HYY-hetket Tiedekulmassa - opiskelijoiden ohjelmaa joka maanantai

25.10.2013

HYY-hetki muuttaa maanantaisi kertaheitolla paremmaksi! Tule kuulemaan ja kokemaan opiskelijatoiminnan uudet tuulet ylioppilaskunnan aktiivitoimijoiden opastuksella. Ohjelma vaihtuu viikoittain.

HYY-hetkissä erilaiset opiskelijatoimijoiden ryhmät esittelevät itselleen tärkeitä aiheita, tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Aiheet vaihtelevat EU:n talouspolitiikasta improvisaatioteatteriin ja arjen kaksikielisyydestä valittamiseen. Tervetuloa mukaan maanantaisin kello 16–18!

28.10. HYY-hetki: Talouskuri – välttämätön kiristys vai vähäosaisen kuristus?

HYY ottaa varaslähdön EU-vaalivuoteen talouspoliittisessa keskusteluillassa!
Mitä tarkoitetaan talouskurilla, entä austerityllä? Mistä talouskriisi johtuu, ja mitkä ovat ratkaisut sen voittamiseksi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia yhdessä talousosaajien kanssa. Puhumassa mm. talousbloggaaja, vapaa toimittaja Antti Ronkainen ja ajatuspaja Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäki.

4.11. HYY-hetki: Matalan kynnyksen kaksikielisyyttä!

Tule juhlimaan Svenska veckania HYYn kanssa. Harjoittele samalla ruotsia hauskalla tavalla! Nuorten Marttojen ruotsinkielinen yhdistys Ungmartha vierailee ja kertoo helppoja niksejä, joiden avulla opiskelijan arki voi olla ympäristöystävällistä. 30 ensimmäistä linkin kautta tilaisuuteen ilmoittautunutta pääsee myös mukaan tekemään luonnoskosmetiikkaa, esimerkiksi huuli- ja kuorintavoiteita. Worshopin takia ilmoittautuminen on sitova: https://docs.google.com/forms/d/1hmYoDESEx8iQG6vXlr8mGHtl0hI9FKZ0v0L1wJK... (Jos et pääsekään osallistumaan, ota yhteyttä Elin Anderssoniin +358505950327). Svenska Studerandes Intresseförening SSI jakaa osallistujille ruotsinkielistä, Pohjoismaiden vanhinta opiskelijalehteä Studentbladetia.

11.11. HYY-hetki: 55 opintopistettä – miksi pitäisi kiinnostaa?

Tiesitkö, että jos suoritat vuodessa 55 opintopistettä, tarkoittaa se yliopistolle ja sitä kautta tiedekunnallesi enemmän rahoitusta? Yliopisto on siis luonnollisesti kiinnostunut siitä, miten saisi opiskelijansa opiskelemaan vikkelästi. HYY on kerännyt tietoa siitä, mikä parantaa ja huonontaa opiskelijan todennäköisyyttä suorittaa 55 opintopistettä vuodessa. Tule kertomaan omista kokemuksistasi ja kuulemaan HYYn eväät siihen, miten yliopisto voi edesauttaa opiskelijoiden onnistumista.

18.11. HYY-hetki: HYYn valitushetki

Mikä ylioppilaskunnassa mättää? HYYn hallitus pitää Tiedekulmassa vastaanottoa juuri sinua varten. Kysy kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset ja anna meille palautetta tai tule vain hengaamaan kanssamme. Sana on vapaa!

25.11. HYY-hetki: Improa? Improa!

Tämänkertaisessa HYY-hetkessä pääset etsimään itsestäsi improvisoijaa ja esiintyjää, sillä Ylioppilasteatteri järjestää HYYn vuosijuhlaviikon osana improtyöpajan! Tule siis katsomaan ja kokeilemaan millaisen kuvituksen sinä saat tarinaan aikaan!