HYY jakoi useita huomionosoituksia 145-vuotisjuhlassaan 26.11.2013

28.11.2013

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallitus myönsi juhlakokouksessaan  useita huomionosoituksia ylioppilaskunnan hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitukset jaettiin HYYn 145-vuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla marraskuun 26. päivän iltana.

Tänä vuonna puheenjohtajiston merkin leveässä purppuranauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta työstä Helsingin yliopiston ja sen opiskelijoiden hyväksi sai kansleri emeritus, rehtori emeritus Ilkka Niiniluoto. Tämä valtakunnan virallisena filosofinakin tunnettu henkilö on pystynyt yhdistämään tieteellisen ha hallinnollisen uran ihailtavasti. hän on myös aito pitkän linjan järjestöaktiivi joka on aina säilyttänyt kosketuksen myös opiskelijaelämän arkitodellisuuteen. Siksi hän ansaitsee ylioppilaskunnan korkeimman kunnianosoituksen.

Ylioppilaskunnan kunniamerkki leveässä sinisessä nauhassa myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai joille ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitusta. Kunniamerkin ylioppilaskunnan leveässä sinisessä nauhassa saivat Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhemsson, yliopistopastori Leena Huovinen ja biologian professori Ilkka Hanski merkittävästä ja ansiokkaasta työstä yliopistoyhteisön hyväksi.

Ylioppilaskunnan merkkiohjesäännön 4 § mukaan ylioppilaskunnan standaari voidaan myöntää harkinnan mukaan yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä. Ylioppilaskunnan standaari myönnetiin Sadankomitealle pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä ihmiskunnan hyväksi.

Ansiomerkin kapeassa sinisessä nauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi saivat valtiotieteen maisteri, filosofian ylioppilas Aura Kostiainen, filosofian maisteri Juha Kuokkala, teologian maisteri Lauri Laine, filosofian maisteri Antti Miettunen-Nordström, teologian ylioppilas Leena Pihlajamäki, filosofian maisteri Ville Sinnemäki, filosofian maisteri Katariina Styrman, filosofian ylioppilas, perämies Ilmo Teikari, humanistisen tieteiden kandidaatti Matti Tujula ja filosofian ylioppilas Juha Töyrylä.

Ansiomerkki pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hyväksi saivat kustannusjohtaja Tuomas Seppä, apulaisravintolapäällikkö Riitta Sundström, apulaisravintolapäällikkö Minna Tammi, annostelija Paula Andersson ja kylmäkkö Pirjo Koivu. Kyseinen ansiomerkki myönnetään 20 vuoden palveluksesta ylioppilaskunnassa tai HYY Yhtymässä.

Vuoden 2013 Magister Bonus eli Hyvä opettaja -palkinnon sai yhteiskuntahistorian lehtori ja talous- ja sosiaalihistorian dosentti Hanna Kuusi.

Lisätietoja:
HYYn hallituksen puheenjohtaja Lauri Koskentausta, lauri.koskentausta(at)hyy.fi, p. 050 543 9610