HYY jakoi useita huomionosoituksia 146-vuotisjuhlassaan 26.11.2014

26.11.2014

HYY hallitus on juhlakokouksessaan myöntänyt useita huomionosoituksia ylioppilaskunnan hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitukset jaetaan HYYn 146-vuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla marraskuun 26. päivän iltana.

Ylioppilaskunnan kunniamerkki leveässä sinisessä nauhassa myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai joille ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitusta.

Kunniamerkin ylioppilaskunnan leveässä sinisessä nauhassa saavat:
- varatuomari Heikki Valkjärvi merkittävästä ja ansiokkaasta työstä opiskelija-asumisen ja paremman kaupungin hyväksi
- oikeustieteen lisensiaatti Juha Viertola pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä ylioppilaskunnan ja hallinnon hyväksi
- varatuomari Kerstin Rinne uraauurtavasta ja sitoutuneesta työstä ylioppilaskunnan liiketoiminnan hyväksi

Ylioppilaskunnan merkkiohjesäännön 4 § mukaan ylioppilaskunnan standaari voidaan myöntää harkinnan mukaan yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan standaari myönnetään Tahdon 2014 -kampanjalle suomalaisen demokratian kehittämisestä ja ihmisoikeuksien ajamisesta.

Ylioppilaskunnan ansiomerkin kapeassa sinisessä nauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi saavat Lari Ahokas, Ted Apter, Veikko Eranti, Mia Haglund, Hanna Hannus, Pasi Hario, Anni Hirsaho, Juha Hurme, Emma Kari, Sara Miettunen, Olli Nokso-Koivisto, Tuomas Pernu ja Harri Waltari.

Ansiomerkki pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hyväksi jaetaan tänä vuonna kassahenkilö Kirsi Mähöselle ja ravintolapäällikkö Sari Mönkölälle.

Vuoden 2014 Magister Bonus eli Hyvä opettaja -palkinnon saa rikosoikeuden apulaisprofessori Sakari Melander. Melanderin palkitsemista perusteltiin sillä, että hän on yhtä aikaa sekä helposti lähestyttävä että uskottava opettaja ja tutkija, joka keskittyy luennoillaan oleellisiin asioihin ja kertoo ne tavalla, jotka opiskelija ymmärtää. Melanderin opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus ja läpinäkyvä opetuksen kehittäminen tekevät hänestä erityisen hyvän opettajan. Melanderilla on avoin suhtautuminen palautteen antamiseen ja se on saanut opiskelijat osallistumaan tiedekunnan opetuksen kehittämiseen entistä aktiivisemmin.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on Suomen vanhin ja suurin ylioppilaskunta. Siihen kuuluu noin 27 000 Helsingin yliopiston perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

Lisätietoja:

HYYn hallituksen puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen, anna-maija.riekkinen(at)hyy.fi, p. 050 543 9610