HYY jakoi useita huomionosoituksia 144-vuotisjuhlassaan 26.11.2012

28.11.2012

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallitus on juhlakokouksessaan myöntänyt useita huomionosoituksia ylioppilaskunnan hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitukset jaetaan HYYn 144-vuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla marraskuun 26. päivän iltana.

Ylioppilaskunnan kunniamerkki leveässä sinisessä nauhassa myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai joille ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitusta. Tänä vuonna kunniamerkin ylioppilaskunnan leveässä sinisessä nauhassa saavat kehitysjohtaja, filosofian maisteri Ulla Mansikkamäki merkittävästä ja ansiokkaasta työstä yliopistoyhteisön hyväksi sekä valtiotieteiden tohtori Sinikka Salo merkittävästä ja ansiokkaasta työstä yliopistoyhteisön ja tasa-arvon hyväksi.

Ylioppilaskunnan merkkiohjesäännön 4 § mukaan ylioppilaskunnan standaari voidaan myöntää harkinnan mukaan yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan standaari myönnetään Helsingin yliopiston kirjastolle    merkittävästä ja ansiokkaasta työstä opiskelijan, oppimisen ja tieteen hyväksi.

Ansiomerkin kapeassa sinisessä nauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi saavat valtiotieteiden ylioppilas Otto Bruun, luonnontieteiden kandidaatti Markku Hakala, valtiotieteiden maisteri Anne Sophie Hokkanen, filosofian maisteri Elina Norros, teologian maisteri Hannu-Matias Nurmi, filosofian maisteri Elina Rydman, filosofian tohtori Jouni Sirén ja valtiotieteiden ylioppilas Martti Tulenheimo.

Ansiomerkki pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hyväksi myönnetään kvestori, kauppatieteiden maisteri Marjo Berglundille, kirjanpitopäällikkö, ekonomi Tuula Jaatiselle, ravintolapäällikkö Maija Jokelalle, ravintolaesimies Rispa Kuhlmanille, diplomi-insinööri Jukka Leinoselle, apulaisravintolapäällikkö Kirsi Riihilahdelle, annostelija Leena Soinille, kokki Arja Teivaistenaholle ja ravintolapäällikkö Ulla Vanhaselle. Kyseinen ansiomerkki myönnetään 20 vuoden palveluksesta ylioppilaskunnassa tai HYY Yhtymässä.

Vuoden 2012 Magister Bonus eli Hyvä opettaja -palkinnon saa kasvatuspsykologian professori ja varadekaani Kirsti Lonka. Longan palkitsemista perusteltiin sillä, että hän on erittäin ansioitunut työssään ja kehittänyt oppimista esimerkiksi  World Design Capital -hankkeen kautta. Hänen ansiostaan on Käyttäytymistieteiden laitokselle saatu uusi innovatiivinen oppimisympäristö Minervan tori. Lonka on aktiivinen osallistavan oppimisen puolestapuhuja. Hän on ansioitunut niin johdantokurssin luennoitsijana kuin gradujen ja jatko-opiskelijoiden ohjaajana. Hänen työssään näkyy aito innostus ja kiinnostus opettamiseen. Lonka on myös kirjoittanut erittäin suosittuja oppikirjoja sekä yliopisto-opiskelijoiden että lukiolaisten käyttöön. Parhain esimerkki tästä on Tutkiva oppiminen –kirja.