HYY-hetket Tiedekulmassa – opiskelijoiden ohjelmaa joka maanantai

13.09.2013

HYY-hetki muuttaa maanantaisi kertaheitolla paremmaksi! Tule kuulemaan ja kokemaan opiskelijatoiminnan uudet tuulet ylioppilaskunnan aktiivitoimijoiden opastuksella. Ohjelma vaihtuu viikoittain.

HYY-hetkissä erilaiset opiskelijatoimijoiden ryhmät esittelevät itselleen tärkeitä aiheita, tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Aiheet vaihtelevat ihmisoikeuksista kulttuuriin ja oikeusavusta yliopistolla vaikuttamiseen. Tervetuloa mukaan maanantaisin kello 16–18!

16.9. HYY-hetki: Oikeutta opiskelijalle!
Opiskelijat kohtaavat oikeudellisia ongelmia yliopistolla sekä arjessaan. Miten ylioppilaskunta näissä tilanteissa jäseniään palvelee? Oikeutta opiskelijalle -illassa esitellään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tarjoamaa oikeusturvaneuvontaa sekä Pykälä ry:n oikeusapuvaliokunnan toimintaa ja nostetaan samalla esiin yleisimpiä ongelmia, joihin opiskelijat törmäävät.

23.9. HYY-hetki: Opiskelijat ilmaston ja pyöräilyn asialla

HYYn ympäristövaliokunta esittelee 28.9. järjestettävää Helsinki Climate Forum: Arctic Urgency -tapahtumaa. Tämän jälkeen HYYn yhteiskunnallisen vaikuttamisen valiokunta valtaa Tiedekulman Akateemisen fillarifestarin merkeissä. Paikalla kiinnostavia puhujia keskustelemassa kaupunkipyöräilystä. Tervetuloa! http://helsinkiclimateforum.org/

30.9. HYY-hetki: Opiskelijat vaikuttamassa yliopistolla
Helsingin yliopiston kaikissa toimielimissä on lähtökohtaisesti myös opiskelijoiden edustaja, joka osallistuu päätöksentekoon opiskelijoiden näkökulmasta muistuttaen. Syksyllä 2013 Helsingin yliopiston ylioppilaskunta järjestää hallinnon opiskelijaedustajien vaalit valitakseen toimielimiin jälleen uudet edustajat. HYYn koulutuspoliittinen valiokunta esittelee tarkemmin opiskelijoiden vaikuttamista yliopistohallinnossa.

7.10. HYY-hetki: Ihminen on tänäänkin kaupan
HYYn kehitysyhteistyöviikon osana järjestetään Tiedekulmassa paneelikeskustelu orjuuden ja ihmiskaupan muodoista nykypäivänä. Sonja Vartiala Finnwatchista, Päivi Mattila Ihmisoikeusliitosta, Anniina Jokinen HEUNIsta sekä Anton Hausen Unicefilta hahmottelevat keskustelussaan keinoja ihmiskaupan kitkemiseksi maailmasta.

14.10. HYY-hetki: Sukukansatoimintaa Suomessa
Mitä sukukansatoiminta oikein on? Sukukansapäivää on Suomessa vietetty jo yli kymmenen vuotta pienmuotoisemmin, Virossa ja Unkarissa se on vakiintunut liputuspäivä. HYYn sukukansavaliokunta järjestää ajankohtaisen keskustelun ja tuo huomion viikon suomalais-ugrilaiseen ohjelmaan. Muuta ohjelmaa viikolla järjestävät M.A. Castrenin seura, Suomalais-ugrilainen seura, Suomi-Unkari-seura, Tuglas-seura sekä Sukukansojen ystävät.

21.10. HYY-hetki: Puhetta paperittomuudesta
Pitäisikö kerjääminen kieltää? Onko paperittomilla oikeus kiireettömään sairaanhoitoon? HYY haluaa herättää keskustelua ajankohtaisesta aiheesta. Tilaisuudessa puhumassa mm. Global Clinic.

28.10. HYY-hetki: Talouskuri – välttämätön kiristys vai vähäosaisen kuristus?
HYY ottaa varaslähdön EU-vaalivuoteen talouspoliittisessa keskusteluillassa!
Mitä tarkoitetaan talouskurilla, entä austerityllä? Mistä talouskriisi johtuu, ja mitkä ovat ratkaisut sen voittamiseksi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia yhdessä talousosaajien kanssa. Puhumassa mm. talousbloggaaja, vapaa toimittaja Antti Ronkainen ja ajatuspaja Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäki.