HYY palkitsi ansioituneita järjestöjä

22.11.2012

HYY jakoi maanantaisessa järjestöjen puheenjohtajien seminaarissa palkinnot vuoden aikana erityisesti ansioituneille järjestöille. Palkinnot jaettiin parhaan järjestölehden tekijöille, parhaasta tapahtumakonseptista ja parhaasta haalarimerkistä. Lisäksi jaettiin kaksikielisyyspalkinto sekä palkinto parhaalle kansainväliselle järjestölle.

Paras järjestölehti: Tutkain – kunniamaininta Skidille

Vuoden 2012 parhaana järjestölehtenä palkittiin valtiotieteiden opiskelijoiden tiedekuntajärjestön Kannunvalajien julkaisema Tutkain. Tutkainta kiiteltiin siitä, että se on hyvin kiinni tiedekunnan opiskelijoiden arjessa, mutta tarjoaa mielenkiintoista luettavaa myös muille lukijoille. Lehden linjaa pidettiin selkeänä ja sisältöä monipuolisena.

Lisäksi annettiin kunniamaininta lastentarhanopettajiksi opiskelevien ainejärjestön EBE ry:n Skidi-lehdelle.

Paras tapahtumakonsepti: Matlun tiedekuntasauna – kunniamaininnan sai Humanisticumin taideklusteri

Matlun tiedekuntasauna palkittiin parhaana tapahtumakonseptina, sillä sen katsottiin olevan merkittävä tapahtuma, joka yhdistää henkilökunnan ja opiskelijat ja auttaa edunvalvonnassa. Kunniamaininnalla palkittiin Humanisticumin taideklusteri, joka avasi järjestötilan galleriakäyttöön.

Paras haalarimerkki: Foni

Vuoden parhaana haalarimerkkinä palkittiin Fonin värikäs ja oivaltava merkki.

Kaksikielisyyspalkinto: Saga rf

Kaksikielisyysvaliokunta antoi kaksikielisyyspalkinnon pohjoismaisten kielten, pohjoismaisen kirjallisuuden ja ruotsin kääntämisen ainejärjestölle Saga rf:lle. Valiokunnan mukaan Sagalla on kaikkiaan positiivinen asenne kaksikielisyyttä kohtaan, järjestö on tehnyt siitä näkyvää ja sekä käyttänyt että kannustanut käyttämään molempia kotimaisia kieliä. Valiokunta kehui, että Sagan kaksikielinen toiminta on monipuolista ja perinpohjaista – kaksikielinen ajattelu on koko toiminnan läpileikkaavaa.

Paras kansainvälinen järjestö: AIESEC HY

AIESEC HY palkittiin parhaana kansainvälisenä järjestönä. Sitä kehuttiin muun muassa siitä, että sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat voivat tulla mukaan toimintaan ja päästä järjestöjen jäseniksi. Lisäksi AISEC HY tekee aktiivisesti työtä auttaakseen kansainvälisiä jäseniään integroitumaan Suomeen.