HYY lahjoittaa kurssikirjoja yliopiston pääkirjaston avajaisten kunniaksi

10.09.2012

HYY osallistuu Lahjoita kurssikirja –kampanjaan lahjoittamalla 1000 euroa kurssikirjahankintoihin. HYYn lahjoituksella hankitaan jokaiseen tiedekuntaan yksi kurssikirja, minkä lisäksi rahaa jää myös kohdentamattomiin kirjahankintoihin.

Yliopisto käynnisti keväällä Lahjoita kurssikirja -kampanjan, jonka tavoitteena on opiskelijoiden toiveiden mukaisesti hankkia rahoitusta eniten jonotettujen kurssikirjojen lisähankintoihin. Ylioppilaskunnan mielestä kurssikirjojen saatavuuden parantaminen sujuvoittaa opintoja merkittävästi.

"Ensi vuonna yliopistolla on rahoitusmallista johtuen suuret paineet kannustaa opiskelijoita opiskelemaan vähintään 55 opintopistettä vuodessa. Tätä tavoitetta helpottaa kurssikirjojen saatavuus, sillä tenttiin on vaikea osallistua, jos ei ole saanut tentittävää kirjaa lainaan", toteaa HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Luoto.

Ylioppilaskunta haluaa lahjoituksellaan kannustaa myös muita yhteisöjä osallistumaan kurssikirjojen hankintatalkoisiin. Siksi HYY haastaa yliopiston henkilöstöjärjestöt, alumnit ja professorit osallistumaan Lahjoita kurssikirja -kampanjaan. Yksittäiset professorit ja alumnit voivat osallistua myös lahjoittamalla palvelussa mukana olevia omia teoksiaan.

Lisätietoja: HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Luoto, 050 595 0328, heikki.luoto(at)hyy.fi