutta ei koulutuksesta. Arvostamme kansanedustaja Zyskowiczin rehellisyyttä opintotukiasiassa, vaikka SYL puolustaakin opintotukea. SYL:n kampanjassa on neljä osaa, joista voi itse valita ne, joihin haluaa sitoutua.”