HYY julkaisi Hallopedwikin

20.10.2014

Hallopedwiki eli HYYn opas hallinnon opiskelijaedustajille on julkaistu osoitteessa hyy.helsinki.fi/halloped. Hallopedwikin tarkoitus on tukea yliopiston hallinnossa toimivien opiskelijoiden eli hallopedien työtä ja avata yliopistohallintoa vaikuttamisesta kiinnostuneille opiskelijoille.

Hallopedwikissä on julkaisuvaiheessa noin neljäkymmentä artikkelia, joiden aiheet vaihtelevat vaikuttamisen keinoista yliopistohallinnon rakenteisiin. Wiki ei pyri olemaan aukoton tietopankki koko yliopistosta, vaan avaamaan hankalimpia ja olennaisimpia hallintokiemuroita ja tarjoamaan reittejä syvempään perehtymiseen. Hallopedwiki julkaistaan toistaiseksi ainoastaan suomenkielisenä.

”Yliopistohallintoon liittyvää tietoa on kyllä verkko pullollaan, mutta vapaa-ajallaan hallintoon osallistuvien opiskelijoiden on usein vaikea löytää olennainen tieto. Me halusimme koota hallopedeille ollenaisen yhteen osoitteeseen”, kertoo HYYn projektikoordinaattori Akseli Huhtanen. Huhtanen vastasi wikin toimittamisesta yhdessä HYYn hallituksen jäsen Johanna Riitakorven kanssa.

Hallopedwikin avaaminen liittyy ylioppilaskunnan tavoitteeseen tukea hallinnon opiskelijaedustajia aiempaa paremmin. Wikin lisäksi Hallopedeille tarjotaan koulutusta ja tapaamisia. Jokaiseen tiedekuntaan on myös nimetty vastuuhalloped, jonka kautta HYY pitää yhteyttä tiedekunnan hallopedeihin. ”Vapaaehtoisten hallopedien tekemä opiskelijoiden edunvalvonta tiedekunnissa ja laitoksilla on korvaamattoman arvokasta, ja siksi HYY haluaa huomioida heidät aiempaa paremmin”, kertoo Riitakorpi.

Pitkään työn alla ollut Hallopedwiki toimitettiin pääosin kesän 2014 aikana ja julkaistiin HYYn halloped-koulutuksessa 15. lokakuuta.

Hallopedwiki: hyy.helsinki.fi/halloped

Lisätietoja: