HYY lakittaa Mantan vappuaattona

31.03.2014

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta lakittaa Havis Amandan patsaan vappuaattona. Juhlallisuudet alkavat kello 17 patsaan pesulla. Ylioppilaslakki lasketaan Mantan päähän kello 18. Mantan lakittaa HYYn hallitus, patsaan pesemisestä huolehtivat ylioppilaskunnan valiokuntien jäsenet.

Lakitusperinne vakiintui nykyisen muotoisena vuonna 1951, mutta Mantaa on lakitettu ”epävirallisemmissa” tunnelmissa jo vuodesta 1932 lähtien. Vielä 1970-luvulla Manta lakitettiin puolen yön aikaan kuun vaihtuessa. Nykyään pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat lakittavat Mantan vuorovuosin.

Vappupäivänä ylioppilaiden juhlamenot alkavat kello 9 Ullanlinnanmäellä. Ohjelmassa on pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien puheita sekä Ylioppilaskunnan laulajien kuorolaulua. HYYn edustajat sekä Ylioppilaskunnan laulajat kiertävät vappupäivänä myös tervehtimässä tasavallan presidenttiä, Helsingin kaupunginjohtajaa sekä Helsingin yliopiston kansleria ja rehtoria.

Lisätietoa:
Lakituksen ja vappupäivän tapahtumien käytännön asiat ja mahdollisuus kuvata nosturin korista: asiantuntija-tuottaja Pipsa Penttinen, 050 537 2831, pipsa.penttinen(at)hyy.fi

Haastattelupyynnöt: tiedottaja Jenni Heikkinen, 050 543 9609, tiedottaja(at)hyy.fi

www.hyy.fi/vappu