HYY vaatii: Pupunkorvat osaksi vappuperinnettä

30.04.2013

Kannanotto 30.4.2013

Helsingin yliopisto ylioppilaskunta (HYY) myöntää pupunkorvien käyttöoikeuden ylioppilaslakkeihin.  Ylioppilaslakki on vanha ylioppilaiden symboli. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta haluaa kuitenkin uudistaa kulahtanutta traditiota ja ottaa samalla kantaa citykanien asemaan.

Citykanien olo on käynyt vuosi vuodelta tukalammaksi ja viime vuosina kaneja on jopa syötetty Korkeasaaren leijonille. Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Lauri Koskentausta pitää citykanien oikeuksia yhtenä tärkeimmistä kaupunkipoliittisista kysymyksistä ja haluaa siksi muistuttaa opiskelijoita kanien tilanteesta. Ylioppilaskunta toivoo kaikkien opiskelijoiden kunnioittavan villejä ystäviämme ja rohkaisee kiinnittämään ylioppilaslakkeihinsa pupunkorvat. Materiaaliltaan ja väriltään korvat sopivat täysin ylioppilaslakkiin, jatkaa tunnettu esteetikko Koskentausta.

Ylioppilaslakki otettiin käyttöön 1810-luvulla ja sen käyttö vakiintui nykyiseen muotoonsa 1870-luvulla.  Useimpien lakkien kokardina on edelleen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tunnus. HYY toivookin kaikkien ylioppilaiden lisäävän hattuihinsa pupunkorvat yhtenäisyyden säilyttämiseksi.

Lauri Koskentausta, HYYn johtava mellakkapupu
Katri Korolainen, HYYn pääsihteeri