HYY jakoi useita huomionosoituksia 148-vuotisjuhlassaan 26.11.2016

30.11.2016

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) hallitus on juhlakokouksessaan myöntänyt useita huomionosoituksia ylioppilaskunnan hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitukset jaetaan HYYn 148-vuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla marraskuun 26. päivän iltana.

Ylioppilaskunnan kunniamerkki leveässä sinisessä nauhassa myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai joille ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitusta.

Tänä vuonna kunniamerkin ylioppilaskunnan leveässä sinisessä nauhassa saavat kehitysjohtaja, kasvatuspsykologian tohtori Kirsi Lonka merkittävästä ja ansiokkaasta työstä osallistavan oppimisen puolestapuhujana sekä YTHS:n toimitusjohtaja Katariina Poskiparta merkittävästä ja ansiokkaasta työstä ylioppilaiden terveydenhuollon hyväksi.

Ylioppilaskunnan merkkiohjesäännön 4 § mukaan ylioppilaskunnan standaari voidaan myöntää harkinnan mukaan yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä.

Ylioppilaskunnan standaari myönnetään Ihmisoikeusliitolle arvokkaasta työstä perus- ja ihmisoikeuksien edistämisestä ja valvonnasta sekä Humanisticumille arvokkaasta työstä humanismin ja humanistien puolesta.

Ansiomerkin kapeassa sinisessä nauhassa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi saavat kasvatustieteen maisteri Anu Aarnio, filosofian maisteri, diplomi-insinööri ja valtiotieteiden maisteri Risto Karinkanta, vuoroesimies Tiina Käyhkö, filosofian maisteri Elina Mattero-Meronen, viestinnän ja markkinoinnin koordinaattori Petri Minni, asiakaspalvelija Pirjo Mäkinen, kylmäkkö Jonna Laiho, kasvatustieteen kandidaatti Marina Lampinen, kassatarjoilija Heidi Lottonen, kasvatustieteen kandidaatti Iiris Niinikoski, luonnontieteen kandidaatti Vesa Piilola, henkilöstökoordinaattori Olli Rossi sekä filosofian maisteri Anna Ylitalo.

Vuoden 2016 Magister Bonus eli Hyvä opettaja -palkinnon saa tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opettaja Arto Hellas. Magister Bonus -palkinnon kriteerejä olivat opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus, aktiivinen asenne kehittämiseen sekä rakentavan palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Lisäksi vuoden 2016 palkintoa jaettaessa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, miten ehdokkaat kannustavat opiskelijoita elinikäiseen oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja oman osaamisen kasvattamiseen. häntä esitettiin Magister Bonus -palkinnon saajaksi kahdella eri esityksellä. Toisen esityksen allekirjoittajina on joukko yliopistolaisia niin opiskelijoiden, opettajien, johtajien kuin hallinnon edustajien puolesta.

Best International Teacher –palkinnon sai kiinan kielen lehtori Haixia Wang. Hän opettaa kiinaa natiivipuhujana, ja huomioi opetustilanteessa kulttuurierot hyvin. Hän käyttää opetuksessa paljon erilaisia metodeja ja digisovelluksia sekä laatii omia materiaaleja. Palautetta hän pyytää opiskelijoiltaan aktiivisesti, reagoi siihen hyvin ja kehittää opetusta sen perusteella. Hän antaa myös opiskelijoille paljon rakentavaa palautetta tehtävistä. Monikulttuuriset opetusmenetelmät tulevat hänen opetuksessaan esiin opiskelijoiden erilaisten taustojen huomioimisena, kulttuurierojen kunnioittamisena ja eri kulttuurista tulevien opiskelijoiden tukemisena. Kursseilla keskustellaan usein opiskelijoiden erilaisista taustoista.