HYY otti kaupungin haltuun

13.03.2012

HYY avasi kunnallisvaalikampanjansa keräämällä opiskelijoilta ideoita unelmien Helsingistä. Tiistaina HYY päivysti keskustan ja Meilahden kampuksilla, huomenna keskiviikkona vuorossa ovat Kumpulan ja Viikin kampukset. HYYn ständeillä opiskelijat saivat kertoa ideoitaan kirjoittamalla niitä lapuille, ja kiinnittämällä laput pääkaupunkiseudun kartalle. Ideoiden keräämisen ohella HYY jakoi uutta kaupunkiohjelmaansa.

Porthaniassa toivottiin muun muassa kuntarajojen madaltamista tai poistamista, viheralueiden säilyttämistä ja kattavampaa raideliikennettä. Kiitostakin sateli: Seurasaari on ihana, Suomenlinnan piknikit ikimuistoisia ja yhden kommentin mukaan ”Jokainen päivä Helsingissä on kiva”. Meilahdessa toivottiin muun muassa katujen varsille asennettavia pyöränpumppuja, pyöräilykaistoja, lisää vuoroja busseille, parempaa jätteiden keräystä ja kierrätystä sekä lisää ulkoliikuntapaikkoja. Meilahdessa arvostettiin muun muassa itäisen Helsingin upeita rantareittejä.

”Joukkoliikenteestä, erityisesti metrosta, ja pyöräilystä keskusteltiin varmaankin eniten. Samoin tietysti kuntaliitokset puhuttivat, puolesta ja vastaan. Mukavan moni otti myös kaupunkiohjelman luettavaksi”, HYYn hallituksen jäsen Matti Lehto arvioi. ”Useimmat suhtautuivat positiivisesti siihen, että olimme keräämässä ideoita. Tosi moni tuli kertomaan kaupungin parhaista puolista, muun muassa puistoja, kaupungin kesää ja juhannustansseja fiilisteltiin.”

Kampuksilla kerättyjä toiveita ja ideoita tullaan hyödyntämään HYYn kunnallisvaalivaikuttamisessa kuluvan vuoden aikana. Toiveet eivät siis jää vain HYYn toimijoiden tiedoksi, vaan niistä tullaan kertomaan kaupunkivaikuttajille ja kunnallisvaaliehdokkaille.

HYYn kaupunkiohjelma